Scudo Sports

Salcano City Sport 24 VS ile aranıza katılmış bulunmaktayım!

Scudo
Teşekkürler :) Daha bugün ilk uzun turumu yaptım. Göztepe-İnciraltı-Güzelbahçe-Urla ve geri dönüş, toplam 90 km. Hiç sıkıntı yaratmadı, hele ki vites değişimleri muazzam akıcı. Çok memnunum bisikletimden, ilerde de sorun çıkarmaz umarım ki.

Hocam merhaba.
Bisikletiniz hayırlı olsun, bol pedallamalar.

Öncelikle birkaç sorum olacak, yorumlardan anladığım kadarıyla baya araştırma yapmışsınız. :)
600 TL bütçem vardı, bir kardeşime birde kendime bisiklet almak istiyordum.
Forumda ki arkadaşlar, bütçemi arttırmamı tavsiye ettiler, 600 tlnin kardeşime ayırdığım yarısını 200 tl ye düşürerek, kendime 400 tl ayırdım. (Karnesinde 7 zayıf vardı kardeşimin ve torpille 2 ye düşürdük o yüzden düşürmemi de haketmiyor değil) Fakat gözüm Kron XC 250'ye kadar yükseldi, çok beğendim o bisikleti ve nedense büyük bir hevesle o bisikleti istiyorum. Efor Bisikleti arayıp uygun fiyat alabilirsem düşünebilirim.

Bu arada şehir bisikleti alıcakmışsınız o yüzden mtblerden vazgeçmişsiniz.
Bende şehirde kullanacağım, tabi bozuk asfaltlı yollara da girebilirim.
Sizce kron xc 250 alırsam pişman olur muyum?
Ayrıca, bisikletinizi kaça aldınız?

(Çok fazla soru sordum kusura bakmayın, tekrardan güle güle kullanın.)

• Beğen
Tepkiler: zkyurduseven
Teşekkürler Tunç. Ben şöyle söyleyebilirim, mtb bir model alacaksanız dağlara, bayırlara, engebeli yollara yani kısacası doğal zorlu parkulara kendinizi atmanız gerekiyor. Bunu yapmayacaksanız, şehir-içinde veya asfaltlarda kullanacaksanız mtb alıp bisiklete yazık etmeyin "bence".

Kron XC modelleri herkesçe tercih ediliyor ve şahsi kanaatim şudur ki kötü bisiklet değil. Sonuçta bisiklet bisiklettir, yarışmacı olmadığınız takdirde. Kron XC250 rahatlıkla tercih edebilirsiniz, sonuçta yarışmalara katılmayacaksınız dünya paralar dökmenize gerek yok. Ama dediğim gibi doğal alanlara değil de yollara atacaksanız kendinizi, bütçeniz dahilinde bir adet şehir bisikleti alın. Şahsen ben muazzam memnunum bisikletimden, resmen yollarda akıyor!

Ben bisikletimi uzun pazarlıklar sonucu ön ve arka lambalar dahil 750 TL 'ye aldım ancak bu fiyata bulması kolay iş değil. Piyasa fiyatı (taksitle) 780 TL civarı. Fiyatına göre muazzam bir bisiklet onu da belirteyim. Üzerindeki parçaların çoğu 1500 TL ve üzeri fiyata sahip bisikletlerdeki parçalarla aynı.

Bu detaylı cevabınız için teşekkür ederim.

Malesef o limitlere uğraşmam pek mümkün değil.

Bisikleti almamdaki amaç, şehir içinde gezmek. Fakat yine de belki bir ihtimalle kafama eserde dağlık kısımlarda da sürebilirim, belli olmaz.
Ayrıca tek amortisörlü olduğu için çok fazla sorun yaşatacağını sanmıyorum, yani önden amortisörlü olması en azından direksiyonu yumuşatır yokuşlarda.
O yüzden tek amortisörlü bisiklet tercih ettim ayrıca Şehir Bisikleti istenilmesine rağmen herkes kron xc250'yi öneriyor, sanırım şehir içinde performansı da gayet yeterli düzeyde.

Şehir bisikletlerine gelince; Tipleri hoşuma gitmiyor, nedense bakmadığım bisiklet kalmadı ama içime en çok sinen Kron idi. Fiyatı yüksek olsa da içimde kalcak gibi hissediyorum, tabi yaşım sizlerinki gibi büyük değilim. 94 doğumluyum ve bir bisiklete en fazla 500 tl verebilirim. Ayrıca kardeşime de bisiklet almam lazımdı ki bu bile 500 tl sınırını zorlamam da sıkıntı yaşatıyor.

Off kafam çok karışık, başka model tavsiyeleri de oldu aslında Speed 1000 gibi. Bisiklet almak ne zor bir işmiş ya :/

Bisikletiniz hayırlı olsun
bu bisikleti bende düşünmüştüm ama şuanda bianchi dağ bisikletinde kullandığım derore 27 vites sistemden aşağı ve ağır olduğu için almaktan vazgeçtim...

@Tunç*

Seni iyi anlıyorum güzel kardeşim, inan benim bisiklet modeline karar vermem yaklaşık 1 ayımı aldı. Çok sancılı, kafa yorucu ama bir o kadar da keyifli bir dönem, bisiklet araştırmak ve karar aşaması. Öncelikle bisiklet tipini belirle, fiyat aralığın dahilinde tüm modelleri tek tek ayrı sekmelerde aç. Hepsini birbiriyle kıyasla ve seçenekleri ele. Geriye "Atıyorum" 4 seçenek mi kaldı, aç forumda bir başlık, dünya insan yardımcı olur, ben de dahil :)

Hem bu süreçte her bir donanımda hangi markalar iyidir falan onları da araştıra araştıra öğrenirsin. Atıyorum, maşada Suntour, vites donanımlarında Shimano vs.

24 yaşında olduğuma bakma, ben de öğrenciyim ve bütçem çok düşük, taksit borç yaptık aldık :) Kolay gelsin..

@turanza

Çok teşekkür ederim. Kullandığınız bisikletin modeli nedir acaba? Shimano Acera var bu bisiklette ve vites değişimler muazzam akıcı. Bisikletin lastikleri de çok ince continental touring plus. İnanın bana çok atik ve hızlı bir bisiklet. Bisikletinizin modelini merak ettim, bir incelemek isterim..

1999 yılından alınma bianchi aspid sf bisiklet var. Lakin göbekler, aynakol, arka dişli, arka aktarıcı, zincir ve kolların tümü almanyadaki dayım getirerek bianchiyi modifiye ettik... Şuan sadece kadro ağırlık yapıyor...
Acerayla deore arasında baya fark olacaktır. Deoreden aşağısı aliviodur...
Ayrıca acera 8`li olup dişli araları daha geniş olduğundan 9`luya göre vites değişimleri biraz daha geç tepki verir. Acerayı bende kullandım sahiden fark var... Ve kollarda çok farklı...

şehir bisikletinde benim istediğim; cube cross pro, merida crossway 3000 yada ghost cross 5500 gibi modeller hoşuma gidiyor...

Biliyorum denedim diğer tip modelleri de ama 750 TL bütçeye daha iyi performanslı bisiklet kesinlikle yok. Ondan zaten bunu aldım. Bütçemi 1000 TL düzeylerine çekebilseydim elbette daha iyileri var ama para yoksa yapacak pek bir şey de yok.. Şimdilik bir sorun yaşamadım, umarım yaşamam da.

Öncelikle güzel bisiklet almışsınız hayırlı olsun :) Geçen yıl benimde aklımda olan modellerden biriydi hatta alma aşamasına kadar gelmiştim sonra Sedona 311 aldım :) Benimkinin de vites sistemi Acera, şuan için bir sorun yaşamadım ve dediğiniz gibi gayet akıcı. Zaten tur bisikleti içinde ideal diye düşünüyorum. Güle güle kullanın. Umarım bisiklet fotoğraflarınızı gördükten sonra tur makalelerinizi de okuruz. Kask, gözlük, eldiven almadıysanız ihmal etmeyin :) Birde arkaya bagaj takdırdınız mı kim tutar sizi :)

Usta bu arada baba memleketim Samsun :) Shimano Acera'dan çok daha iyileri var ancak ben memnunum. Vites geçişleri yeterince akıcı. Scott kullanıcı arkadaşım da deneme sürüşü yaptı, onun da dikkatini çekti viteslerdeki akıcılık. Zaten alüminyum kadro, Suntour maşa, Continental Touring Plus ince lastikler vb. Bana kalırsa bu fiyata gayet iyi donanıma sahip. Zaman zaman acımasız eleştiriler görüyorum, işe yaramaz, aşağı bir bisiklet olduğuna dair ve insanlara inanamıyorum. Aynı veya çok benzeri komponentleri meşhur markalara takınca ve fiyatları 2000 TL lere yanaşınca alkış ama :) Tamamen genel konuşuyorum..

Güzel yorumların için teşekkürler, bisikletten yana sıkıntı yaşayacağıma inanmıyorum ama hayırlısı tabi başa ne gelir bilinmez. 4 günde toplam 140 km yol yaptım, benim için harika bir bisiklet. Hele ki 10 derecelik eğimli bir yolda gidona yatınca ulaştığım hıza inanamadım. İş görür bir bisiklet kısacası.

Kısa zamanda kondüsyonu oturtup daha uzun bir tur düşünüyorum. Yazmayı çok sevdiğimden komedi içerikli bir deneme türünde izlenim yazısı oluşturup birkaç kare fotoğrafla sunacağım :) İyi forumlar..

• Beğen
Tepkiler: muratt35
Hayırlı Olsun abi güzel günlerde kullan kazasız belasız ve yorulmaksızın pedallara asılırsın inşallah :)

Çağatay Bey, hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanın. Ben bu modeli malesef biraz geç gördüm ve hayran oldum ama iş işten geçmişti. Bende de xc 250 var, lastikleri değiştirdim yol için ama citysport kullanımı kadar zevk vermedi. Umarım ben de satıp biran önce yaz bitmeden uzun uzun kullanacağım citysport uma kavuşurum.

@xxramazanknk

Teşekkürler kardeşim :)

@kadirsamimm

Şehir bisikletleri içerisinde donanımı, düşük bütçeye göre en iyi bisiklet KESİNLİKLE budur. Yani manyaklık boyutuna ulaştım bisiklet araştırmaktan. 750 TL 'den fazla parası olmayan şehir bisikleti arayışçıları boşuna düşünmesin bunu alsın. 4 günde 140 km yol yaptım, bir tek olumsuz eleştiri bile getiremiyorum. Vitesler akıyor, bisiklet düz yolda durmuyor uçuyor resmen. Lastiklerini bu kadar iyi beklemiyordum açıkcası. Continental Touring Plus cidden iyi performans veriyormuş.. Tekrarlıyorum en iyi bisiklet budur diye bir diretmem yok. Herkes de zengin değil yani. 750 TL 'den yukarı çıkamayanlar için en iyisi budur. Paramız olsa biz de gider 2000 TL'ye bisiklet alırdık..

@Çağatay Çağlar
Çağatay abicim ne kadar doğru bir tercih yaptığın belli :D Forumda ortalama bisiklet resimlerine 15-20 yorum yapılırken seninkine 56 yorum yapılmış :D

Estağfurullah kardeşim, daha ne bisikletler var :D Ama fiyatına göre güzel bisiklet. Kafamda hem İzmir'imizin güzel yerlerini göstermek, hem de bisikletin performansını yansıtmak amacıyla kısa bir video çalışması var. Uğraşıcam biraz bakalım olursa. Yeni fotoğraflarla beraber paylaşımda bulunacağım. Bu arada bugün siftah kazamı da yaptım malesef. Büyük bir kaza değildi şükür ki. Balçova'da Kipa'ya giderken Agora'nın oralarda çok pislik bir mazgal var, yol istikametinde uzanan ve mtb lastiklerinin bile rahatlıkla girebileceği türden. Çapraz geçerim mazgallardan hep ama açıklık öyle fazlaymış ki çapraz bile yemedi, tekerlek saplandı. Neyse ki görünen ciddi bir hasar ya da problem yok.

Mazgallara dikkat arkadaşlar, hızlı gelseydim çok daha ciddi bir hasar olabilirdi. Amortisörlü bisiklet aldığıma çok mutluyum çünkü akıl almaz derecede bozuk İzmir'in yolları..

Carraro 419 almaya gittiğimde babam salcano ng 650 gördü onun bildiği markalr zaten en iyi bianchi sonra salcano dedi bunu alalım bu daha iyi adam da araya atladı tekerlekler zor bulunur filan dedi 29 senin ki gibi tekeri vardı zor mu bulunuyor gerçekten ?

@xxramazanknk

Bendeki bisikletin jantları 28". Bir Salcano modeli vardı ve jantları 29" idi, tam modeli hatırlayamadım. O sık rastlanan bir jant ölçüsü değil evet. 29" baya sıradışı genele kıyasla. Jantın büyüklüğü ve lastiklerin yüzey temas alanının azlığı (Yani ince lastikler) sadece uzun yolda etkisini gösterir.. 28" yeterlidir. Ben memnunum.

Geri