Scudo Sports

Sahil Yolundaki Rezillikler...

Scudo
@kare2emre

aslında bu benim hoşuma gidiyo. canım mangal çektiği zaman aralarından geçerek kokusuyla doyuyorum :D

Dün Maltepe sahilde bir çay içelim dedik daha sahile gireli 2 dakika olmadı seyir halinde iken mangal dumanı yüzünden arabanın camlarını kapamak zorunda kaldık Maltepe ye oturacağımız çay bahçesine vardığımızda manzara değişmeyince ki her yer leş gibi et kokuyor sis tabakası da cabası hiç durmadan transit sahili terk ettik sahilde oturma hakkımızı engelleyen mangalcıları kınıyorum.

Bizim milletimizden ne bekleriz kiç kolay olan ne ise ona kaçarlar. maksat eglenmek olunca kısadan kesip en yakın noktaya konmaktır. biz her zaman yaptıgımızı yapıpç mesire alanlarına gider ödemesini yaparız oturur keyfıyle yer içeriz. yanlış anlaşılmasın ki ödemesini yapıyoruz derken paramız bol anlamında değil tabiki. en azından keyfıyle yer ıcer sohbet ederiz. otoban kenarında ne anlarım ben piknikten. sesten uzak keyıflı bir hafta sonları bol keyifli doğal ortamlar dilerim herkese arkadaşlar.

Samsun sahil yolun'da mangalcı yok ama bisiklet yolunda yürüyen, motosiklet ve araba süren bolca mevcut. Bisiklet yolunda karşıdan gelen motor benden yol istiyor iyi mi?:koptum:

@Sadettin Z. 100 km ve üzeri antrenmanı öğleden önce ve pazar günü molasız bitirmek de berbat oluyor

istanbul'da sahillerde, bisiklet yolunda, huzur içinde bisiklet sürmeyi falan unutun beyler. istanbul büyük bir kaosa doğru son hızla ilerliyor. bisiklet yollarındaki rezillikler korkunç durumun çok küçük bir parçası.
insanlar trafikte otomobil sürmeyi, evinde vakit geçirmeyi, alışveriş yapmayı... bu şehirde yaptığı ne varsa hepsini ölüm kalım mücadelesine çevirmiş durumda. herkes patlamaya hazır bomba gibi geziyor. bana yan baktın, yol vermedin, halı silkeledin diye birbirinin boğazını kesen insanlar yaşıyor burada.
belediye, siyasetçiler, yetki sahibi kim varsa bu durumun kötüye gitmesi için var gücüyle savaşıyor. en ücra sokaklar hafriyat kamyonlarıyla, harç kamyonlarıyla dolup taşıyor. yer gök araba, yer gök beton, yer gök avm...
burayı bırakıp gitmekten başka yapılacak hiç bir şey yok. özellikle -Allah hepimizi korusun- depremden önce burayı terketme imkanı olan varsa terketsin. bugün normal yaşantı sürerken birbirini kesmeye her an hazır olan istanbul sakinleri böyle büyük bir yıkım sonucu bir karadeliğe dönüşen şehirde neler yapar düşünmek istemiyorum.

hafta sonu merterden başlayıp marmara forumdan bakırköy sahile uzanan bisiklet yolundan tura başladık..marmara foruma gelmeden önce bir taksi sonrasında yine bisiklet yolunda polis aracı biraz ilerisinde özel bi araç ve biraz daha ilerisinde belediyenin çalışma aracı hepside bisiklet yolunu araba koymak için çok müsait bulmuş..bu dediklerim sadece 1 km lik bir yolda gördüklerimdi..sölencek söz yok polisin gözüne baktım sitem eder gibi kollarını açtı bana kendince haklıydı sanırım nasıl ulaştı kendi kafasında o haklılığa onuda bilemiorm aklım ermiyor..

@Anonim
Rezilliğin çok üstü. Eli sopalı magandalar, sahili ateşe veren insanlar (mangalcı demek istemiyorum yeme içmeninde adabı var) ve maalesef önündeki o koca çizgiyle ayrılmış ve renklendirilmiş yolu kırmızı halı zanneden medeniyetsiz insanlar. Birde o Bisiklet yoluna park eden mahlukatlar yok mu unutmadan geçmeyeyim çok fena saydırıyorum ....

@volkan a
Çok doğru bir tespit. Ben de düşünüyordum bunu ama inanmak istemiyordum. Kuruntu yaptığımı zannediyordum. Kuruntu falan değilmiş. İstanbul gerçekten büyük bir şantiye oldu. Otomobiler neyse de her yer hafriyat kamyonu, beton mikseri. İyiye giden tek şey yok. Betonu lalelerle gizlemeye çalışıyorlar. Malum lale sezonu. Şantiyelerle laleler büyük tezat.

• Beğen
Tepkiler: pulka
bi etiketler vardi. Bisiklet yoluna park eden araclara yapistiriliyordu. Tepki olarak yani. O etiketlerden nasil bulabiliriz?

@kare2emre bup turlarında dağıtıyolardı bi ara. hatta ben de bi kaç tasarım yapmıştım bana da hediye edeceklerdi belli bi miktar ama ben tura katılamadığım için alamadım. faceden ekle turları takip et. turda iste. ellerinde varsa verirler.

bunun nedenleri belli.
bir ülkenin nüfusu,üretim ve kaynaklarının karşılayamayacağı şekilde ve sürekli düzensiz olarak artıyorsa gelinen bu vahim sonuçlar hiç de sürpriz sayılmaz,sayılmamalıdır.düşünebiliyor musunuz istanbul un nüfusu neredeyse finlandiya,isveç ve norveç in toplamına eşit.bu nüfusu karşılayacak sosyal,ekonomik,siyasal politika ve uygulamalardan eser yok.
altyapı,kültürel gelişim,çevre,doğa,eğitim hak getire.

böylesi az gelişmiş bir ülkede gelişmiş toplumların reflekslerini,hareketlerini benimser uygularsanız,ya dayak yersiniz ya da canınızdan olursunuz.

üstelik hala 3 çocuk yapın diyenleri savunan ciddi bir kesim var.o kesim bisiklet yollarında arabasını park eder,mangalını yapar,çevreye hiçbir saygı duymaz,adeta benliği gibi gözleri de körleşmiştir.

maalesef bu güzelim ülke onların ülkesi haline geldi.bize düşen hep kaçmak;sabahları erkenden bisiklet kullanmak için programlar yapmak,başka rotaları planlamak, istanbul dan gitme planları yapmak ve sonunda bu tımarhaneden tası tarağı toplayıp arkana dahi bakmadan gitmek.

çok üzücü ancak çarpık,yozlaşmış politikalarımızın,eğitimimizin acı sonuçlarıdır bunlar.

bu ülkenin neresinden tutsanız elinizde kalır.

bisiklet? o da nesi! bize avm,rezidans,siteler,4.köprü,5.havaalanı,beton lazım.

her ülke hakedildiği şekilde yönetilirmiş.

@Cem Ç.

Eh az önce paylaşılan ekran görüntüsünden de bunu az çok kestirebiliyoruz. Durum içler acısı yani sanırsın sis bombası atmışlar counter-strike oynuyorsun gibi bir hava veriyor adeta. Trafikte o bahsettiklerinizden çokçok var. Şu ana kadar içine bir ailenin tümünün bindiği araba pek görmedim yani görmüşsem bile çok nadirdir. Hep 1 veya 2 kişi anca görüyoruz ve o trafiğe nasıl dayanıyorlar şaşırıyorum. Yürüyerek gitseniz ondan çabuk gidersiniz :D

@Fırat Y.

Sanırım katılıyorum kısmen doğru bir bilgi diyebiliriz. Hani yaşanan manzaralar karşısında bundan daha güzel bir tespit olamazdı. :ssrtcbya:

@ERSN PK
Aynı yolda 1 kez bana bi kamyon denk geldi. Direk resmini çekip egm'ye atacaktım k, kamyonun önüne geçince bi polis aracı gördüm. Polis kamyonu kontrol amaçlı durdurup bisiklet yoluna çekmiş. Doğal olarak resimleri göndermedim orada o resimleri yollasam suçsuz şoför sorun yaşardı. Ama asıl sorun poliste...

@lealtad

polis bunu yaparken insan kimi kime şikayet edicez diye soruyor..

• Beğen
Tepkiler: lealtad
bu konuyu az önce gördüm iyiki istanbul'da yaşamıyormuşum dedim. istanbul'un sadece kuzey tarafları bisiklet için uygun bence, her iki yaka içinde kuzey kısımlar biraz daha sakin. mangalcılar, magandalar olmasa bile bu kadar araç arasında solunan kurşun seviyesi çok yüksek risk. istanbul olmuş 20 milyon gelin vazgeçin bu sevdadan sakarya'ya bekleriz sıkılanları.

konuyla çok alakası yok ama buda bizim köy parkuru.

beşevler.JPG

İstanbul gibi kalabalık bir şehirde hele ki hafta sonu bir şeyler yapmak istiyorsan sabahın köründe kalkman lazım 5,6 filan yada hiç yapmayacaksın zaten durum gözüktüğü gibi yaptırmazlar :)

Gidona sustali sistem yapicam dügmeye basinca barendin yanindan bicak ucu cikacak cize cize surucem bisikleti o zaman akillanirlar

Geri