Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Scudo
Şu an sıfır araba piyasasını galericilerin domine etmesi, bayilerde hiç araba olmayıp galerilerde hepsinin liste fiyatının 20% / 30% üzerinde satılması gibi aslında.
Bu tarz iş modelleri tabi ki var, ancak alternatifi çok fazla olan bir ürünü ve nispeten farkındalığı yüksek bir alışverişçi kitlesine satmaya çalışırken başarılı olmanın düşük ihtimal olacağını düşünüyorum.
Yine de hayırlı işler.

Takılmıyorum sadece garipsiyorum. Ben bisiklet yok diyorum hala sıfırı şu fiyat diyorlar. Yok keriz arıyormuşum, yok arkam değmiş falan hoş değil yani bu söylemler. Bir de herkes kendi malına geldimi fiyat normal başkasının malına geldimi pahalı bu bizim insanımızda var maalesef. Sen bak işine kardeşim almazsın kendi malını da ucuza satarsın istersen. Senin bileceğin iş.
Bugün bisikletimi sattım. Aldığım fiyat 8.5 diyelim.. eğer PIYASADA OLMASA DAHİ fiyatında bir güncelleme olmasaydı, daha düşük bir fiyata verecektim. Sıfırı 12 olarak güncellendi ve PIYASADA YOK. Buna rağmen ben ilk aldığım fiyata verdim. Piyasada yok diye 0 fiyatına çekmedim.

Elbette mal sizin, isterse 2 katını istersiniz. Ama eleştiri de bizim.

Tamam arkadaşlar pahalı satıyorum siz daha iyi biliyorsunuz. Herkese iyi forumlar ve iyi geceler.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
düşük fiyatlı bisiklet bulunca millet mal bulmuş mağribi gibi nasıl da saldırıyor : adam, sora 3400 kollara sahip muhtemelen 2010 model bianchi slr 200'ü 600 liradan ilana koymuş, ben de ne kadar sürede satılacağını görmek için favorilere ekledim. Şİmdi bakıyorum aradan 2 saat geçti geçmedi, ilan yok ,bisiklet satılmış.

Bende satılık Trek domane slr 9 var satışa koyacamda ederi nedir acaba

Bilgi asimetrisi olmasa, etkin piyasa ideali gerçek olsa tabi ki isteyen istediği fiyata satsın. Ama sıfırlar pahalanacak diye mevcut sıfırından bile pahalı ileri vadeli fiyat koyup satmaya çalışmak tabi ki eleştirilir. Yukarıda arkadaş yazmış sen istediğin fiyatı koyarsın, biz de istediğimizi söyleriz diye.
Biz burada yazacağız ki tecrübesiz insanlar da gidip piyasa bu diye bilmeden sıfırından pahalı ikinci el almasınlar. Adam beğenir, boyunu bulamaz, beklemeden çabuk almak ister, gider yine de parasını verir daha pahalıya alır ayrı mesele, sonuçta 50 yıllık bisikletler 10-15 bin liraya da satılabiliyor. Ama bilerek almak ayrı, bilinçsiz almak ayrı.

@trainspotting35 ustad hic kimse , bisikletini yada bir urununu aldigi fiyata satmaz. sizin verdiginiz ornek cok dogru , o zamanki kur karsiligi 400.-usd ise su anki kur ile carpar oyle ilana koyar . cunku o bisiklet yada urunun sifiri su an zaten buyuk bir ihtimal 600-650.- usd civarindadir.
hayir ben oyle yapmam , o gun aldigim urun kur ile 400.-usd lik urun simdi sifiri 650.-usd ye karsilik gelmesine ragmen , 2nci el statusunde oldugu icin 250-300.-usd'ye satarim diyorsa , yine o da saticinin bilecegi istir. ısterse 100.-usd karsiligi TL ye satsin.
Kisaca ben sunu soyluyorum , satici istedigi fiyati yazar , alici da istedigi urunu kendine uygun sekliye alir. Sonucta , alici konumundaki parasi oldugu icin alternatifleri cokca vardir.
Ben aldığım fiyattan sattım efenim :)

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Keyfe keder satılıkİlan No: 886370239
(link)

bazıları direk keyfe keder satıyor ve çekinmeden yazıyorda. Birazdan o arkadaşta buradan çıkar yaptım ama bi sorun neden yazdım der :)

Öğrenmenin tanımı şudur. Öğrenmeler tecrübeler sonucunda bireyinde davranışlarında oluşan uzun süreli değişikliklerdir. Yaşadığımız sosyo ekonomik ortamı eğitim seviyesini ve en önemlisi ahlak yapısına baktığımız zaman , en tepeden başlayalım şu sözleri duymuştur herkes, adam çalıyor ama iş yapıyor, sen ne yaptığını boşver adamın bindiği arabaya bak vs . Çalmayı , haksız gelir elde etmeyi normalleştiren yanlış öğrenmeler. Bir diğer örnek, İlanlarda insanlar bu salak keyfe keder , pazarlık yok üzerim gibi tabirleri öğreniyor ve zaman zaman başarılı olduğunu görünce buNu normal zannediyor.
Temelde ahlak sorunumuz var. Eğitimsiz herşeyi kafasına göre yapabileceğini düşünen işine gelmiyorsa yorum yapma diyen yetmeler. Hoşumuza gitsede gitmesede ülke olarak genel problemimiz eğitimsiz ve ahlaksız olmamız. Ve bunlar daha iyi günlerimiz. Yavaş yavaş güçlü olan yaşara doğru gidiyoruz. Çok uzattım bitireyim.

Öğrenmenin tanımı şudur. Öğrenmeler tecrübeler sonucunda bireyinde davranışlarında oluşan uzun süreli değişikliklerdir. Yaşadığımız sosyo ekonomik ortamı eğitim seviyesini ve en önemlisi ahlak yapısına baktığımız zaman , en tepeden başlayalım şu sözleri duymuştur herkes, adam çalıyor ama iş yapıyor, sen ne yaptığını boşver adamın bindiği arabaya bak vs . Çalmayı , haksız gelir elde etmeyi normalleştiren yanlış öğrenmeler. Bir diğer örnek, İlanlarda insanlar bu salak keyfe keder , pazarlık yok üzerim gibi tabirleri öğreniyor ve zaman zaman başarılı olduğunu görünce buNu normal zannediyor.
Temelde ahlak sorunumuz var. Eğitimsiz herşeyi kafasına göre yapabileceğini düşünen işine gelmiyorsa yorum yapma diyen yetmeler. Hoşumuza gitsede gitmesede ülke olarak genel problemimiz eğitimsiz ve ahlaksız olmamız. Ve bunlar daha iyi günlerimiz. Yavaş yavaş güçlü olan yaşara doğru gidiyoruz. Çok uzattım bitireyim.
Ağzınıza sağlık, kısa bile konuştunuz, dediklerinize katılıyorum.

Keyfekeder: Türkçe'nin nev-i şahsına münhasır kelimelerinden biri...Google translate'e yazdım error verdi. Türk Dil Kurumuna göre anlamı pek üzerinde durulmayan, önem verilmeyen
2. el ilanlarında bu kelimeyle karşılaşırsanız bilin ki kullanan kişi bununla şunu demek istiyor: Satılırsa ekime, satılmazsa ........ kadar.

Bugün bisikletimi sattım. Aldığım fiyat 8.5 diyelim.. eğer PIYASADA OLMASA DAHİ fiyatında bir güncelleme olmasaydı, daha düşük bir fiyata verecektim. Sıfırı 12 olarak güncellendi ve PIYASADA YOK. Buna rağmen ben ilk aldığım fiyata verdim. Piyasada yok diye 0 fiyatına çekmedim.

Elbette mal sizin, isterse 2 katını istersiniz. Ama eleştiri de bizim.

Söylediğiniz tüm ticaret kurallarına aykırı :=)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
ibretlik paylaşımlarda bugün:
(link) bisikletinin ağırlığının 2 kg olduğunu iddia eden bir ilanla ilk kez karşılaşıyorum (link) burada da sıfırını üstelik taksitle 4750 tl'ye alabileceğin bir bisiklete 6000 tl isteyen muhterem bir vatandaşımız mevcut.
2 kg denilen bisikletin ilan sahibinin dediğine göre ''iskeleti'' eklemeyi unutmuş ve tahminen 3.5-4kg'mış bu değerler imkansız diye düşünüyorum bu bisiklet için.

• Hahaha
Tepkiler: trainspotting35
2 kg denilen bisikletin ilan sahibinin dediğine göre ''iskeleti'' eklemeyi unutmuş ve tahminen 3.5-4kg'mış bu değerler imkansız diye düşünüyorum bu bisiklet için.

Dünyanın en hafif seri üretim bisikleti ünvanına sahip Specialized Aethos 52cm kadroda Dura-Ace grupset ile 5.95 kg ağırlığa ve 11.750£ (~121.000TL) fiyata sahip. Bu ilandaki aletin Scott olduğu bile şüpheli. Salcano kadroyu boyayıp üzerine stickeri basmış bile olabilir.

Geri