Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Bugüne kadar sahibinden'de dört bisikletimi sattım farklı zamanlarda. Hepsinde de "maddi durum temalı" benzer argümanlarla ederinin altında satmaya ikna edildim maalesef.

En son Dahon Vybe D7 katlanır bisikletimi, çocuğuna hediye diye binbir pazarlıkla bir adam gelip aldı. Bir süre sonra tesadüfen aynı adamın tefecilik yaptığını öğrendim.

Kimseye durumuna binaen özel fiyatla satış yapmam, bu ülke yalancı, hırsız ve arsız dolu.

Araç satışını yaparken , uğraşmamak için oldukça uygun bir fiyattan ilana koymuştum. Arayan bir kişi çok almak istediğini, eşinin altınlarını sattığını yol parası bile kalmadığını vs belirterek saatlerce pazarlık yaptı. Kullanıcı adını arattığımda, satışta 4 aracının olduğunu gördüm.

Durumunu ileri sürene, başka ilanlara bakmasını; "pazarlık sünnettir" diyene kendisine olabilir ama bana olmadığını söyleyip görüşmeyi sonlandırıyorum.

Scudo
Bugüne kadar sahibinden'de dört bisikletimi sattım farklı zamanlarda. Hepsinde de "maddi durum temalı" benzer argümanlarla ederinin altında satmaya ikna edildim maalesef.

En son Dahon Vybe D7 katlanır bisikletimi, çocuğuna hediye diye binbir pazarlıkla bir adam gelip aldı. Bir süre sonra tesadüfen aynı adamın tefecilik yaptığını öğrendim.
Bu durumu biraz da sizin aceleniz olup olmaması ya da satıştan gelencek paraya ne kadar ihtiyacınız olduğu belirliyor. Alıcının ürüne olan ihtiyaç miktarı ya da maddi durumu sizi bağlamamalı. Belki 5-10 sene önce dikkate alınabilirdi fakat, bu zamanlarda pazarlık ile modern dilencilik arasındaki çizgi oldukça belirsizleşmiş durumda. Özellikle bisiklet ilanlarına, durumum yok, çocuğum çok istiyor, çok ağlıyor, alamıyorum vs gibi mesajlar çok geliyor.

En son tam otomatik espresso makinesine, kuran kursu için satın alınıp hediye edileceği ve bundan dolayı da üçte bir fiyatına verip hayır işlemem gerektiğini belirten bir mesaj aldıktan sonra insanların gerekçelerini dinlemeyi bıraktım. Özellikle online ilan platformlarında, elinizdeki malı ölü fiyatına almak için atılmayacak takla, söylenmeyecek yalan yok. Tabi ki serbest piyasa koşullarında alıcı istediği teklifi iletme özgürlüğüne sahip ama aynı serbest piyasa koşulları satıcı için de geçerli. Siz de teklifi görmezden gelme ya da yallah bütçene uygun ilanlara şeklinde cevap verme özgürlüğüne sahipsiniz.

Olması gerekenden fazlaca düşük bir teklif aldığımda genelde şu şekilde düşünüyorum. Elimdeki mal alıcının elinde olsaydı, bana o fiyattan satar mıydı ? Hayır satmazdı. Öyleyse oyna devam.

Benim de elektrikli bisikleti sattığım; sözde adına aldığı çocuğu ile gelen arkadaş ertesi gün diğer ilanlarına benim bisikleti üstüne %30 fark ile ekleyerek satışa çıkardı. Tiyneti ile ilgili güzel cümleler kursamda da sonuçta adam beni keriz yerine koyarak yoluna devam etti.

Kimseye durumuna binaen özel fiyatla satış yapmam, bu ülke yalancı, hırsız ve arsız dolu.

Araç satışını yaparken , uğraşmamak için oldukça uygun bir fiyattan ilana koymuştum. Arayan bir kişi çok almak istediğini, eşinin altınlarını sattığını yol parası bile kalmadığını vs belirterek saatlerce pazarlık yaptı. Kullanıcı adını arattığımda, satışta 4 aracının olduğunu gördüm.

Durumunu ileri sürene, başka ilanlara bakmasını; "pazarlık sünnettir" diyene kendisine olabilir ama bana olmadığını söyleyip görüşmeyi sonlandırıyorum.

Söylrdikleirnize katılıyorum hocam , Pazarlık sünnettir lafı nereden çıktı, onu da anlamış değilim.. Bu aslında doğru bir şey olarak kalmıyor.. Yani sembolik bir ince çizgisi illa ki olur ama soygunculuk söz konusu çoğu zaman.. Bu noktada tam Türkiye için uygun bir söz var,

"Tilkiden din öğrenen, tavuk çalmayı sevap zannedermiş..."

öğrenci ve emekli cenneti. öğrenciler high end ürün stokçusu, emekliler ise handiyse elektronik ve bilgisayar ürünleri fetişi. geneli, sizin istediğiniz fiyatın 4te1 ini teklif eder ve olaylar gelişir. en acısı da selamın aleyküm ölücüleri. ben müslümanım hak yemem ama ilerleyen yazışmalarda sana hakaret edeceğim ayağını şimdiden denk al ve teklif ettiğim fiyattan bana ürününü satacaksın üleyyn derler.

ihtiyacım olan bir ürün olduğunda ne yapıyorum? google aleyhisselamda aratıyorum. stoğu bitmiş ve fiyatı güncellememiş sitelerdeki epey düşük fiyatlar ile stoğu olan firmaları karıştırmıyorum. en ucuzu ne kadar ise, ikinci el sitelerde yüzde 50 ve aşağısına satandan alıyorum. satarken de belirlediğim fiyat zaten bu minvalde oluyor. Allah, bu coğrafyanın hak yemek için can atan ölücülerinden korusun. bir de kendilerini pazarlık sünnettir diye savunmazlar mı?

"pazarlık sünnettir" diyene "Farz değil" diyorum karşımdaki şok.

Ulan şu almayıp da sinekleme yapanlar var ya, nereden çıktı bu versiyonlar? Alacak şekilde soru da soramaz, o kafa yok zaten, bütçesi de yok... Çamur atar, son anda vaz geçer, almak istemez, satışına da engel olur.. ne ot kafalı tip var memlekette.. Serbest piyasa, isteyen istediğini satar ya da alır....Alacak adam / kadın, tatmin edici açıklama yapılmışsa, fiyatı bütçesine uygunsa alır... Bütçesi yoksa ya da tatmin olmadıysa raconuyla " bir düşüneyim, zaman ayırdınız sağolun , bütçemde biraz açık var, x i alınca/satınca sizinle iletişime geçerim, vs " görgüsüz herifler..

Ulan şu almayıp da sinekleme yapanlar var ya, nereden çıktı bu versiyonlar? Alacak şekilde soru da soramaz, o kafa yok zaten, bütçesi de yok... Çamur atar, son anda vaz geçer, almak istemez, satışına da engel olur.. ne ot kafalı tip var memlekette.. Serbest piyasa, isteyen istediğini satar ya da alır....Alacak adam / kadın, tatmin edici açıklama yapılmışsa, fiyatı bütçesine uygunsa alır... Bütçesi yoksa ya da tatmin olmadıysa raconuyla " bir düşüneyim, zaman ayırdınız sağolun , bütçemde biraz açık var, x i alınca/satınca sizinle iletişime geçerim, vs " görgüsüz herifler..
Birde favcilar var. Bekliyorlar fiyatı iyice düşsün, alıp ayni dk ilana koyup satmak için pusuda bekliyor, beklemeye devam et.

Benimde bisikletim ilanda. Beni bir bisiklet dükkanı aradı, o fiyat etmez işte ikimizde biliyoruz gel orta yolu bulalım. 10 bine çek alalım diye. 17 bin liradan ilana koyduğum bisikletim için.

Benimde bisikletim ilanda. Beni bir bisiklet dükkanı aradı, o fiyat etmez işte ikimizde biliyoruz gel orta yolu bulalım. 10 bine çek alalım diye. 17 bin liradan ilana koyduğum bisikletim için.
Bisiklet dükkanı taş mı yesin efendim sizden alacak 10 bine 15 e koyacak ilana mis gibi 5 bin kar onda da fatura yok birşey yok vergi de cabası oh mis gibi.

Birde favcilar var. Bekliyorlar fiyatı iyice düşsün, alıp ayni dk ilana koyup satmak için pusuda bekliyor, beklemeye devam et.

Kesinlikle, onlar ayrı bir dünya.. Ben de kuruş kuruş haftada bir indirim yapıyorum, onlara bildirim gidiyor, favori ilanınızda indirim oldu diye mesela (34.500 tan 34.499.99 sonraki günler 34.499.98 ....) dökülüyorlar fav fetişçileri..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35

Bu gibi konularda peygamberi referans gösterilerek kullanılan iki argüman:

Harp hiledir. (O zaman kazanmak için her türlü şerefsizliği yapabilir, yalan söyleyebilir, iftira atabiliriz.)
Pazarlık sünnettir. (O zaman senin elindeki mala ölü fiyatı teklif etmem, ölücülük yapmam normaldir.)

En son tam otomatik espresso makinesine, kuran kursu için satın alınıp hediye edileceği ve bundan dolayı da üçte bir fiyatına verip hayır işlemem gerektiğini belirten bir mesaj aldıktan sonra insanların gerekçelerini dinlemeyi bıraktım.

"Benim türbanlı bacılarımın mukabeleden sonra espresso içmesine mani olmak suretiyle... Evet, bunu da yaptılar!"

Bu gibi konularda peygamberi referans gösterilerek kullanılan iki argüman:

Harp hiledir. (O zaman kazanmak için her türlü şerefsizliği yapabilir, yalan söyleyebilir, iftira atabiliriz.)
Pazarlık sünnettir. (O zaman senin elindeki mala ölü fiyatı teklif etmem, ölücülük yapmam normaldir.)

Buradaki en büyük yanılgıları; varsayılan olarak karşılarındakilerin de kendileri ile aynı şeye inandıklarını düşünmeleri. Kendilerince öğretileri/söylemleri eğip bükmelerine hiç girmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Kesinlikle, onlar ayrı bir dünya.. Ben de kuruş kuruş haftada bir indirim yapıyorum, onlara bildirim gidiyor, favori ilanınızda indirim oldu diye mesela (34.500 tan 34.499.99 sonraki günler 34.499.98 ....) dökülüyorlar fav fetişçileri..
Çok daha saçma bir bildirim yöntemi daha var, mesela 10 Ken 9 a çekince bildirim gidiyor, fakat sonra 9 dan 11 çekince gitmiyor. Daha sonra 11 den 10 a düşünce yine bildirim gidiyor. Çok saçma sistem :)

Çok daha saçma bir bildirim yöntemi daha var, mesela 10 Ken 9 a çekince bildirim gidiyor, fakat sonra 9 dan 11 çekince gitmiyor. Daha sonra 11 den 10 a düşünce yine bildirim gidiyor. Çok saçma sistem :)

Doğru, haklısınız.. Şöyle bir şey oluyor, favori ilanınızın fiyatı değişti şeklinde, arttı değil ama 😁...

Bizim ekonominin kitabını mı ekonominin destanını mı ne, bir şey işte, yazanlar var ya, ona benzettim... diyorlar ki mesela , her markete , her özel firmaya, ulusal şirkete giydiriyorlar ya, bunlar üst aklın askerleri, bunlar şer odakları, bunlar yüzünden fiyat artıyor falan... Ama kendileri elektriğe, suya, doğalgaza, araba ve ev vergilerine zam yapınca, haberini:" fiyat değişikliğine gidildi(?) şeklinde yapıyorlar.. sanki devlet değil bunlar ya da bunlar devleti yönetmiyor gibi...

Bu arada bildirim konusynda şöyle, kendi ilanınızı sayfada açın, sonra favoriye alın.. sonra profilinize geçip, favoriye aldığınız ilanında bir miktar indirim yapın...Size yine bildirim gelecektir..

Bunlar tok alıcı abi yeni bir tayfa ihtiyaçtan değil yani kelepir olsun fiyat alim. 😅
Doğru, haklısınız.. Şöyle bir şey oluyor, favori ilanınızın fiyatı değişti şeklinde, arttı değil ama 😁...

Bizim ekonominin kitabını mı ekonominin destanını mı ne, bir şey işte, yazanlar var ya, ona benzettim... diyorlar ki mesela , her markete , her özel firmaya, ulusal şirkete giydiriyorlar ya, bunlar üst aklın askerleri, bunlar şer odakları, bunlar yüzünden fiyat artıyor falan... Ama kendileri elektriğe, suya, doğalgaza, araba ve ev vergilerine zam yapınca, haberini:" fiyat değişikliğine gidildi(?) şeklinde yapıyorlar.. sanki devlet değil bunlar ya da bunlar devleti yönetmiyor gibi...

Bu arada bildirim konusynda şöyle, kendi ilanınızı sayfada açın, sonra favoriye alın.. sonra profilinize geçip, favoriye aldığınız ilanında bir miktar indirim yapın...Size yine bildirim gelecektir..
Bende şimdi öyle yapacam işim zaten 1 tl 1 tl aksama kadar fiyat düşeyimde fıtık olsunlar. Bildirime boğacam 🤣

(link)
Sizce bisikletimin fiyatı fazla mı ya. Yani cidden yaylı maşa altus setli bisikletleri bile 17 18 e koyarlarken bisikletimin ilgi görmeyip satılmaması beni çok şaşırtıyor... Yol bisikletine geçmek istiyorum tekrar o yüzden satıyorum.

(link)
Sizce bisikletimin fiyatı fazla mı ya. Yani cidden yaylı maşa altus setli bisikletleri bile 17 18 e koyarlarken bisikletimin ilgi görmeyip satılmaması beni çok şaşırtıyor... Yol bisikletine geçmek istiyorum tekrar o yüzden satıyorum.

Benim bisikletteki jantların sıfırı 13 bin olmuş. komple bisikleti 20 bine koydum yüzüne bakan yok.

(link)

Geri