Scudo Sports

Sahil yolunda kaza ve kalça+baldır kırığı

@Pamuk

Şehiriçinde bende SPD yi çkarttım. Yerine Shimano Click'r pedal taktım. MTB ayakkabım ile mutlu mesut ve daha güvenli kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: BeyogluLions
Scudo
@burcinhan
Tam olarak anlamadım. Click'r pedal ve mtb ayakkabı? Bunlar da spd değil mi zaten? Çift taraflı mı demek istediniz?

Fixie bisiklet videolarını izleyip biraz tiyo almak lazım galiba . Onlar nasıl davranıyorlar ? Yada kaza yaptıkları düştükleri kısımları videolardan çıkarıyorlar mi ?

@soulless click'r pedalı mtb kalleri ile kullanabiliyorum.

Çok çok geçmiş olsun.Spd konusu ise abartılıyor. Dendiği kadar korkunç bir şey kesinlikle değil. Tam tersine, daha da tereddütlü yapıyor insanı, diye düşünüyorum. 1 - 2 küçük kaza durumunda da kendiliğinden çıktı ayakkabılar pedal'dan, sorun yaşamadım.Biraz da burada; kal ayarı, pedal ve ayakkabı giriyor sanırım işin içine.Her şeye rağmen, alışkanlık oluyor zamanla, fark etmiyorsunuz bile. Ben sürüş sırasında çıkarmıyorum bile, yavaşlıyorum tamamen, dengede duruyorum.Bu kadar çıkarma ihtiyacı hissedenler, 'track stand' diye bir bakın, lütfen.Sürekli tak - çıkar yapmaya gerek kalmaz.Spd pedal çıkarmak yerine bisiklet'ten, şehir içinde yavaş sürün.İnanın en önemli, etkili ve en iyi önlem bu.Boş yol bulursam, yükleniyorum pedal'a.Onun dışında, katlanır ya da dağ bisikleti kullananlar geçer hep beni, kalabalık olduğunu düşündüğüm yollar'da.

Öncelikle çok geçmiş olsun diyerek yazıma giriş yapayım. Bir müddet yol ayakkabısı ve yol pedalını şehir içi yollarda kullandım. Karşıma çıkan köpek saldırmasın diye aniden durup yeri öptüğümde bu sevdadan vazgeçmem gerektiğini anlamalıydım ancak 2 kere daha düşmem gerekti. Bu kazada spd pedalın ne gibi suçu var tam anlayamadım. Pedalı çıkarıp o hızla ayağınızı yere koysanız daha kötü sonuçlar sizi bekliyor olabilirdi. Toplamda 3 kere çok yavaş şekilde düştüm 2 sinde de pedal açıldı. Son düşmem de kaldırım üzerine düştüğümden kilit açılmadı. Şimdi Mtb pedalı ve kali kullanıyorum çok daha rahatım ne olur ne olmaz diye bir tarafına plastik platform taktım. Allah daha beterinden korusun.

Gürcan Bey @BeyogluLions çok geçmiş olsun. Mayıs haziran aylarını ben de koltuk değnekleriyle geçirdim, baldır + bilek kırığı sonrası. Çok zor geçirdiğim ve engellilerin çektiği sıkıntıları yakından hissettiğim bir dönemdi.
Bisikleti bırakma kararını bence tekrar düşünün. Pire için yorgan yakmayın. Böyle güzel bir spor/aktivite bırakılır mı yahu?
SPD pedala yüklenen çok olmuş ama bence esas sıkıntı şehir içinde, insan ve araç kalabalığında hız yapmak. Yavaş gidiyor olsaydınız aynı kaza olmazdı değil mi? Arabanın bile hız sınırının 30 olduğu yerde, siz daha hızlı gitmişsiniz anladığım kadarıyla.
Ayrıca Yusuf da söylemiş, acil durumlarda ani frenleme ve bunny hop antrenmanı yapmalı her bisikletçi. Reflekslerimizi geliştirmeliyiz.

Not: Evet benim de önüme kedi çıkmıştı ve üzerinden geçip düşmüştüm 30 yıl önce. Kolumun içine misket büyüklüğünde bir taş monte olmuştu. Halen izi durur :hihi:

geçmiş olsun öncelikle. bende 3 senedir spd ile yollardayım. ani duruşlar sert manevralar yapmak zorunda kalsam da spd yüzünden hiçbir sorun ile karşılaşmadım. sahil yolu bisiklet için en tehlikeli yer. iddaa ediyorum otobandan bile daha tehlikeli. asla ve asla 20yi geçmem o yollarda. bir kere izmitte git gel yaptıgımız bir gün istabula gelince aktif dinlenme yapalım diye sahil yoluna girdik , bisikletle 20li hızlarda giderken önüme bir kız cocugu atladı ani bir fren ile durabildim ve akabinde tekrardan sahil otoyoluna geçtim. bisiklet yolunda önünüze herşey çıkabilir.

Ya anlamadığım şey ben aktif olmasamda yıllardır forum da takılıyorum.

Şimdiye kadar spd-sl ile alakalı okadar çok yazı okudum. Bir kişi bile spd yi almamı engelleyecek bir şey yazmamamış idi. Herkes övgüyle anlatıyordu, performans artırıyor, diz sağlığı için önemli, sarsıntılarda ve ani vites hatalarında ayağın pedaldan kaymasını önlüyor filan. Ben spd yi alana kadar hep böyle şeyler yazılıyordu.

Pedalı aldım bir hafta geçti. Herkes mi kötüler ya. Pedalı çıkartamayıp kalçasını kıran var. Kilitli pedal ile düşüp bacağını kırıp bir daha bisiklete binmeyen var bundan sonra asla spd kullanmam diyen var. Spd kullanana uzaylı gibi bakanlar var. Konuyu okudukca içim gidiyor.
Hani benim pedal almamı mı bekliyordunuz. Napayım yani okadar para verdim çöpemi atayım. Bisiklete bakmayada korkar oldum. Bu kadar kötü bir spor ise hiç bisiklet sürmeyelim.

@mariokaldato buna benzer bir olay benimde başıma geldi cumartesi günü dershaneye giderken bir yaşlı çift karşıya geçiyordu bisiklet yolundan geçerlerken duramayıp yaşlı bayana çarptım benim haklı olmama rağman arkadan söyleniyormuydu ne .

• Beğen
@Pamuk

Bisiklet sürmemelisiniz. Trafikte siz en fazla 40-50 km hız ile giderken, en döküntü araba bile 100 kilometre hıza çıkabiliyor. Minibüs şöförleri yolcu almak için arkanızda durmak yerine, önünüze kırarak sağa yaklaşırken sizi çiğneyebilir. Belediyenin ektiği güzelim çimleri sulayıp, taşıran belediye işçilerini öpüyorum. Yaya geçidi dışında her yerden geçen yayalar var. Yaya geçidinde de yaya yaya yürüyenler var. Arabasından laf atıp üzerinize kıran embesiller var. Yere totosuyla içtiği biraların şişesini atıp, gıcığına kıran aklını sevdiklerim var. Logarları açıp, kapatmayan belediyeler, dikine logar kapağı takan belediyeler var. Başıboş köpecikler var. Ve bunların tümü gündüz vakti cayır cayır yanıp, gece sokak lambalarının yakılmadığı caddelerde, sokaklarda veya bulvarlarda gerçekleşebilir. 20 ton civarı yük taşıyan tırlardan bahsetmiyorum bile. Gerçi ağır vasıta sürücüleri biraz daha tehlikenin farkında.
Bu sadece bir kısmıydı :asik::asik:

Çok geçmiş olsun kardeş en kısa zamanda tekrar pedallamaya başlarsın inşallah. :(

@karanbatu Kadın sürücüleri hiç sevmiyorum aldığı ehliyetin hakkını verenlere lafım yok, ehliyeti yeni alanlarada lafım yok ama 10 yıllık sürücü olup hala araba kullanamayanlardan o ehliyeti geri alacaksın sürmesinler araba falan... Ben bazen arabayla veya bisikletle trafikteyken denk geliyorum hem suçlu hem güçlü birde laf söylüyor cam kapalı ne dediğide anlaşılmıyor arabanın içinden söyleniyor... Güzel bir orta parmak çekip devam ediyorum hayır insem ne yapacağım ki? kavgamı edeyim bir kaç tanesi denk geldi indim kardeşim araba böylemi kullanılır falan diyorum ama yok illa kendileri haklı hiç cinsiyetçi biri değilim ama kadınlar sebebini bilmediğim bir şekilde araba kullanma konusunda oldukça beceriksizler. Uçak tamam, gemi tamam, tren tamam ama araba olmuyor.

• Beğen
@trainspotting35 Teşekkür ederim.. Aslında ben de aynı şekilde düşünüyorum. O anda SPD'yi çıkartsam belki daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Düştüğüm esnada benim tüm ağırlığım kalça kemiğime denk geldiği için sadece kalça+baldır ile olaydan kurtuldum. Eğer SPD'yi tamamen açsam eminim ki bacağımda kalıcı izler olacak ve daha farklı kırıklarım olacaktır...

@Özcan. Teşekkür ederim Özcan Bey. Sizlere de çok geçmiş olsun, gerçekten çok zor bir durum, biliyorsunuz. Ben, sanırım kendime biraz fazla güvenip o hıza çıktım ve başıma böyle bir olay geldi. Bunun haricinde gözüm gibi baktığım, ne hayaller ile aldığım bisikletimi sattım fakat bırakmak konusunda hala tereddütlerim var. Evdeki tur bisikletim şimdilik duruyor, belki yine başlarım, kim bilir :)

@Pamuk SPD konusuna takılmayın hocam, tamamen bahtsızlık bizimki. Benim size tek tavsiyem sahilde ve bisiklet yolunda bisiklet sürmeyin yeterli. Çünkü karşınıza her şey çıkabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@BeyogluLions

Bisikleti sahile kadar elimle götürüyorum ya. Sadece bisiklet yolun da ve sahilde süren birisiyim. Veledromdan çıkmayacağım anlaşılan

Geri