Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Aslında şöyle bir durum var. Her ne kadar ticarette bu yöntemi kabul etmesem de, adam sattığı bisikletin sıfırın geçen yıl 28.000 ₺ ye alabiliyorken bugün aynı bisiklete 48.000₺ vermek durumunda. Haliyle geçen yıl bisikleti 7-8 bin TL iken şimdi 12-14 bin istemesi normal olabiliyor. Geçen yıl aldığım bisikletime sonradan yaptığım ilaveler ve yenilemeler ile bana maliyeti 14.000₺ yi geçmişti. Şu an satsam herhalde 14-16 bin bandında bir fiyat çıkar tahminim. Ve aynı modelini ikinci el alsam ve aynı ekipmanı donatsam belki de bu sefer maliyeti 18.000₺ leri bulacaktır.
Şimdi doğru olan gerçek maliyetini mi yazmak yoksa bugün sattığımda aynısını ne kadara yerine koyarım deyip ona göre pozisyon almak mı.

2 sene önce 34.000₺ye aldığım araba bugün 70.000-115.000₺ bandında. İnanılır gibi değil. Bence ederi 55-60 olmalıydı. Max. Ama malum araç piyasasında oynanan oyunlar bisiklet piyasasında yok. Bisiklet piyasasında tek etken döviz karşısında Türk lirasının değer kaybetmesi başka bir şey değil malesef.
sadece döviz değil hocam, pandemiden dolayı üretim azaldı, arz düşük ama talep fazla. carraro nun bisikletlerine bakın, liste fiyatı 7500₺ olan bisikleti(carraro big 2920) 7900₺ den koymuşlar, havale fiyatı da 7800₺. benim bildiğim bisikletlerde peşin alımda liste fiyatı üzerinden en az %10 indirim yapılırdı, şimdi bırakın indirimi liste fiyatından bile daha pahalıya satıyorlar

Scudo
Bizim milletin totosu bir mala değdiyse o mal değerlenir. Avrupa'da tam tersi olur :D :D
Almayın da satmayın da, bu günler de geçecek, bunlara prim vermeyin...

Geçen sene sıfır aldığım fiyatı bu sene ikinci el olarak daha pahalıya satabiliyorum. Bisiklet altın kadar değerli bir maden yatırımı olmuş. Ama sattığın zaman yerine yenisini alman pek mümkün değil gibi.

Replika olayını nasıl anlayacağız? Hic aklıma gelmemişti.

Fatura mıdır tek çözüm yolu?
Eğer orjinal olsa idi satış fiyatının ilk rakamı minimum 6 ve üzeri bir rakam olurdu:)

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
elektrikli bisiklet almaya karar verdim . gönlüm carraro kifuda idi. piyasada tek tük bulunuyor ama kadro boyu sorun. 23,400 tl fiyatı var. 9 taksit. Ama ikinci el 1-2 yıl daha düşük versiyonlu bisikletleri 20-21 bin tl ye peşin satan arkadaşlar var ki bunlarda batarya kullanımı da ayrıca sorun. Bu yüzden carraro e-sportive ve bisan e- trekking modellerini düşünmeye başladım. Siz hangi modeli önerirsiniz. Bu bisikletlerle tecrubesi olan arkadaşlar var mı

elektrikli bisiklet almaya karar verdim . gönlüm carraro kifuda idi. piyasada tek tük bulunuyor ama kadro boyu sorun. 23,400 tl fiyatı var. 9 taksit. Ama ikinci el 1-2 yıl daha düşük versiyonlu bisikletleri 20-21 bin tl ye peşin satan arkadaşlar var ki bunlarda batarya kullanımı da ayrıca sorun. Bu yüzden carraro e-sportive ve bisan e- trekking modellerini düşünmeye başladım. Siz hangi modeli önerirsiniz. Bu bisikletlerle tecrubesi olan arkadaşlar var mı
Ben pilli bisiklet firmasının panasonic marka P250 Mini Dönüşüm Seti için çok heveslenmiştim açıkçası

(link) Şahsın hesabında satılık 9 bisiklet var, bazı bisikletlerin adını bile yanlış yazmış, açıklama kısmında zahmet edip bisiklete dair 2 kelam bile etmemiş, bana şüpheli göründü.

Scott Sub Cross 30 s kadro bisikletimi satiyorum nakite sıkıştım faturalı garantili ömür boyu KADRO garantili cokk cok acil makul teklife açığım ilanlarda var.

Dosyalar

• 20210510_144045.jpg
    20210510_144045.jpg
    66,8 KB · Okunma: 105
Selamlar, birbirine yakın (en azından fiyat olarak) aşağıdaki ilanlarla ilgili tercih ve 1-2 cümle fikrinizi alabilir miyim rica etsem arkadaşlar. Teşekkürler

(link)

(link)

(link)

Bir bisiklet parçasını arıyorsunuz. Google dan 20 tane mağaza ismi çıkıyor. Birinde 1000 lira, diğer 19unda 340 lira. İnceleyince 19u en son 340 liradan satmış. Stok yok ama fiyat var. 1000 lira diyen adamın stoğu var.

Benzer şekilde, o ürünü 2. El satmak isteseniz fiyatını ne yazardınız?

Selamlar, birbirine yakın (en azından fiyat olarak) aşağıdaki ilanlarla ilgili tercih ve 1-2 cümle fikrinizi alabilir miyim rica etsem arkadaşlar. Teşekkürler

Bu üçlü arasında tartışmasız Giant. Yeni kadro geometrilerinde arka çeki borusu artık sele kepçesinin oradan değil onun birkaç santimetre daha aşağıdan kadroya bağlanacağı şekilde tercih ediliyor. Giant'ın geometri tam olarak olmasa da ona en yakın olanı. R8000, Ksyrium Elite ve Veloflex Corsa da güçlü komponentler. Sele konusunu bir netleştirmek lazım, belki ona masraf gerekebilir. Tabii bu yorumu üçünün de kadro kalitesi aynı ya da yakın diye varsayarak yapıyorum.

Karbon kadro alırken komponentlerin yanı sıra bir de kadro esnemesini hesaba katmak gerek aslında. Bu üç kadronun esnemeleri ne halde bilgim yok, İngilizce araştırma yapılırsa belki birkaç sonuç bulunabilir. Mesela Salcano XRS 01 uygun fiyata satılıyor falan ama basınca gücün yarısı kadronun esnemesinde kayboluyor. Sıkıntı.

• Muhteşem
Tepkiler: _Madmexx _

(link)

(link)

(link)
Siz bence önce nasıl bir kadro geometrisi istediğinize karar verin. Propel Aero, Merida endurance, Scott allrounder gibi duruyor.

Siz bence önce nasıl bir kadro geometrisi istediğinize karar verin. Propel Aero, Merida endurance, Scott allrounder gibi duruyor.
Çetin bey, aslında özel bir tercihim yok. Illa endurance olsun rahat olsun veya hızlı gideceğim aero olsun gibi ayrım yapmıyorum. Açıkçası bu geometrileri tecrübe bile etmedim.:) Sadece forumdan okuduğum kadar biliyorum farklarını.

Bisikleti sadece hobi olarak, severek ve spor amaçlı kullanıyorum. Güzergahım hep aynı, şehirlerarası sıcak asfalt, süre 2.5-4 saat arası. Son zamanlarda biraz daha yokuş antrenmanı.

Karbon konusunda ise gerekli mi? Kırılır mı? Hele ki 2.el alınır mı tereddütlerindeyim. Tabii biraz da değişiklik ve merak diyelim. Yokuş antrenmanları için karbon büyük bir değişim olur tabiki.

Ancak, ekonomi ile sürekli mücadele ettiğimiz ve son zamanlarda da darbe üstüne darbe aldığımız için cesurca "istiyorum" yerine sesizce "gerekli mi" yi geçiriyoruz içimizden...

....
Mesela Salcano XRS 01 uygun fiyata satılıyor falan ama basınca gücün yarısı kadronun esnemesinde kayboluyor. Sıkıntı.
...

6716_1_b.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(link)

(link)

(link)

Meridanın sahibi sakat. Karbon yol bisikletiyle kampa falan gitmiş, ağaca-oraya buraya dayamış bisneti bir de fotosunu çekip sergilemiş :D Gidon zaten jüpitere bakıyor... O bisikletin ne şartlarda kullanıldığını tahmin dahi edemiyorum :snzdglsn:

Giant Propel çok sert bir kadro. Bahsettiğiniz kullanım için fazla sert (rahatsız) bir kadro, bunu da elerdim yerinizde olsam.

Scott'u çok beğendim, aralarından en temizi o. Fotoğraflardan da belli bisikletin sevildiği. Dura ace 9000 ekipmanlarla güncellemesi de hoş olmuş. Bu 3'ü arasından Scott benim seçimim :harika:

Scott'u çok beğendim, aralarından en temizi o. Fotoğraflardan da belli bisikletin sevildiği. Dura ace 9000 ekipmanlarla güncellemesi de hoş olmuş. Bu 3'ü arasından Scott benim seçimim :harika:

Çok bildiğimden değil ama Merida için aynı şeyleri düşünmüştüm. Giant hakkında bir bilgim yok. Scott da bana temiz olduğunu için tercih edilir gelmişti. :harika:

Bilmediğin soruya mantıkla cevap bulmak gibi...

Güzel güncellemeler var bisiklette. Orjinal hali tamamen Ultegra ekipmanlıymış:
(link)

"Comfort and performance. The (link) 10 Road Bike 2017 is a top of the line endurance bike, designed to tackle that supremely long day in the saddle, and conquer all types of road, taking the rough with the smooth and, most importantly, getting you to your destination."

Burada resmen biz bu bisikleti _Madmexx_ bey için ürettik yazmadıkları kalmış bi :ssrtcbya:

Salcano XRS001 kadroyu esnetip ortadan ikiye kıvıran arkadaş burada boşuna harcanmasın derim. Tokyo Olimpiyatları'nda Mathieu van der Poel'e tur bindirip ağzının payını versin. :)

Üç bisiklet de birbirinin muadili olmadığı için amaca göre seçim yapmak gerekir. Ben de oyumu Scott Solace'den yana kullanıyorum.

Geri