Scudo Sports

Salcano bütün kadrolarını kendimi uretiyor...

a.gonen

Üye
Tepki
8
Bisiklet
Bisan
Salcano firmasi bütün kadrolarını gaziosmanpasadaki
fabrikasındami uretiyor
bilginizi paylasirsaniz sevinirim saygilar

Scudo
bildim kadarı ile salcano kadro üretmiyor.
taiwanlı üretici axmandan hazır alıyor.

kıvılcım kardes
cok tesekkur ederim yanlis duyum almisim.
krondan sikayet eden arkadaslar gordukce salcanoya sempatim vardi
ogrendigim iyi oldu

Ben çabukşikayetçi olan bir insan değilim. Elimde olanla yetinmek beni mutlu eder. (Konuyu okumadım bu arada, kimlerin ne konuda şikayet ettiğini bilmiyorum. :) )

Vites sorunu ise genelde ayar veya kurulumdan kaynaklanan sorunlardır. En kötü vites bile düzgün ayarlar yıllarca kullanılabilir(miş).

@kivilcimb

Bütün kadroları mı ithal ediyor, yoksa bir kısmını mı? Bir de bahsi geçen üretici axman kalite bazında nasıldır? Başka markalara da kadro veriyor mudur?

Şöyle anlatalım.Bu salcano asos 26(Açılan sayfanın biraz altında)ve yaklaşık olarak 11.000 tl

(link)

Şu da axman'ın M8'i.Kadrolar bana aynı gibi geldi.

(link)

axman kaliteli midir değil midir bilemem ancak o kadronun 500-600 dolardan fazla olduğunu düşünmüyorum.Neticede yeterince paranız varsa sizin de "Ahmet" marka bir bisikletiniz olabilir.

Desenize o zaman Salcano nun yaptığı montaj ve sticker takviyesi :D

Koskoca Türkiye olarak bir bisiklet üretemememiz büyük rezalet...

• Beğen
Tepkiler: Kamil Alp Şarman
Dunyada cok az firma kendi kadrosunu kendisi uretiyor. Hemen herkes belirli buyuk ureticilere kadro urettirip montaj yapiyor. Caninizi sikmayin yani.

Ha buyuk firmalar kendi tasarladiklari, yuksek teknoloji calismalari yaptiklari arge yatirimlariyla sekillendirdikleri kadrolari urettiriyor, ufak firmalar standart kadrolari aliyor. O konuda biraz caninizi sikabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
@Enes Çatal

Toscano yapıyor manisada ama kadroları hep celik aliminyum degil sanırım
maşada üretiyorlar
Apartman komsumuz o firmayla alakalı sanırım

(link)

@a.gonen

(link)

Aluminyum jant ve kadro da üretiyorlarmış. Başkasının ürettiğine etiket yapıştırarak para kazanmak yerine kendi üretimi ile bir yerlere gelmeye çalışan firmaları görmek sevindirici.

KRON'da RUBENA lastiklerde problem var. oturmuyor yerine çoğu zaman..

Tartisilan konuda ana tema kadro.
Sikayetler kisminda ise viteslerden, frenlerden veya lastiklerden sorun yasandigi belirtiliyor ve satici firmalara fatura cikariliyor.
Bir acidan dogru; toplu olarak ucuza aldiklari vites, fren, lastik, cekis sistemi (krank + ruble + zincir) setlerini ve ön çatalları takarken dikatli olmaları bir zorunluluk. Uretim hatasi olanlari farketmeleri, dogru montaj yapmalari, son kontrol testlerini yapmalari ve sorun cikinca arkasinda durmalari gerekir.
Ancak sikayet edilen markalarin sikayet edilen kisimlari genel olarak kadroları degil. Kadro sikayetleri cok dusuk bir yuzdeye sahip.
Sikayet alan modellerde buyuk oranda ucuz ve alt seviye parcalarla donatilan bisikletler.
Ucuz bir lastigi kendimiz tercih edip aldigimizda sikayet etmiyoruz cunku mal belli.
Kadrolarin zaten dunyada belli birkac firmadan alinip donatildigi, ama kadro sorununun Kron Salcano gibi modellerde pek olmadigi, asil sikintinin montaj oncesi ve sonrasi kalite kontrolu olmadan takilan donanimlardan oldugu, sonrasinda da firmalarin yetkili servis tercihindeki ve kendi politikalarindan hatalardan dolayi kaynaklandigi acik.
Yine de soyluyorum; keske denildigi gibi her firma kendi kadrosunu tasarlayip uretse ve sorun nereden kaynaklanirsa kaynaklansin sattigi urunun arkasinda dursa...

Geri