Scudo Sports

Sahil yolunda kaza ve kalça+baldır kırığı

@atasoy * kedi insan kadar akıllı mı? Gerçi senden akıllıda. Kediler tehlike anında donup kalırlar. Sokak arasında araba 10 la giderken çarpıp ölen o kadar çok kedi var ki... Hiç kurtulabilenini görmedim. Keşke görebilseydim. Burada hemde tekerlekle üzerinden geçmiş.

@BeyogluLions Abi çok geçmiş olsun. Ama keşke kontra tekniğini uygulasaydın. Bisikletçilerin de motosiklet basınını takip etmesini gerekiyor. Rahmetli Barkın Abimizin (Altın Elbiseli Adam) youtube videolarını izle güvenli sürüş ile ilgili. Çok işine yarar. ÇÜNKÜ DURAMAYACAĞIN YERDE KAÇMAK ZORUNDASIN YOKSA KAZA KAÇINILMAZ.

Scudo
Ben de nisan 2016 da Unkapanı Köprüsünde, kaldırımda,yol bisikletiyle ve maalesef spd pedalla kaza yapmıştım. Köprünün ek yerlerindeki metal yukseltiden ziplayarak geçmek istemiştim. Havada dengemi kaybedip sağ kalcamin üstüne düşmüştüm. Bacak kemiği aldığı basıncı halk arasında çanak denilen (asetabulum bilimsel adı) kalça kemiğini kırmak için kullandı. Sonuçta 10 gün ameliyat için bekledim. Ayağa ağırlık baglamalar, röntgen için sedye eziyetleri hepsini yaşadım. Kalcada 2 tane parmak buyuklugunde altli ustlu platin ve 4er tane vida var. Ameliyat sonrası yürüteç, koltuk degnegi ve baston sıralamasından geçerek 4 ayda normal yürümeye geçtim. Şuan çok şükür iyiyim. Ilk bisikletim olan şehire geri döndüm, yolu yine satmaya kiyamadim. Şuan kardeşim mustafa kullanıyor. Tekrar yol bisikletine binebilecegimi sanmiyorum. Spd pedalı da terkettim. Yani başlangıca geri döndüm. En çok uzun yolda araç kullanırken ağrı hissediyorum. Koltukta yan oturmak ağrımı hafifletiyor. Bisikletle rampalarda filan ağrım yok. Tabiki hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak.

@ali genç Demek hepsi bu spd nin yüzünden sedona nın alüminyum pedalları hâlâ bazanın altında duruyor, senin yola onları mı taksam. İlk ben dişleri kırdım sonra sen çanağı, sanırım sıra bende boynumu kırmasam bari :acpsnr:

Çok geçmiş olsun, bir an önce sağlığınıza ve umarım bisikletinize kavuşmanız ümidiyle :(

Çok geçmiş olsun umarım bir an önce iyileşirsin. Kedi de seni daha önce gözüne kestirmiş olabilir önüne çıkıp yattıysa orda öyle :)

Allah acil sifalar versin dostum ne desek eksik kalir . Sehir icinde yol dibinde yuruyen emekli dayilar ve ninelerde cok tehlikelidirler. Ve salaktirlar o yuzden basmamak gerek. Cunku onlar yolun karsisina bakarlar ki arac yok hemen atlarlar yola , sanki sanirsin trafik ters akiyor. Halbusem soluna bakacan a benim dangalak emeklim. O kadar sehirde yaşa sonrada trafik nerden akiyor bilme. Ha bide her cesit ulkeden gelen siginmacilarda baska tehlike. Ordu gbi gezip yollari kapatiyorlar kaldirimlar babalarinin dukkani ayrica

@BeyogluLions

Geçmiş olsun. Fizik tedavi gibi bir şeye başlandı mı? Bu süreçte kırık olan bölgeye akupunktur uygulatırsanız iyileşme süreci hızlanır. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Erenköy'de Siyami Ersek Hastanesinin semt polikliniği var. Tren istasyonu yanında. Orada akupunktur uyguluyorlarmış. Fiyatı çok düşük o yüzden orayı önerdim (Seansı 75 TL diye duydum). 10 seans gitseniz hem iyileşme süreci hızlanır hem de ağrılarınıza etkili olur. Tabi bunun yanında fizik tedavi de almak gerekir, bilmem doktor önerdi mi?

Geçmiş olsun hocam, spd pedal, bildiğim kadarıyla kilitli pedallerden oluyor.Zaten başlıbaşına bir risk bunları kullanmak.Sonuçta yarışta bisiklet sürmüyoruzki, şartlar ona göre elverişli olsa.Gerçi yarıştada yola ne atlayacağının bir garantisi yok.Belki ayaklarını iki yana zamanında açabilseydin biraz toparlardın,bana kilitli pedallar ters geliyor.Sanki bazı şeyleri abartıyoruz gibi,daha iyi sürüş için yollar ararken, özel bisiklet ölçülerine kadar değinirken,dizlikleri kimse kullanmıyor. Enterasan bir durum...Neyse tekrar geçmiş olsun hocam, bu arada ameliyat parası neymiş ya öyle...

Sehir ici spd kullanimi kesinlikle uygun degil. Neymis efendim % bilmem kac daha performansli oluyor musun, spiderman'in kayincosu oluyor musun bilmem ne. Aman diyim nereye kosuyorsunuz ki hem anlamis degilim , stravada alinan kom lar ,kudoslar yada promosyonlar sizin caninizdan daha mi kiymetli anlamiyorum. Sakin sakin , elinde alisveris sepetiniz var da , bimdeki yeni urunleri incelermişcesine gidin lutfen

Çok geçmiş olsun yeni ciddi kaza yapmış biri olarak sizi çok iyi anlayabiliyorum Rabbim acil şifa versin inşallah :(

@BeyogluLions

Çok geçmiş olsun. Haziran başında bir pazar sabah yollar boş olsun diye erkenden maltepeden çıkıp bağdat caddesi, kızıltoprak , caddebostan , fenerbahçe, bostancı maltepe planıyla hzılıca bir tur atmak istedim. Hızım 38-39 gibi bir şeydi . Caddede Erenköye yaklaşırken sağdaki Happy Moon un orada solumdan gelip karşıya benim sağıma geçmek isteyen bir kedi ile karşılaştım. Ben normalde geçerdim ancak kedi sol önümde bana 2-3 metre kala hızını iki katına artırdı ve ön tekerime teğet çarparak geçti (kediye bişey olmadı) ön teker kedi teması etkisiyle ani sağ dönünce kapaklandım ve uçtum , SPDleri nasıl çıkardım bilmiyorum. Kafam ve sol omzum üstüne uçarak düştüm. Sadece köprücük kemiği kırığı (ve kırılmış bir kaska) ile yırttım. Kaskolmasa muhtemelen kafayı da kırardım (MESAJ: Kask takın arkadaşlar :) ). Ben de doktorum , ortopedistlerin yarısı ameliyat edelim dedi yarısı gerek yok. Bazı sosyal sebeplerden ameliyat olmadım (işte pazar sabahı sağolsun evinden kalkıp gelen arkadaşım ameliyat gereksiz dedi, onu ezip başkasına ameliyat olmak doğru olmazdı) . Şu an 6 ay geçti hala tam kaynamadı ama olsun çok şükür çok zorlamadıkça ağrım yok.

Artık trafikte asla kullanmıyorum, kullanırsam 20-25 km hızı asla geçmiyorum. Genelde maltepe sahil parkındaki bisiklet yollarında kullanıyorum. Orada bile bisikletler için tehlike var. Biraz nabız kontrollü çalışacaksam , biraz hızlı gideceksem sadece velodromda kullanıyorum.

Tekrardan geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun, umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

• Beğen
Tepkiler: BeyogluLions
çok geçmiş olsun, acil sifalar dileriz. tez zamanda saglıgınıza kavusursunuz ins. ps. kemik suyu kırıklar icin birebirdir bu arada.

Geçmiş olsun bunları okumak bizler için uyarıcı oluyor. Aslında çok hızlı bisiklet almamak lazım, benim bisiklet zaten kendini patlatsan 40'ı anca görüyor :) İyi böyle.. Birde arka tekeri,n kayması çok pis birşey, e5'te acıbadem yokuşundan akasyaya inerken böyle hafif hafif sola doğru arka teker kayıyor gibi bir his veriyor biraz hızlı gidince..

• Beğen
@x-rayted
Abi cok gecmis olsun. Gercekten trafikte, sehir icinde ego yapmaya , hizlanmaya gelmiyor . Her an insanin önüne hersey atlayabiliyor. Bi kac ay evel yolun sagindan gidiyorum , yasli bi dayida ayni yonde yuruyor. Sonra bu durdu bi anda yola firladi ( karsiyi kontrol etti dangalak boş gorunce esas trafigin arkasindan aktigni unuttu )
Ben hem frenlere asiliyorum hem "dayiiiiii " diye bagiriyorum hala tinmiyor. Yolun ortasina kirdim artik vurmayayim diye ama geldi bu bana sagdan vurdu :D dustuk yere birlikte , slowmovsin bir duygusal sahne yaşadik. Neyseki ben iyice yavaslamistim da yumusak dustuk yere. Bisikleti birakip dayiyi kaldirdim ayaga "_gecmis olsun dayi biseyin var mi?'Dememle bana kükremesi bir oldu :D yok efendim önüme niye bakmiyor musum burasi bisiklet yolu muymus ???? :D neler neler.. Afiyetle fircami yiyip yoluma devam ettim

Konu biraz da spd pedal ve güvenliği konusuna kaymış gibi görünüyor. Ben de spd pedalı güvenli bulmuyorum. Tabii şunu da ifade etmek gerek; yıllardır spd pedal kullanıp hiçbir sorun yaşamayan bir çok kullanıcı da var. Faydalarını gören, kullanmaktan keyif alan bir çok kişi mevcut. Yine de en azından şehir içinde veya daha önce hiç bilmediğimiz bir rotaya ilk defa gidiyorsak spd pedalları kullanmıyorum. Çift taraflı pedal kullandığım için (tavsiye üzerine bu pedalları almıştım) bu tip yollarda düz olarak kullanmayı tercih ediyorum ve sadece bu nedenle mtb pedalı ve ayakkabısını tercih ettim.

Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Gerçekten başlığı okudukça endişe kat sayım artıyor. Mesleğim icabı yıllardır kaza gördüğüm için zaten bisikleti kullanırken biraz da olsa kendimi kasıyor ve yavaşlıyorum ama kaza geliyorum demiyor, sizin kontrolünüz haricinde de olabiliyor. En kısa zamanda sağlığınıza tekrar kavuşmanızı dilerim.

Çok geçmiş olsun

geçmiş olsun. çok dikkatli olmalıyız hakikaten. nereden ne çıkacağı belli olmuyor.

Spd pedal ile ilgili kartepe inişi 2015 yılından kalan ve hayat boyu izi dövme şeklinde bileklerinde hatırası kalan bir vatandaş olarak isterse yüzde 100 performansımı arttırsın bir yana bütün faydalarını bilsemde bir daha beni kimse kullanmaya ikna edemez....tövbe ettim...hiçbir şey canımdan değerli değil....(yol boş olur kadans ve hız kestirmez,ortalama yükseltir, kondisyona katkıda bulunur,tırmanışta seni destekler,ön kaslar kadar arka kaslarıda çalıştırır,daha bir çok faydalarıda vardır ...ammma en ufak bir hatanı yeri gelir tölere etmez)

Bu arada kaza geçiren arkadaşıma geçmişler olsun

• Beğen
Geri