Scudo Sports

Sağlıklı şampuan önerisi

çok yağlanan bir saçım ve kafa derim var. bir eczane foltene anti-sebum önermişti. sanırım 3 yıl kadar kullandım. yağlanma ciddi oranda azaldı. saç dipleri yağdan arındığı için nefes aldı ve saçlarım da biraz gürleşti. saç telim çok incedir. gözle görünür kalınlaşmıştı.

en son 3-4 sene önce 200ml 45 lira idi. evlenme sürecine girip ciddi borç yükü olunca bıraktım. saçlarım yavaş yavaş eski yağlı haline geri döndü. şimdi evde ne bulursam onu kullanıyorum.

bir dönem de ersağ marka yine yağlanma karşıtı bir şampuan kullandım. bir foltene değildi ama iş görünüyordu. onu da ilk aldığımda yarım litresi 50 tl idi. sonraki alımlarda 80-90 bandına çıkınca onu da bıraktım. çok para yaw.

Scudo
@Mad Buddha evet ondan işte bir dönem kullanıyordum güzel de oluyordu. Sonra gittim yine şampuana başladım ama sanırım hata ettim. Bu konuyla ilgili çeşitli tartışmalar var. Kimileri şampuanda kimyasal madde çok fazla derken kimileri de tam tersi sabunda daha çok kimyasal madde var diyor.
Bende uzun süredir hem saç hem vücut için zeytinyağlı sabun kullanıyorum. Burada Mudanya köylerinde zeytincilik yapıldığından has zeytinyağlı sabun bulabiliyorum. Daha öncesinde kepeğe karşı etkili şampuan kullanıyordum. Bir gün berbere gittim ve berber "Adil saçını mı boyadın abicim?" dedi. Daha sonrasında dikkatli baktığımda saçlarımın çok az ama kafa derimin mavileşmiş olduğunu görrdüm. Şampuan bildiğin kafa derimi ve saçlarımı boyamıştı. O gün bu gündür şampuan kullanmıyorum.

@Mad Buddha evet ondan işte bir dönem kullanıyordum güzel de oluyordu. Sonra gittim yine şampuana başladım ama sanırım hata ettim. Bu konuyla ilgili çeşitli tartışmalar var. Kimileri şampuanda kimyasal madde çok fazla derken kimileri de tam tersi sabunda daha çok kimyasal madde var diyor.

Bilim insanilarinin buyuk bir çogunlugunun kapitalizme uşaklik ettigini düsunuyorum.
Birinin ak dedigine digerinin kara demesinin sebebi bu zaten.
Bir şeyin zararli mi degilmi ? Kararini verirken en buyuk kriterin atalarimiz olduguna inaniyorum. Onlar ne yapmiş ise abartmamak kaydi ile biz de yapabiliriz.

@Mad Buddha Pekala o zaman şu elimdeki şampuan bitsin ben de sabuna geçiş yapacağım artık. Şampuandan bin kat daha iyidir diye düşünüyorum. :)

@Atasoy Yani bu durumda çok fazla manipülasyona maruz kalmadan kendi sağlığımızı kendimiz düşünüp ona göre hareket etmemiz lazım demek ki. Deneye deneye çözüm bulmak da iyi bir çözüm ki, @Mad Buddha kısmen aynı şeyi yaşamış ne güzel. :)

bende duş alırken önce yeşil sabun kullanıyorum daha sonra elidor kullanıyorum. sadece yeşil sabunla yıkadığımda keçe gibi oluyor saçlarım. ve ciddi anlamda kepeğe yol açıyor

saçları keçe gibi sepsert yapıyor ama huzur şampuansızlıkta. sağlıklı şampuan varsa da ben bilmiyorum, pahalıdır muhtemelen.
iki yıldır sadece doğal sabun kullanıyorum hem saç hem vücut için. herkese tavsiye ederim, naçizane^^

saçları keçe gibi sepsert yapıyor ama huzur şampuansızlıkta. sağlıklı şampuan varsa da ben bilmiyorum, pahalıdır muhtemelen.
iki yıldır sadece doğal sabun kullanıyorum hem saç hem vücut için. herkese tavsiye ederim, naçizane^^
Benim saçlarımı yapmıyor.

• Hahaha
Tepkiler: Turisti
Şampuan yerine gerçek/doğal sabunları kullanmanızı tavsiye ederim. Kepek ve kazık gibi saçları engellemek içinse saçınızı duruladıktan sonra sirkeli suyla son ken bir durulama. Evet kötü kokuyor ama siz banyonuzu bitirene kadar kokusu uçup gidiyor.

Vichy dercos uzun süre kullandım dökülmeye yol açtı (4-5 yıl) . Şimdi Yves Rocher complement anti-chute başladım çok iyi geldi, kelleşeb yerlerde saç çıkarmaya başlıyor. ;)

@TatanQa_tr Tavsiyenize uyarak sipariş veriyorum. Uzun kullanım sonucu tekrar görüşümü paylaşacağım.

Yaklaşık 10 sene vichy kullandim. (Sadece belirli eczanelerde satılıyor ve pahalı) boşa para vermişim. Artık hacı şakir in zeytinyağlı sabununu kullanıyorum. Ben arada fark göremedim. 4 tanesi migros da 12 lira

Benim sabunum kalitesizdir, ya da saçım halihazırda serttir. Genellememeliydim, özür dilerim.
Ben kelim. Ayrıca kalan saçımı da traş makinesi ile 0 numara yapıyorum.
<-------------- Bakınız: Fotoğraf

• Beğen
Tepkiler: PoliceBike
Şakayı
Ben kelim. Ayrıca kalan saçımı da traş makinesi ile 0 numara yapıyorum.
<-------------- Bakınız: Fotoğraf

Şakayı anlamamışım fotoğrafa bakmayıp, iki kez özür dilerim. :)
Doğal şampuanlar sağlıklıdır ama saçlı bireylerde saçın sertleşmesine neden olabilir.
@tubap. Gerçi benimki de üç numara hahah, nereye setleşiyorsa

kafa derisinde kabuklanma yaşayanlar defneli zeytinyağı sabunu kullansınlar
ben bıttım sabunu kullanıyorum
şampuan kullanacaksam clear naneli olandan kullanıyorum

Teknik olarak sabunun uretimiyle, sampuanin uretimi ayni seydir.

Bitkisel yag alkolu - Kukurt - Kostik.. Uc asagi bes yukari ayni mentalitede uretilirler. Amac bir yuzey aktif madde olusturarak kiri cozup uzaklastirmaktir.

Illa cok saglikli seyler kullanmak istiyorsaniz, SLES icermeyen sampuanlar kullanabilirsiniz. Buradaki harf Etoksile yag alkolunden gelmektedir. Bu tip urunlerin dioksan degerleri yok denecek kadar dusuktur.

Sampuanlarda cok kimyasal var denmez. Zira kimya etrafinizdaki her seydir. Dedelerinizden gelen sabun da kimyanin aga babasidir.

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve Özcan
Her şey internette gördüğüm videoyla başladı. Yıllardır kullandığım şampuanın merdiven altı üretimi yapılıp piyasaya sürülüyormuş. Yorumlarda birisi "kutuları çöplerden topluyorlar" yazmış. Diğeri de cevaben " kutuların kalıpları var çok rahat basıyorlar" demiş.

Evimde kullandığım şampuan kutusunun altında bilgi verici işaret yoktu. Ben de merak edip ilk fırsatta marketlerdeki her marka şampuan kutularını inceledim. Özellikle tabanlarına baktım ki kullanılan plastik ambalajla ilgili bilgiler var mı diye. Bütün şampuan markalarında ambalajla ilgili bilgi verici işaret varken görselde görünen ve benimde kullandığım ürünün bazılarında işaret varken bazılarında yoktu. Hatta aynı etikete sahip iki aynı kutuyu fotoğrafladım. Fotoğrafı ulusal zincir markette çektim. Birinde tabanında işaret varken diğerinde yoktu. Yanı sıra üst kapağa yakın yerde dışa doğru yan yana dört tane çıkıntılı çentik yapılmış.

Ürün sahte midir bilmiyorum ama ben şüphelenmedim değil.
20240712_135224.jpg
20240712_135231.jpg
20240712_135237.jpg
20240712_135240.jpg

Son düzenleme:
Ben şampuan kullanmayı çok uzun zaman önce bıraktım gereksiz masraf ve hormonlarımı bozuyor. Şuan ise her gün düzenli olarak suyla yıkıyorum ve kepek yok , yağ yok ,kötü koku yok, kaşıntı yok. İstediğim şekli verebiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yasin KOCAELİ
hocam bi yerlerinde seri numarası yazıyordur muhtemelen. oradan kontrol edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Yasin KOCAELİ
Geri