Benim bütçem yoktu fakat yol bisikleti istiyordum. Kendimi zorlayarak 1200 liraya xrs 040 aldım ağustos 2014'te. Triban çok küçük gözüktü gözüme almadım. Başka da alternatifim yoktu.
Tasarım: Hakikaten diğer markalarla kıyaslanamaz tasarımı. Ama benim hoşuma gidiyor. Bazen keşke şurası şöyle olsaydı falan diyorum ama ben seviyorsam sorun yok. Belki de bisiklet benim olduğu için hoşuma gidiyordur.
Marka: Her yerde salcano olması benim umurumda değil. Benim aldığım model nadir bulunuyor. Zaten ülkede bisiklet yok ki hem salcano, hem yol bisikleti, hem de xrs 040 olsun. (Şu aralar indirim sayesinde alan çok kişi oldu o ayrı

) Hadi çok olsa ne olacak, sokakta çok fazla bmw 320i var diye binmeyecek misin?
Servis: Ben anlamam pek servisten. Alırken kurulumu yaptırdım. 2 ay sonra ilk bakıma götürdüm. Garanti belgesinde her ay paralı bakım yapılmazsa garanti dışı olacağı yazıyordu. Ben de her ay ona para veremem dedim, götürmedim. Bir sorun çıktığında gidiyorum yakındaki bisikletçiye (orasıda salcano servisiymiş) parasıyla yaptırıyorum. Akort, göbek bakımı, sti koldan telin çıkması. Bunlar zaten garantiden karşılanmaz sanırım. Ben mi şanslıyım bilmiyorum ama benim evimin yakınındaki servis gayet iyi.
Kötü yanlarına gelirsek, bu servis parça getirtemezmiş onu öğrendim, Sirkeci'ye gitmem gerekiyormuş. Şükür hiç garantiden parça değiştirmem gerekmedi. (Garanti bozulmuştur zaten) Okuduklarım hep garantiden sıkıntı çekmiş, heralde ben de uğraşır dururdum.
Fiyat: Öğrenci adamım, yol bisikleti istiyorum. En uygun alternatiflerden birisi xrs 040.
Ben specialized gibi markaların fiyatlarındaki fark sadece kalite olsa yine alırım. (Tabi param yeterse

) Ama o bisikletin Türkiye'ye gelmesi yine fiyata biniyor, getirten firmada kar bindiriyor. Ben distribütör'e ve ulaşım'a para vermek istemiyorum.
Üzerindeki parçalar: Xrs 040'da sele çok kötü.

Gidon çelik, gidon boğazından şikayetçi olanlar var ama ben pek anlamıyorum.