Scudo Sports

Salcano City Sport Kullanıcı Kulübü

@emre_fb7
City Sport 40 modelini de 770 TL`ye satıyordu geçen ay. Girdim baktım siteye 2014 modeliydi. 2014 modell Cs 40 mavi rengiydi. En sevdiğim renkti bisiklette ama ben kendi bisikletçim ile pazarlığımı yaptığımdan alamadım. Bir nevi ihanet diye düşündüm. Çünkü aldığım bisikletçi her konu da çok ilgili. Netten alıp kuruluma oraya götürmem gerekecekti. Yaparlardı ama benim anlayışıma aykırı olurdu. Adamlar 1 yıl katlanırıma ücretsiz bakım yaptılar. Yeni tanıştığınız hangi bisikletçi yapar bunu?

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
@emre_fb7 Fiyat taksitli olarak çok iyi yalnız sitede sadece 18 kadro gözüküyor birde renklerde mavi siyah rengi göremedin.Ona dikkat etmek lazım.

@suzun7
ewet yeşil siyah 18 ' aldım boyuma uygun olan 18 ıncdi renkde güzel bence

Bisikletcim'de CS40 baktım ama bu fiyattan bir şey anlamadım. 739.- uygun geldi bana ama şu fırsat ürünü saçma kaçmış sanki. İki bisiklet arasında herhangi bir fark mı var acaba?

(link)
https://i.hizliresim.com/5kG9ER.png

@Kerem Yazıcı
aynı bisiklet aksesuarları eklemişler fiyata bence aksesuarlarıgörerek ayrı almak daha mantıklı

FUL olsada sanki 150 liralık ekipman yok orda.

Ben de cs 40 alarak aranıza katıldım, ilk izlenimlerim olumlu ancak sele gidon oranı konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum, daha doğrusu gidon boyu ayarlamayı bilmiyorum. Sele boyunu internette okuduğum kurallara göre tam ayarladım (pedal ölü noktadayken bacak tam düz değil çok hafif kırık vs.) Ancak sele bu konumdayken gidon biraz yüksek geliyor gidonu nasıl alçaltacağımı bulamadım, acaba en alçak pozisyonda olduğu için mi alçaltamıyorum. bir de gidon boynuzu sizce çok mu dik duruyor onu da biraz alçaltmalı mıyım. Kadro boyu 18 , Boyum 1.70. Resimler aşağıda.

http://(link)
20150822_201257.jpg 20150822_200218.jpg 20150822_200130.jpg

Bisikletin tam önüne bakan bi vida somun neyse artık gidon boğazında oradan ayarlanıyor.

@oguzbekdemir
Gidon yükseklik ayarını birkaç kez yaptım. Sizinki yüksek gibi duruyor. Gidon boynunun ekleminin yan tarafında seviye gösterge işaretleri var. Oradan bakın hangi seviyede olduğuna. Boylarımız aynı olmasına rağmen benimki bana alçak geldi en üst seviyeye ayarladım.
Ayarı da şöyle yaptım.

Sürüş pozisyonundayken gidon ekleminin iki tarafında da allen cıvata var. Sağ taraftakini 2-3 tur gevşetmek yeterli. Sağdaki ve soldaki birbirine benzese de cıvata olan sağ taraftaki. Sol taraftaki silindirik somundur. Yani sabit kalmalı. Soldaki de dönüyorsa ikinci bir allenle sabit tutmak gerekli. Sonra yine tam eklem yerinin ön tekere bakan kısmındaki allen cıvatayı gidon serbest kalana kadar 5-6 tur gevşetip istediğiniz pozisyona getirdikten sonra ilk olarak öndeki cıvatayı sıkıp sonra sağdakini sıkın. İşlem tamamdır.

Önemli nokta; allen anahtarın cıvataya tam olarak oturduğundan emin olmadan çevirmeyin ki cıvata başı yalama olmasın.
Bisikletiniz hayırlı olsun.

Teşekkür ederim o kısmı dediğiniz gibi ayarladım ama benim asıl sormak istediğim şey gidon borusunun maşa borusuna girip çıkmasının nasıl ayarlandığıydı. seleye oturduğunuzda size doğru bakan etrafında salcano yazan bi allen civata var ya ordan mı ayarlanıyor aceba.

@oguzbekdemir Aynen öyle. Ancak allen vidayı (furç) söktükten sonra gidon boğazındaki iki vidayı da gevşetin sonra üç spacerı dilediğiniz gibi konumlandırın (bence salcano yazılı olanı gidon boğazının üstüne almanız yeterli). İşlem bittikten sonra vidaları iyice sıktığınızdan emin olun. Güle güle kullanın.

@Yusufclp @Aytekin Akkaya

Yardımlarınız için teşekkür ederim istediğim gibi ayarladım.

Benim gibi ilk kez deneyenlere tavsiyem; Gidonu maşadan ayırdığımda altta farklı ölçülerde yüzükler çıktı gidonu alçaltınca o yüzükleri bu kez gidonun üstünden çıkan fazlalık boruya takmak gerekiyo yoksa gidon maşa arasında bi boşluk kalıyo sallanıyo. Şu iki resim demek istediğimi anlatıyo..
20150822_200130.jpg 20150823_180907.jpg

Vidaları sıkma konusunda ise hassas bi nokta varmış: "maşa boşluk ayarı civatasını" fazla sıkmamak gerekiyomuş. Sallantı yapan boşluk kapanana kadar sıkmak yeterli. Bu konu da ayrıntılı şekilde anlatılmış Gidon ayarı (Önemli) - BisikletForum

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Dün itibari ile ben ve eşimde aranıza katılmış durumdayız City sport 40 ve city life lady 20 ile.

bu arada bisikletimin 2015 model olduğunu nasıl anlayabilirim

siyah kırmızı ve beyaz renklere sahip

Modeller arası donanım farklılıkları varmıdır ? varsa kayda değermidir acaba ?

Edit : birde arkadaşlar unutmadan 10 yıldır bisiklet kullanmıyordum ve dün ilk defa kullanmaya başladım ancak inanılmaz bir popo ağrısı oluştu bu sorun zamanla geçermi acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@taner yazar city sport 40 da yok sele düz

Fakat eşimin city life lady 20 sinin selesinde var o bahsettiğiniz pet şeklindeki yerler olay.

City life serisinin selelerini bilmiyorum o yüzden yorum yapamam ama siZinki 2015 demektir.

@Kerem Yazıcı
Merhaba forumda yeniyim gecen hafta bu siteden arkadasima 740 liraya aldik cs40 beyaz secmisti ama mavi siyah gondermisler bisiklette bir sorun yok kurulumu kendi yapti sorunsuz biniyor

• Beğen
Tepkiler: Kerem Yazıcı
@Aytaç35
seçim tamamen size kalmış birşey ama yaklaşık 1000km'den beri o kötülenen continental lastikleri kullanıyorum son derece memnunum.
naçizane donanım olarak aynı olduklarını düşünüyorsanız daha fazla ödememek ve türk sanayisine katkıda bulunmak adına salcanoyu tercih edebilirsiniz.
Tabi bir de daha yaygın servis avantajınız olabilir.

Geri