Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Scudo
İkinci el satın alma sitesinde bir bisiklet ilanı gördüm.Bu ilanla ilgili şüphelerim var. Fatura yok diyor. Muhtemelen çalıntı gibi geldi. Bana 27 vites abime 24 vites dedi. Ve daha garip garip konuşmaları var. Acaba var mı izmirde bu bisiklete benzer bisikleti çalınan arkadaş. Bisiklet hoşumuza gitti ama başımıza bela almak istemiyoruz.

Dosyalar

• Screenshot_20180907-230310.png
    Screenshot_20180907-230310.png
    86,4 KB · Okunma: 140
Bisikletin satıldığı konum neresi acaba biliyor musunuz?

Çokta detaylı paylaşmak istemem açıkçası. İlan gerçekten sahibinden de olabilir. Kimsenin günahını almak istemiyorum. Sadece merak ettim bu bisiklet 900 küsür olabilir mi. Ne bileyim bana çok uygun geldi.

(link)

hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Seri no fotosu falan var bana güvenilir geldi sizlerin fikrini de merak ettim açıkçası teşekkür ederim

@besyobora bana da çok ucuz geldi hele bu zamlardan sonra modeli de önemli ama en ilginç olanı 27 vitese neden 24 vites desinki bir gariplik var bunda dikkat edin

@besyobora kağıda aramızda satın alma sözleşmesi yapıp imza atmayı önerseydiniz belli olurdu konuşmasından eğer bisiklet bir başkası adına satıyorsa vs bilmeyebilir vitesleri

@Akümülatör Bence güvenilir
Bisiklet için eve aparat taktırmış
Bisiklet çalıntı olsa bunun için neden uğraşsın

Sahibinden sitesine pek sık giren, takip eden biri değilim. Doların 6'da sabitlenmesiyle eskiye nazaran daha sık takip etmeye başladım.

Bugün ikinci kez başıma gelen ilginç bir olayı paylaşmak istiyorum. Bir ürün için satıcıya özel mesaj atıp detaylı 1-2 soru sordum. Satıcı sorularıma cevap verdi, fakat ürünün fiyatını da aynı anda 50 TL güncellediğini fark ettim :acpsnr:

1 ay kadar önce de başka bir ürün için yine başka bir satıcıya özel mesaj ile yine soru sormuştum ve verdiği cevap ile birlikte ürüne 400 TL "güncelleme" yapmıştı. :snzdglsn:

Yani neredeyse ilgi gösterdiğim her satıcı ürüne güncelleme yapıyor. Bu gerçekten de bu kadar yaygın mı? Herkes bunu yaşıyor mu? Sanırım satıcıların çoğu, ürünle ilgilenildiğini, ürüne ciddi bir alıcı çıktığını hissettiklerinde güncelleme yapıyorlar :kötü: Bu güncellemeler tamamen ürüne ilgi göstermem sebebiyle yapıldı. Ben soru sormasam fiyat değişmeyecekti :)

Var mı aynı durumu tecrübe eden? Bu bir gelenek mi? Satış stratejisi mi? Esnaflığın nirvanası mıdır yoksa?

@Serkan Mıstınoğlu
Açıkçası ben denk gelmedim. Bende tam tersi uzun süre satıcı bulamayınca fiyatı 5-10 tl indiriyorlardı. İşin içine bir de öğrenciyim kısmını kattım mı :krnz: Sadece bir kere oldu onda da 25 tl gibi bir miktar artış oldu. Gerçi bende uzun süredir uğramıyorum.

@Serkan Mıstınoğlu Ben ilk bisikletimi sıfır aldım sahibinden aracılığı ile sattım.
İkinci bisikletimi sahibinden sitesinden ikinci el aldım, bu sürede karbon sele borusu bazı bilgisayar malzemeleri ve araba da aldım ve sattım. Bir sorun yaşamadım.
Bence tamamen muhatap olduğun insanlarla ilgili bir durum bu. Ve konuşma sürecinde insanlar kendini gösteriyor diye düşünüyorum.

@Serkan Mıstınoğlu abi muhtemelen beyefendiliğini koruduğun için olabilir. Satıcıya onun stratejisiyle yaklaşıp “yaa o eski model, bak jantı da çizik, kusursuz demişsin malını kötülemiyorum ama” gibi klişeleri kullanıp biraz ağırdan alırsan sanki fiyatı güncellemeden alışveriş sağlarsın. Birde ilk soru pazarlık var mı olmalı!!!

@mhtozel

İşte bu :D Tamam bundan sonra tam bir kapalı çarşı esnafı gibi muhabbete gireceğim. :eek:

• Beğen
Tepkiler: mhtozel
@Serkan Mıstınoğlu Hocam art niyetli olanlar da var iyi niyetli olanlar da. Bir tanesi bana ürünle ilgili bir soru sorduğumda "Abi eski fiyat kalmış ilan üzerinde kusura bakma, şimdi fiyatı güncelledim ama güncellediğim fiyat senin için geçerli değil, almak istersen gördüğün fiyat senindir." demişti.

@Serkan Mıstınoğlu

Bir de 300 liralık ürününüze "100 verem" diyerek konuya girenler var ki düşman başına.
Çok ürün alır ve satarım. GET satış yaptığımda oluyor fakat pek fazla fiyat arttıran görmedim. Tam aksine satamadığım ürünü belli günlerde daha da aşağı çekerek fiyat güncelliyorum.

Merhabalar,ben de bu siteden alışveriş yaptım,kendim ve babam için tablet ayrıca kendim için ETS 2 için Logitech G27 setini almıştım sorun çıkmamıştı.sanirim muhatap olunan kişiyle alâkalıdır diye düşünüyorum.
Saygılar

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben takas yapanlara hayranım. Benim bisikletim satışta 4750 fiyat yazmışım takas yapmak istediğim bisiklet 6250 tl bu durumda mantıklı olan 1500 tl üzerine verilip el sıkışılmasıdır. Benim bisikletimin üzerine 2500 tl istediler. Senin takas fiyatın farklı olabilir o zaman benim ki niye sabit. :):)

Geri