mcanerg
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.889
- İsim
- Caner G
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Aslında adam haklı Türkiyede bisikletlerin 2. eli çok düşük fiyatlanıyor, bir ürünün bir piyasada adil bir fiyatı oluyor, onun üstünü yazınca da beklesen de satılmıyor, bu arada yerine yenisini alacaksan yenisi artıyor sürekli. O yüzden satarken 3üne beşine bakmadan satıp yoluna devam etmek mantıklı. Ben kıyamadığım için hiç eski bisikletlerimi satmıyorum sırf bu yüzden. Ek olarak 7-8 yıllık bir bisikletin yenisinde geliştirmeler yeni komponentler oluyor yani aslında aynı bisiklet olmuyor, bir de parçaların yıpranmasını katınca o fiyat çıkıyor ortaya.
Benzeri bizde araç piyasasında var, aylarca ilanda kalan araçlar var. Ben arabamı 50-100bin altına koydum 1günde satıldı, aldığım araç 2ayda 800bin tl zamlandı, kendimi bilmeyip 100bin fazlasına koysam belki 2aya satardım şanslıysam ama 800bin tl zamlı alırdım yeni aracı. Yüksek enflasyon ortamında tüketici davranışları bozuluyor, onu unutmamak lazım. Avrupada bu ortam yok, bir ürünün adil fiyatı çok daha kolay belirleniyor.
Benzeri bizde araç piyasasında var, aylarca ilanda kalan araçlar var. Ben arabamı 50-100bin altına koydum 1günde satıldı, aldığım araç 2ayda 800bin tl zamlandı, kendimi bilmeyip 100bin fazlasına koysam belki 2aya satardım şanslıysam ama 800bin tl zamlı alırdım yeni aracı. Yüksek enflasyon ortamında tüketici davranışları bozuluyor, onu unutmamak lazım. Avrupada bu ortam yok, bir ürünün adil fiyatı çok daha kolay belirleniyor.