Scudo Sports

Sahibinden

Aslında adam haklı Türkiyede bisikletlerin 2. eli çok düşük fiyatlanıyor, bir ürünün bir piyasada adil bir fiyatı oluyor, onun üstünü yazınca da beklesen de satılmıyor, bu arada yerine yenisini alacaksan yenisi artıyor sürekli. O yüzden satarken 3üne beşine bakmadan satıp yoluna devam etmek mantıklı. Ben kıyamadığım için hiç eski bisikletlerimi satmıyorum sırf bu yüzden. Ek olarak 7-8 yıllık bir bisikletin yenisinde geliştirmeler yeni komponentler oluyor yani aslında aynı bisiklet olmuyor, bir de parçaların yıpranmasını katınca o fiyat çıkıyor ortaya.
Benzeri bizde araç piyasasında var, aylarca ilanda kalan araçlar var. Ben arabamı 50-100bin altına koydum 1günde satıldı, aldığım araç 2ayda 800bin tl zamlandı, kendimi bilmeyip 100bin fazlasına koysam belki 2aya satardım şanslıysam ama 800bin tl zamlı alırdım yeni aracı. Yüksek enflasyon ortamında tüketici davranışları bozuluyor, onu unutmamak lazım. Avrupada bu ortam yok, bir ürünün adil fiyatı çok daha kolay belirleniyor.

Scudo
Helal ozaman ne diyelim, herkesin gönlü sizin kadar zengin değil maalesef. 😀
Alım gücü ile ilgili. 2010 a kadar az kullanılmış bir bisiklet, sıfır fiyatının yüzde 70 ila 80 arasına rahatlıkla satılıyordu. Toplumun alım gücü zamanla epey düştü. 2020 den sonra yüzde 50 vereni bulursanız kaçırmamak gerekiyor. Gönül zenginliği değil maalesef, ekonominin gerçekleri

Sahibinden bir kişiliğe bürünse şu adam olurdu: Les Gold

1749627873535.png

Geçen bir bisiklet takip ediyordum, Türkiye'de muhtemelen tek falandır. Satıcı 55 bin ile 90 bin arasında fiyat oynatıyor. Böyle bir piyasa dengesi, fiyat algısı dünyanın neresinde var? Tutturabildiğine mantığıyla piyasa zaten yürümez...

Alım gücü ile ilgili. 2010 a kadar az kullanılmış bir bisiklet, sıfır fiyatının yüzde 70 ila 80 arasına rahatlıkla satılıyordu. Toplumun alım gücü zamanla epey düştü. 2020 den sonra yüzde 50 vereni bulursanız kaçırmamak gerekiyor. Gönül zenginliği değil maalesef, ekonominin gerçekleri
Bisikletin yenisine baktım, %33'ü fiyatını istiyorum. Acaba %50'sine mi çıkartsam? İşime gelir öylesi.

Biraz da alıcı gözüyle düşünmek lazım. Sıfır fiyatı 10.000 TL olan bisikleti adam 9.000 TL’ye koymuş. E şimdi, alıcı niye senden alsın ki? 10.000 TL’ye hem sıfır alıyor, hem de taksitle ve risksiz. Senin bisiklet ne kadar temiz olursa olsun, sonuçta ikinci el ve bir riski var. Bu riski alması için alıcıya bir fiyat avantajı sunman lazım. Benim kafamda hep şöyle bir oran var: Bisiklet çok temizse sıfırının %65’i, biraz hırpalanmışsa %50’si civarı mantıklı geliyor.

Alırken de satarken de böyle bir mantık güdüyorum. Zaten satarken yüksek fiyattan koyarsan satılmıyor bekliyorsun boşuna.

He şöyle de bir gerçek var. İmkanın varsa satma koy depoya dursun. Ama öyle de paslanıyor. Çalınıyor.

Biraz da alıcı gözüyle düşünmek lazım. Sıfır fiyatı 10.000 TL olan bisikleti adam 9.000 TL’ye koymuş. E şimdi, alıcı niye senden alsın ki? 10.000 TL’ye hem sıfır alıyor, hem de taksitle ve risksiz. Senin bisiklet ne kadar temiz olursa olsun, sonuçta ikinci el ve bir riski var. Bu riski alması için alıcıya bir fiyat avantajı sunman lazım. Benim kafamda hep şöyle bir oran var: Bisiklet çok temizse sıfırının %65’i, biraz hırpalanmışsa %50’si civarı mantıklı geliyor.

Alırken de satarken de böyle bir mantık güdüyorum. Zaten satarken yüksek fiyattan koyarsan satılmıyor bekliyorsun boşuna.

He şöyle de bir gerçek var. İmkanın varsa satma koy depoya dursun. Ama öyle de paslanıyor. Çalınıyor.
Bence oran hakkında haklısınız, 65 güzel bir oran ikinci el değeri için ülkemizde,

• Beğen
Tepkiler: s0n3r ve Alazarhus
Bisikletin yenisine baktım, %33'ü fiyatını istiyorum. Acaba %50'sine mi çıkartsam? İşime gelir öylesi.
parçalayıp satmak, bir başka yöntemdir. 25000 TL eden bisikletime 10000TL istedim satamadım. acelem yoktu ayrıca. bisikleti parçaladım. 11000TL ye sattım parçaları, hidrolik fren takımını hediye ettim. elimde gidon, gidon boğazı, jant seti kaldı.

Bizim insanımız hakikaten değişik piyasada sıfırı 13k olan ürünü yine kapalı kutusunda sıfır olduğunu belirterek 9.500 yazdım.
adam gecenin üçünde mesaj atmış "7 düşünüyorum." diye. Lükse bakar mısınız düşünüyormuş :D

Sahibinden bir kişiliğe bürünse şu adam olurdu: Les Gold

<foto>

Geçen bir bisiklet takip ediyordum, Türkiye'de muhtemelen tek falandır. Satıcı 55 bin ile 90 bin arasında fiyat oynatıyor. Böyle bir piyasa dengesi, fiyat algısı dünyanın neresinde var? Tutturabildiğine mantığıyla piyasa zaten yürümez...
eBay'de bir ara eski model Apple bilgisayarlara bakıyordum, $50-$75 lik 2005 model Mac mini 'yi "retro" (artık bulunmayan, koleksyionluk cihaz) kategorisine sokup $300-$400'den satmaya çalışan bir grup vardı. Amerika, Kanada,İngiltere'deki eBay bu.

Bu arada sözkonusu bisiklet ilanını iletebilir misiniz.

parçalayıp satmak, bir başka yöntemdir. 25000 TL eden bisikletime 10000TL istedim satamadım. acelem yoktu ayrıca. bisikleti parçaladım. 11000TL ye sattım parçaları, hidrolik fren takımını hediye ettim. elimde gidon, gidon boğazı, jant seti kaldı.
O da aklımda, öncelikle grup seti elden çıkartmak lazım. Onun için demonte ettirip, temizleyip ilana koymak lazım. :)

Merhaba bugün bisikletimi satmaya karar verdim ama çok kararsız kaldım bisiklete shimano m446 arka m445 ön fren 1x1 aktarıcı yok kadro olarak sedona 751 maşa olarak rockshox 120mm bi maşası var yine shimano jantlar var sizce kaça koymam lazım uçmayın hemen satılacak bi fiyat istiyorum teşekür ederim

Merhaba bugün bisikletimi satmaya karar verdim ama çok kararsız kaldım bisiklete shimano m446 arka m445 ön fren 1x1 aktarıcı yok kadro olarak sedona 751 maşa olarak rockshox 120mm bi maşası var yine shimano jantlar var sizce kaça koymam lazım uçmayın hemen satılacak bi fiyat istiyorum teşekür ederim
Niye uçalım durup dururken aaaa, sen bizi ne sandın hınzır 😉

• Beğen
Tepkiler: s0n3r
Merhabalar
Kelepir fiyata hardtail MTB veriyorum.
Yer: Osmaniye
(link)

3 bisiklet sattım.

Mosso gvl700 grx600 22s gravel
Alış 21.750 TL - 12 taksit
05.2022
Satış 21.750 TL - sıfırı 30.000 TL civarıydı
06.2023 - 500 km kullandım

Alba Fold X
Alış 8.780 TL - 6 taksit
02.2021
Satış 18.900 TL - sıfırı 32.000 TL civarıydı
08.2023 - 2700 km kullandım

Bianchi M0011 FS
Alış 33.850 TL - 12 taksit
03.2024
Satış 33.000 - sıfırı 50.000 60.000 TL civarı
04.2025 - 250 km ancak kullandım

En çok bianchi de zorlandım, full süspansiyon diye yazanlar hep ortaokul çağı çocuklar ve muhtemelen babalarından bile daha yaşlıyım, hitaplar berbat, kelimeler, imla kuralları, nokta, virgül gibi yazım hataları inanılmaz.

Bir de bisiklet aldım.
Geotech Fold Up 26d Pro
Alan 04.2024 - 16.000 TL civarı almış
Nerdeyse kullanılmamış
Sıfır 21.000 TL idi
Bana yol parası vs ile 13.000 TL'ye mal oldu 11.2024
Şimdi 33.000 TL

Detaylı fotoğrafları olan ilanlar her zaman rağbet görüyor

Sağ ve sol yandan tam foto
Sağ ve sol elcikler, frenler kolları, gidon, amortisör kilitleri
Ön aktarıcı ve ön dişli
Sağ sol aynakolu, varsa amortisör
Arka aktarıcı, zincir ve ruble
Ön arka fren ve rotorlar
Sele
Lastik diş durumu
Varsa ön amortisör

Alıcı gelmeden bisikletin ne durumda olduğunu görüyor.
Son zamanlarda enflasyonun yüksek, kredi faizlerinin yüksek, maaşların düşük, bisiklet mevsimi aslında olmasa da yaz kış durumu, bisikletin durumu, hitap ettiği kitle yaşlı-genç-çocuk, çiziksiz vuruksuz olması, temiz kullanılması vs çok etkiliyor.

Benim sattığım bisikletler neredeyse çiziksiz ve temiz kullanılmıştı.
Mosso graveli 5 ayda
Albayı 7 ayda
Bianchiyi 8 ayda sattım.
Eylülden nisan mayısa kadar piyasa durgun.
Satışlar eskisinden zor.
1 - 2 yıl önce 20 30 bisiklet olan kategoriler şuan 300 500 1000 lerde.

Bugün denk gelen 2 ilandan okuduğum 2 ilginç yazı aşağıda

Dosyalar

• Screenshot_20250615_181236_sahibinden.jpg
    Screenshot_20250615_181236_sahibinden.jpg
    28,1 KB · Okunma: 59
  • Screenshot_20250615_181126_sahibinden.jpg
    Screenshot_20250615_181126_sahibinden.jpg
    34,7 KB · Okunma: 57
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kruijswijk
3 bisiklet sattım.

Mosso gvl700 grx600 22s gravel
Alış 21.750 TL - 12 taksit
05.2022
Satış 21.750 TL - sıfırı 30.000 TL civarıydı
06.2023 - 500 km kullandım

Alba Fold X
Alış 8.780 TL - 6 taksit
02.2021
Satış 18.900 TL - sıfırı 32.000 TL civarıydı
08.2023 - 2700 km kullandım

Bianchi M0011 FS
Alış 33.850 TL - 12 taksit
03.2024
Satış 33.000 - sıfırı 50.000 60.000 TL civarı
04.2025 - 250 km ancak kullandım

En çok bianchi de zorlandım, full süspansiyon diye yazanlar hep ortaokul çağı çocuklar ve muhtemelen babalarından bile daha yaşlıyım, hitaplar berbat, kelimeler, imla kuralları, nokta, virgül gibi yazım hataları inanılmaz.

Bir de bisiklet aldım.
Geotech Fold Up 26d Pro
Alan 04.2024 - 16.000 TL civarı almış
Nerdeyse kullanılmamış
Sıfır 21.000 TL idi
Bana yol parası vs ile 13.000 TL'ye mal oldu 11.2024
Şimdi 33.000 TL

Detaylı fotoğrafları olan ilanlar her zaman rağbet görüyor

Sağ ve sol yandan tam foto
Sağ ve sol elcikler, frenler kolları, gidon, amortisör kilitleri
Ön aktarıcı ve ön dişli
Sağ sol aynakolu, varsa amortisör
Arka aktarıcı, zincir ve ruble
Ön arka fren ve rotorlar
Sele
Lastik diş durumu
Varsa ön amortisör

Alıcı gelmeden bisikletin ne durumda olduğunu görüyor.
Son zamanlarda enflasyonun yüksek, kredi faizlerinin yüksek, maaşların düşük, bisiklet mevsimi aslında olmasa da yaz kış durumu, bisikletin durumu, hitap ettiği kitle yaşlı-genç-çocuk, çiziksiz vuruksuz olması, temiz kullanılması vs çok etkiliyor.

Benim sattığım bisikletler neredeyse çiziksiz ve temiz kullanılmıştı.
Mosso graveli 5 ayda
Albayı 7 ayda
Bianchiyi 8 ayda sattım.
Eylülden nisan mayısa kadar piyasa durgun.
Satışlar eskisinden zor.
1 - 2 yıl önce 20 30 bisiklet olan kategoriler şuan 300 500 1000 lerde.

Bugün denk gelen 2 ilandan okuduğum 2 ilginç yazı aşağıda
Şu kral diyenlere uçasım geliyor.

• Beğen
Tepkiler: utksn ve MakRo
Kral diyenler şey mi oluyor? "kralcı"

Arkadaşlar, sıfır fiyatı belirlerken siz nereye bakıyorsunuz?
Ben genelde Akakçe’ye bakıyorum. Ama bazıları mesela "sıfırı 50K" diyor, bir bakıyorsun aynı bisikletin sıfırı 30K’ya da var, 50K’ya da.
Bu durumda bazen sıfır almak çok daha mantıklı olabiliyor.

Arkadaşlar, sıfır fiyatı belirlerken siz nereye bakıyorsunuz?
Ben genelde Akakçe’ye bakıyorum. Ama bazıları mesela "sıfırı 50K" diyor, bir bakıyorsun aynı bisikletin sıfırı 30K’ya da var, 50K’ya da.
Bu durumda bazen sıfır almak çok daha mantıklı olabiliyor.
Aynı bisiklet olduğundan eminseniz elbette öyle.
Satıcı piyasadan bir haber olabiliyor..

• Beğen
Tepkiler: s0n3r
Geri