Scudo Sports

Salcano City Sport Kullanıcı Kulübü

@eren konu
Vallaha o kadar uzun tur hiç yapamadım henüz.Sürekli ev-iş arası kullanıyorum günlük toplam 16-17 km yol yapıyorum.Dediğiniz gibi uzun tur yapmak da lazım bir kaç kez bakalım ne olacak.Alışkanlık kazanınca kesilirse iyi de acıdan seleye oturamaz oluyor insan bazen.Hematen krem sürünce rahatlatıyor anca.Giydiklerimin de etkisi var mı acaba?Bazıları tayt giy filan diyor üstüne eşofman.Seleye de jelli sele kılıfı almayı düşünüyorum bakalım faydası olur inşallah.Bu yüzden bisikletime binemiyorum açıkçası

Scudo
@ByRamichLee
Tayta gerek olmadığını ve uzun vadede taytın rahatsızlık vereceğini düşünüyorum.
Doğal yollarda alıştırmakta fayda var.
Ben şahsen taytsız alıştırdım fakat seleyi değiştirdim şimdi yeni baştan bir alışma süreci yaşıyorum 2 haftadır ama gene de 2 haftaya sorun kalmaz diye düşünüyorum kendi adıma.

• Beğen
Tepkiler: ByRamichLee
@eren konu
Çok saolasın bakalım inşallah kısa sürede alışır da atlatırım şu acıları..Tuhaf tuhaf yürüyorum bazen tip tip bakınıyor millet de yaş da olmuş 32 sapık filan sanacaklar bir de :)

@hemrefb Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin :)

• Beğen
Tepkiler: hemrefb
@eren konu
Sorunuzu yeni farkettim kusura bakmayın.Evet çalınmaması için dedim.Boğaz ölçüsünü bilmiyorum ezbere ama dediğim böyle birşey olabilir. XLC nin.
xlc-cl-951b-allen-sikmali-sele-kelepcesi-9025-35-K.jpg

• Beğen
Tepkiler: eren konu
@ersoy balcı
Ersoy Bey haklısınız bisiklet hırsızlığı arttı ve en kısa zamanda bu ürünü almam gerekiyor ama benim yaşadığım yerde brooks'un ne olduğunu bilen çok şükür yok yani bisikleti toptan götürebilirler ama koltuk için ellerini kana bulamazlar.,
Ama söylediğiniz gibi bu ürünü almakta fayda var çünkü selenin maddi değerinden çok manevi değeri önemli brookslar 1000km'de popo şeklini alıyor 1000km'ye bir an evvel ulaşmak için her yere bisikletle gittiğim düşünülürse selenin maddi değeri kadar yaptığım km ve selenin bana adaptasyonunun manevi değeri de üzecektir.

• Beğen
Tepkiler: ersoy balcı
Birkaç yüz km. kullandıktan sonra yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Tamam toto şeklini alınca muhakkak rahattır da, şekli alana kadar nasıl acaba merak ediyorum gerçekten. Tekrar keyifle kullanmanız dileğiyle hayırlı olsun:)

Merhabalar arkadaşlar,
City sport 40 almayı düşünüyorum ama en büyük boyu 20" ve boyum 194.Boy konusundasıkıntı yaşar mıyım?

@ero95

Benim boy 185 ben 18 kadro almıştım. Ayarlı gidon boğazını en dik şekilde ayarlayınca normal kullanımda sıkıntı çıkmadı. Ama uzun kullanımlarda seleyi bacak boyuna göre yükselttiğim için gidon aşağıda kaldı ve fazla eğilmek zorunda kaldım. Şimdi gidon yükseltme aparatı var ama deneme fırsatım olmadı. 20 kadronun 194 boya küçük geleceğini sanmıyorum ama deneme şansınız var ise deneyin derim.

Yaklaşık 1 yıldır Cs40 kullanıcısıyım. Fiyat/Performans oranı bence piyasa için çok başarılı. Şuana kadar 510 km'lik 7 gün süren uzun süren tura da çıktım. Tek bir sorun bile yaşamadım. Sadece jant örgüsü 4*8'lik olduğu için bir kaç gün sonra jantlardan tıkır tıkır sesler duyduğumu söyleyebilirim. (Arkada heybe ve yük olması bunun sebeplerinden biri sanırım...) Tur bisikletine çevirmek için gidon yükseltici aparat taktım, gidon size daha fazla yaklaşıyor ve daha dik bir sürüş sağlıyor.

20150720_195651.jpg

20150724_062059-01.jpeg

20150725_155046.jpg

@cagdascaneroglu
Tur için ben de aynısı olan jantlarıma pek güvenemiyorum.
Bisiklete toplam kaç kilo yüklediniz?

Bende güncelleme yapayım. En son gidon yükseltme aparatı hakkında yazmıştım. Kendim yapacaktım fakat torna vs derken hazır ürün fiyatına yakın oluyordu, bu yüzden hiç bulaşmadım direk xlc yükseltici aldım.

Bu arada seleyi de almıştım. Sportourer zoo modelini aldım. Pek deneme fırsatım olmadı. Gidon ve sele ayarlarını denemek amacıyla dün akşam 12 km civarı yol yapmışım. Artık kambur şekilde sürüş ortadan kalktı. Daha dik ve rahat bir pozisyonda kullandım. Eskiye göre çok fark var. Şimdilik durum iyi. Seneye kadar uzun tur için daha rahat idman yapabilirim artık. Sele konusunda bisikletin kendi selesinde daha 4-5 km olmadan ağrıdan dinlenme ihtiyacı duyuyordum fakat bu sele baya rahat. En azından yapısı eskisine göre seleye benziyor. İllaki ilk sürüşte ağrılar oluyor fakat düzenli kullanımda kısa sürede alışacaktır vücut.

1.jpg 2.jpg Adsızf.jpg ddd.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Arkadaşlar merhaba ikinci el tur bisikleti arıyordum 2 senelik city sport 10 buldum resimlerini inceledim kullanan kişi çok temiz kullanmış sadece lastikleri değişecek bitmişler 680 istiyor 650ye olur gibi istediği fiyat nasıl sizce pahalımı uygun mu ?

@Gökhan Semiz Merhaba Gökhan bey. Ben de alalı 1 hafta oldu biliyorsunuz. Alacağım yerde Cs 40 olmayınca 30 modelini aldım. Dün işe gittim 32 km. Kendi selesi zaten rahatsız ama dün giderken rahatsızlık pek hissetmedim. Ancak bileklerde ağrı oldu hafif. Sanki gidon alçak kalıyor gibi. Kadro boyu tam sınırda galiba bir de 18". Üst boru üzerinde ayakta durduğumda mesafe var yok gibi. Bugün de aynı yolu döndüm. Seleden rahatsız oldum. Sele var değişeceğim. Ancak bilek ağrısı da var. Gidon yükseltici bilek ağrısına çözüm olur mu. Eğer olursa 1 tane de ben alırım yükseltici. Gidon açısını bir kademe yükselttim biraz fayda etti ama 1 kademesi daha kaldı. Açıyı en yükseğe ayarlayıp denedikten sonra karar veririm. Ne kadara aldınız pahalı bişeymidir acaba?

@Yusufclp Bilek ağrısının farklı nedenleri olabilir. Tutuş şeklinizi kontrol edin. Kol dümdüz şekilde olmalı, elciği bilekten bükük şekilde tutmamalısınız. İkinci sebep dediğimiz gidon aşağıda kalma olayından olabilir. Sele tam bacak boyunuza ayarlı iken selenin tepesi ve gidonun mesafesine bakın. Sele ve gidon yerden aynı yükseklikte ise gidon çok alçak değildir fakat sele gidonu geçmişse alçak kalmıştır. Bel, sırt durumunuza bakabilirsiniz. Gidon alçak ise çok eğiliyorsunuz demektir, bel ve sırt ağrısı yapabilir. Böyle durumlar da varsa size alçak geliyor. Dediğiniz gibi gidon boğazını alabildiğiniz en dik seviyeye alın ve sele vs ayarları tam ayarlı iken ve tutuş şeklinize dikkat ederek bir süre kullanın. Hala fazla eğik kalıyorsanız ve gidon aşağıda kaldığı için ellerinize fazla yük binip ağrı yapıyorsa yükseltici iş görecektir. Ben internetten 50 liraya aldım. Bana da ilk başlarda pahalı geldi. Kendim yapacaktım fakat yine aynı fiyata yakın olunca mecburen aldım.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@Gökhan Semiz Teşekkür ederim. Saydığınız önerileri uygulayacağım en kısa zamanda. Bir de şimdi ölçtüm elciklerin seviyesi seleden 12 cm kadar yüksek. Tutuş şeklini de hep bilek düz olacak şekilde yaptım. Elcikleri parmak ucuyla tutup sürerken daha rahat gibi. Sele açısını en üst kademeye alınca olabilir belki.

@Yusufclp Rica ederim. Bahsettiğiniz elcikleri parmak ucuyla tutma olayını bende önceden yapıyordum. Öne eğilmemek ve sırtı düz tutabilmek için elcikleri parmak uçlarıyla kullanınca biraz daha raht ediyordum. Gidon yükselttikten sonra dünkü denememde parmak ucuyla tutmaya ihtiyaç duymadım. Elcikleri hep kavradım ve sorun olmadı. Siz işe gidip geliyorsunuz, daha rahat deneme ve test etme fırsatınız olur. Belli bir süre kullanın artık, baktınız gerçekten rahat edemediniz yükseltici işinizi görecektir diye düşünüyorum.

@Gökhan Semiz Esasında katlanır varken hep gidiyordum bisikletle işe. Metrobüse binerken katla kaldır indir olayı belime zarar vermeye başladı. Dün bir delilik yapıp işe gittim. Aşırı yorgundum. Yine de gittim 32 km iş yeri. Haramidereden çıkıp ambarlı Avcılar sahili ve Küçükçekmece- Bakırköy sahilden Yenikapıdaki iş yerime gittim. 1.5 saat sürdü. İş yerine gittiğimde aşırı yorgunluğum gitmişti. Her zaman gidemem ama Haftada 1 defa gitmek niyetindeyim. Deneye deneye çözüme ulaşırım artık. Daha 95 km yaptım toplamda. Biraz daha alışınca bakarım duruma. Katlanırda 700-800 km kullandığım selle royal wave selem var. Çok rahat bir sele. Seleyi değiştirip gidon ayarlarını yeniden yapıp bir daha iş yerine gidip gelince durum netleşmeye başlar. 28" jantlı kullandığım ilk bisiklet olduğundan alışmam lazım biraz galiba

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
Geri