Scudo Sports

Sahte ilan ile dolandırıcılık ve mahkeme kararı

Scudo
@fthgzl79
Ceza ağır değil. Paraya çevrileceği için az bile. Verilen cezalar uygulanmalı ki caydırıcılığı olsun. İnsanlar suç işlemeye yeltenmesin bile.

• Beğen
Tepkiler: Tolqiu
@fthgzl79
Sozlerinizin basinda ironi yaptiysaniz eyvallah da olay paranin miktariyla mi degisir acaba?Yani ister 600tl dolandirsin ister 1tl ister 1milyon.Sonuc olarak karsindaki kisiyi serefsizce dolandirip magdur ettin.Ve bunu bir defa da degil cok kez tekrarladin bunu.
Eger ki bu 2 yil para cezasina cevrilirse adam bunu tekrardan yapar zaten ancak2 yil yattiktan sonra yiyorsa yapsin bakalim.
Muhim olan benim gozumde cezadan cok cezanin caydiriciligi.Eger ki cezanin caydiriciligi olmazsa iste o zaman da suç onemsizlesir ve yayginlasir.

• Beğen
Tepkiler: Tolqiu
@Cömert Bilmiyordum, çok şaşırdım! Konu hakkındaki kanun maddesini paylaşabilirmisiniz?

Adamsın vesselam :) genelde bizim millet dolandırılınca beddua ile adaletin tecelli edeceği düşüncesiyle hareket edip mahkeme veya güvenlik merkezlerinden çekingen bir yapıları mevcut. Sen en iyisini yapmışsın

Farklı şehirlerden alışveriş yapmayınız..Alacağınız her ne ise gidip yerinde görüp,faturalı mı,tanıtılan ürünle aynı mı(ayıplı-arızalı), kişi tüccar mı, dolandırıcı mı sade vatandaş mı ? v.b. bilgileri ilk elden ikna olmadan ödeme yapmayınız.
Eğer satıcı siz iseniz de ödemeyi elden teslim almayınız.TL yada döviz cinsinden kalpazanlık mağduru olmamak için banka üzerinden ödeme kabul ediniz.
@Love The Wind kardeşimi verdiği haklı hukuk ve onur mücadelesinden dolayı kutluyorum..

• Beğen
Tepkiler: Exciting
helal olsun hocam, hukuki yollardan hakkımızı arayabilmenin çok zor bişey olmadığını göstermiş oldunuz

@yoğurtcu
Aslında zor, arkadaş iyi hazırlanmış. Özellikle havaledeki açıklama can alıcı önemli noktalardan biri. Bunu atlamamak lazım. Birde aylar sürmüş doğal olarak :) ve cezaya rağmen kendi parasını alacağı meçhul.

@Love The Wind Öncelikle geçmiş olsun ama sizdede hata çok büyük bu devirde kime güvenip! hesabına para yatırdınız, kapıda ödemeli her zaman daha güvenilir bir seçim olurdu yada get ile satış.

Öncelikle geçmiş olsun. Dolandırıcının sonunda resmi olarak suçlu ilan edilmesi güzel bir haber. Benim sadece size değil genel olarak bu yöntemi kullanan herkese sormak istediğim tek bir şey var. Neden arada güvenli ticaret şartları yokken tanımadığınız birine yüklü miktarda para gönderirsiniz? Forumda bu örneği daha önce de yazdım burada kısaca tekrarlayacağım. 3-4 belki 5 sene önce Amerika'da yaşayan bir koleksiyonere 4 parça koleksiyon parçasını 700 dolara sattım. Adam bu parçaları benden alacağını söylediği gece bana sorgusuz sualsiz 700 dolar para gönderdi :) Parayı o gece cebe indiren ben, bundan rahatsız olup adama neden bana direk para gönderiyosun ki dedim. Daha benim ne kim olduğumu bile bilmeden? :)

@kaju Yahu ne önemi var ne dediğinin. Adam sana facebook'tan baktım çocuğun var o yüzden güvendim dedi. Herife arkadaş ne alaka çocuğumun olması diye sormadım. En kısa zamanda benden aldığı şeyleri paketleyip adama gönderdim.

öncelikle çok geçmiş olsun ..benimde başıma benzer bir olay geliyordu as kalsın ama yakın zamanda elimdeki ekran kartıını mersinden biri talip olmuştu kargo takip nosunu gönder paranı hemen havale ediyim demişti bende peki dedim ertesi gün kargoladım takip no sunu gönderdim ne havale yapan var ne telefona bakan nede mesajlara cevap veren .. tabi adamın bilmediğini zannettiğim kargo geri çağırma olayını gerçekleştirdim hemen kargo teslim edilmeden hop gerisin geriye bana ..gerçi teslim edilseydi mersini yol etmiştim allah tan olmadı öyle birşey.

@Love The Wind :söz konusu uygulama kanunla değil , kanun hükümünde kararname ile yapılıyormuş.Ancak ilginçtir bu konu ile alakalı kanun hükmünde karanameyi hiç bir resmi web sitesinde bulamadım.

Yarın sakin kafayla bir daha araştırayım. Bulabilirsem buraya link atarım. Bulamazsam ilk yazdığım bilgiyi yok sayın.

@Kerem Özbayrak merak işte :) bende adam bişey dedi zannettim. öyle bi yarım kaldı ki hikaye. sanki adam ulvi bişey demiş gibi kaldı. bu tip olaylar arttı gibi geliyor bize aslında ama bence artmadı. o kadar çok alışveriş gerçekleşiyor ki artık ve sosyal etkileşim ve haberin yayılması o kadar hızlandı ki, sadece biz daha fazla olay duyar olduk. buda bizi paranoyaklaştırıyor. küçük bir azınlık dengemizi bozuyor. Bu da bizi mecbur bırakıyor ki önlemimizi alıcaz.

Cok doğru bir tespit bence de. Alışveriş arttı ve daha cok duyar olduk bunları. Yine de arada referans ya da güvenli bir ortam yokken para göndermemek gerek.

• Beğen
Tepkiler: kaju
Gayretinizi burada yazmanız kesinlikle çok olumlu. Bir çok arkadaş mağdur olmasına rağmen, "aman yahu, Türkiye de hakmı aranır" muhabbetini terk etmemekte ısrarlı. Kuşkusuz haklılık yanıda var bu jargonun ama böyleside var. Örnek teşkil ediyor.

2. el alışveriş yapacağım zaman Sahibinden, letgo gibi siteleri değil de, forumların 2. el bölümlerini tercih ediyorum. Misal bisikletle ilgili 2. el alışverişlerimi daima bu forum üzerinden yaptım. Hi-fi, kulaklık vs. gibi ürünlerde Techno-Fi forumu üzerinden birçok alışverişim oldu. Bu gibi hobi forumlarında geçmişi olan, belirli bir mesaj sayısına ulaşmış insanlarla alışveriş yapmak çok daha güvenli. En azından kişinin forumdaki eski mesajlarını incelediğinizde, muhattap olduğunuz kişinin nasıl bir karaktere sahip olduğu iyi-kötü ortaya çıkıyor. Bu yöntemi çok sık kullanırım ve şimdiye kadar beni hiç yanıltmadı.

Ama ben yine de özellikle pahalı ürünler söz konusu olduğunda mutlaka elden, alacağınız malı görerek ve adamakıllı inceleyerek alışveriş yapmanızı öneririm. Ülkemizde para zaten çok zor kazanılıyor, bir de bu parayı dolandırıcılara kaptırmak insanın içine daha kötü oturuyor.

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
Geri