Scudo Sports

Sahil Yolundaki Rezillikler...

Bu gibi park problemleriyle sıkça karşılaşmaktayım.Bisikletli polislerin ve yaya görevlilerin tek yaptığı "yürüyüş yolunda binme,bisiklet yoluna git" uyarısından başka birşey değil,kendilerine durumdan bahsettiğimde "o trafik polisinin işi" gibi bir cevapla karşılaşmıştım.Sadece araçlar da problem değil özellikle haftasonları bisiklet yolunda top oynayanından mangal yapanına kadar çeşitli sorunlara rastlamak mümkün,bomboş yolda bisiklete binerken dahi inanamayacağınız kadar ani zamanlarda çarpma tehlikeleri atlatıyorum.

Şahsen bu problemlerin düzeleceğine inanmıyorum,gerekli hassasiyet gösterilse sahilde devamlı devriye gezen polis araçlarının müdahaleleri kaçınılmaz olurdu.

Merak ettiğim konu yasal olarak bu şekilde park edenlere bir yaptırım uygulanıp uygulanmadığı ?

Bir diğer konu Meltepe-Kartal arasında aslında burasının bisiklet yolu olmasına rağmen seneler önce sahil yapılırken servis yolu olarak tanımlanmasıydı,tabelalarla "servis yoludur" ibaresi yer almaktaydı.Şu anda da Maltepe-Kartal arasında o yolun bisiklet yolu olduğuna dair de bir tabela hatırlamıyorum,Kartal-Pendik arasında ise bu belirtilmiş durumda.

Scudo
Bir tane daha :boese157:

Bu resimlere biraz daha ekleme yapıp Vatan gazetesinin ilavesi olan Vatan34 e göndermeyi planlıyorum.Zannederim ilgilenirler.Bu arada medyada çalışan arkadaşlarımız varsa onlar da yardımcı olabilirler.

Sadece 2 gün içinde 60 civarında fotoğraf çektim,plakası okunabilen 45 civarında fotoğraf var dilerseniz bunları yollayabilirim.

admin ve mod arkadaşların bu fotoğraflara istinaden gerekli işlemleri yapacaklarını ve sonucu bizimle paylaşacaklarını umuyorum.yoksa bu çaba boşa gidecek...

BSD olarak İstanbul Büyük Şehir belediyesine 3 ayrı ilçede 3 ayrı bisiklet yolunun onarım ve gerekli işaretlemelerinin yapılıp güvenli hale getirilmesi için dilekçe vermiştir. Hep birlikte Takipcisi olacağız.
Bilgilerinize.

BSD

peki istanbul'un üç yerinde bulunan bisiklet yollarını söyler misiniz?bitince hemen gideriz:)

Bu resimleri görünce bende bir konuya deyınmek istedim...
Yolda giderken İETT otobüsleri yokmu gerçekten çok dengesiz sürüyorlar bizi yolda gördüklkeri halde kaldırımda sıkıştırıyorlar ve bide korkak araba sürenler var yanımızdan geçmeye korkanlar neyse sadece belirtmek istedim bir gün bu yazdıklarımı birileri duyar...

BEn de bu konuyu açan ve bu konuda emek sarfeden özellikle tuğrul ve murat arkadaşlarımıza teşekkür ederim..
ben 2 sene önce bisikletle yaptığım en büyük kazayı bisiklet yolunda aptalca dolanan 1 çocuğa çarparak yaptım heryerim yara bere içinde kaldı hastaneye gidip tüm wücuduma nerdeyse pansuman yaptırdım...
geçenler de ise kız arkadaşımla bisiklet yolundan giderken küçükyalı ciwarlarında 1 okul seriwisinin park halinde bisiklet yolunu kapattığını gördüm..."bu ne ya " die bağırdım we ellerimi kaldırdım ve bunu yapmamla orda top oynayan 7-8 tane kıro üstüme doğru noluo lan diye gelmeye başladılar... allahtan ben onlar kadar seviyesiz olmadığım için dalaşmadım... evet söylenen kötü şeyler yapılmalı belki daha da fazlası çünkü ülkemizde bilindiği üzere cezalar düzgün uygulanmıyor...
geçen sene gene sahilde gezen bisikletli polislere bisiklet yolu üstünde park halinde bulunan arabaları şikayet ettiğimde "hangi 1ini çektirelim" die 1 cwp aldım... ben anlamıyorum ondan sonra ben ters yönde kenardan giderken ceza kescez diye tehdit ediyorlar... belki haklılar kuralları ihlal ediyorum ama öncelikle kendi canımı tehlikeye sokuyorum ama trafik kurallarına uymayan "kıro" lar yüzünden ne büyük kazalar atlattığımızı sizler daha iyi biliyorsunuz.... SAYGILARIMLA

ahahahaa, evet ben de çok gülüyorum o geçmeye korkan bay/bayan sürücülere, ben 25-30km/s arası gidiyorsam o da dayanıyo arka tekerleğime 25'le gidiyo ya..
sol elimle işaret ediyorum ben geç geç geç diye..
geçeceksen geç de beni de huzursuz etme arkadaş boşu boşuna di mi:)

bende yol weriyorum böle sol elimle bakıyorum duruo ee sen belirsin diyorum takılıyorum şeridin ortasında...

Merhabalar.. Bu konuya benzer bi konununda "Emniyet Şeridi" olduğunu herzaman duyuyorum. Alem Fm de radyo programı yapan Sn. Nihat SIRDAR bu konunun üsütnde oldukça fazla duruyor ve olumlu sonuçlar alınıdığı duyruluyor. Sizlerde bisiklet yolunun emniyeti için konuyu Nihat SIRDAR'a taşıyabilirsiniz. En azından medyanın gücündende istifade etmiş olursunuz.
Herkese Emniyetli Sürüşler..

doru ben dinliyordum eskiden nihat sırdarı başka 1 kanaldaydı bayağı konuşuyordu bu konuda şarkılar falan çalıodu emniyet şeridini ihlal edenler için (barış manço dan ayı falan...)

aslında arkadaşımızın fikri oldukça güzel...

Sürücüleri dövmek yerine eğer park ederken rastlarsam sürücüye "buraya park etmeyin biz bisikletliler biraz dikkatsiz oluyoruz YANLIŞLIKLA (!) araçınız çizilebilir" diye bir uyarıda bulunuyorum. Ve çok etkili oluyor. Eğer sürücüsü içinde yoksa hakikaten dikkatsiz bir şekilde geçiyorum yanından ;)
Sevgilerimle
Erkan Sarper

abicim geçerken pedalları sürtün biraz adam illaki bi ügn görecek o çizikleri sonra çekmeyek.sen çok mu yaptın derseniz.babam arabaya bisiklet taşıyıcısını aldığında sen taşıyıcı sağlam bağlama arabanın arkası çizik olmuştu..ondan sonra araba'ya bir defa daha olsun bisiklet taşıyıcısı takmadı..:D

Ben geçerken gidonla aynalara çarpıyorum eğer durmak zorunda kalırsam geçemiyormuş gibi yapıp elciklerle arabaları boydan boya çiziyorum.Çocukça belki lakin en azından ufak bir uyarı.

İşte bisikletçilerin yüz karası.
Güya bisikletçi,zira taşıyıcı ters takmış zeki insan!

Geri