Scudo Sports

Salcano City Sport Kullanıcı Kulübü

@İlker KARAKUŞ

Kapalı rulman ise ve rulmanlar bozulduysa aynı tip rulman bulunarak sadece rulmanlar değiştirilebilir. Tabii göbeğin yapısını bilmiyorum değişime uygun mudur. Açık rulman olup ta bilyaları gördüğünüzde aşıntı vs varsa zaten bakım olsada bir işe yaramaz yine değiştirilmesi gerekir. Öncelikle söküp incelemek lazım boşluğu yapan sorunu bulduktan sonra artık rulman mı göbek mi değişecek onu anlarsınız.

Scudo
Çok teşekkür ederim Gökhan bey yarın bi sökmeye çalışalım bakalım becerebilirsem tamirciye yaptırmaktan ziyade kendim yapmaya çalışıyorum bu tür bakımları daha özenli yaptığımı düşünüyorum . tekrar teşekkürederim .

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
http://puu.sh/9j6lm/81ce249e2c.jpg

http://puu.sh/9j6lU/4cf7952538.jpg

2 fotoğraf daha ekliyim uzaktan cekilmis fotoğraf koymamısım hiç :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet F.ELBİR
bisikletinizin renkleri gerçekten çok güzel...bu arada aynı kaskı kullanıyoruz hep fiyat/performans :)

@İlker KARAKUŞ

Rica ederim. Bence de kendiniz yapabiliyorsanız daha iyi. Sonuçları bizlerle paylaşın. Takipteyiz.

Bu arkadaş ta benim city sport 21 vs kendisiyle iki yıllık bi yol arkadaşlığımız var aslında forumu da iki yıldır takip ediyorum ama fotoğraf eklemek bu güne kısmetmiş .

(link)

(link)

(link)

(link)

@İlker KARAKUŞ

Allah kazasız, belasız kullanmanızı nasip etsin.

Teşekkürler Gökhan bey Allah hepimize kazasız belasız günler nasipetsin. Valla bazı arkadaşlarda salcano için olumsuz önyargılar var ama ben iki yıldır kullanıyorum gayet te memnunum çok şükür hiç bi sıkıntı çıkarmadı biraz da titiz ve dikkatli kullanmakla alakalı galiba.

@taner yazar

Tesekkür ederim , ben aldigim yerdeki en iyi secim o oldugu aldim aslında pek fiyata bakmadim :)

gerçekten oldukça titiz bakmışsınız... nazar değmesin şıkır şıkır duruyor...

Arkadaşlar bisikletin üzerindeki amortisörlü maşayı hafif bir düz maşayla değiştirmek istiyorum şöyle iyi bir rijit maşa alsam bisikletin genel ağırlığında ne kadarlık bir azalma olur acaba?

Teşekkür ederim Taner bey, bazan iş yerindeki arkadaşlar dalga geçiyor benimle bisikletle çok ilgilendiğim için ama seviyorum bisikletimle ilgilenmeyi ve gezmeyi. Dün Kayseri de hava kapalıydı fotoğraflar solgun çıkmış biraz ama iyidir benim düldülüm iyidir.:)

@İlker KARAKUŞ

Üzerindeki maşa suntour'un internet sitesinde 2300 gram olarak geçiyor. Alacağınız maşanın ağırlığını düşerek hesaplayabilirsiniz.

Gökhan bey benim düşündüğüm maşa yaklaşık 800 gram ve 150 tl fiyatı var. Sizce 1500 gram hafiflemek için amortisörün konforundan vazgeçmeye ve 150 tl ödemeye değer mi?

@İlker KARAKUŞ

Bisikleti düz 14 kg olarak ele alırsak ve 2300 gramlık maşayı çıkarıp 800 gram bir maşa taktığımızda ağırlık 12.5 kilograma düşüyor. Kullanım amacınıza göre bu işten karlı mı çıkacaksınız yoksa zarar mı edeceksiniz anlayabiliriz. Amortisöre şuan gerçekten çok ihtiyaç duyuyor musunuz ? Zaten bisikletin yapısı gereği aşırı engebeli araziye girmiyorsunuz dur fakat asfaltta ki çukur vs bölgelerde işime çok yarıyor diyorsanız boş boşuna düz maşaya geçmeye gerek yok. Düz maşa çok çok konforsuz değildir fakat amortisördeki gibi çukura vs ani giriş yaptığınızda absorbe etmeyeceğinden çok daha fazla geri tepecektir. Düz maşa kullandıysanız zaten aşağı yukarı nasıl bir performans elde edeceğinizi tahmin ediyorsunuzdur. Çok uzun turlara düz maşa ile çıkıp köy yollarından vs giden kişiler çok.

İşlevsellik haricinde ağırlığı düşürme konusunda şahsen benim için 1,5 kilo çok çok önemli olmazdı. Ön taraftaki hafifliği gerçekten hissedersiniz ama normalde bisiklete binerken bir çanta vs alsanız zaten 1-1,5 kilo ağırlık taşımış oluyorsunuz. Hadi yol bisikleti olsa tayt vs ile antrenman yapacak bir kişi için daha önemli olurdu bu ağırlık işi. Tabii son karar sizin.

• Beğen
Tepkiler: İlker Karakuş
Haklısınız Gökhan bey 1,5 kg için hiç gerek yok hem konforu azalır bisikletin hem de dediğiniz gibi yarışlara katılacak değiliz sonuçta bisikleti hafifletmeye çalışmaktan sa kaslara biraz daha yüklenmek daha faydalı olur değilmi :)

Ben geçen gün ilk kez amörtisörü kapatıp denedim , çok hafifletti beni ama bozuk yollarda konforsuzluk mahvetti , bizim bisikletler ağır baya , benim Salcano 27vs 18 inch = 14,5-15 kg

Birde geçen gün gene ilkkez lastiklere hava basıyım dedim, üstünde 65 psi yazıyor siz kaç basıyorsunuz lastiklere bana çok geldi sanki

• Beğen
@İlker KARAKUŞ

Kesinlikle öyle :) Maşa değiştirdikten sonra 3 bardak su içip bisiklete binseniz aynı ağırlığı yine taşımış olacaksınız o anda :)

@Ahmet F.ELBİR

Senelerdir amortisörsüz ve 18-19 kg bisiklet kullandığım için amortisörü kapatınca hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ben ayrıca bana çok çok hafif geliyor bisiklet :)

Bende de country plus var. Üzerinde maksimum 70 yazıyor. Dar ve ince lastik olduğu için o kadar basınç normal fakat illaki 65 basmak zorunda değilsiniz. Vücut ağırlığınıza göre ayarlayın basıncı. Lastik gözle görülür çok yanak yapmasın yeterli.

• Beğen
Zaten baktım 60 dan sonra zorlanıyor , hemen kesip 55 e indirdim ki , bana hiç rahat gelmedi, 50 ye düşürmeyi düşünüyorum

bir anda aklıma geldide , aslında salcanocular toplansakmı bi gezi için falan

• Beğen
Geri