Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sağlıklı olarak 20 kg nasıl verilir?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
1.777
Tepki
900
Yaş
29
Şehir
Wonderland
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
90 kiloyum ve 70'e düşmek istiyorum.Günde kaç km bisiklet sürerek düşebilirim?Koş demeyin,kilomdan dolayı çabuk yoruluyorum.
Yaşım 15,boyum 1.76 m.
 
Scudo
Olum ne yaptın be? ben 18 yaşındayım 1.80 boyum var kilom 84 rahatsız oluyorum.90 kiloya ulaşmayı nasıl becerdin?
 
Bilgisayar başındayken.
 
Kilon abartılacak kadar çok değil.Yaşında bir o kadar güzel ve genç.Akşam yemek yeme ,yesende az.Meyve ağırlıklı olsun.Bol bol su iç.Bisiklete devam.Sıkıntı yok. :)

(link) (Sağlıklı Zayıflama Önerileri )
 
  • Beğen
Tepkiler: Harun.
yaş 15 boy 1.76 kilo 90 yuh kardeş yha ilk 5 sonra 10 3gündaha onda sonra 15 son 20.30.40 diye arttır benc ben öğle yapıyorum bide sürerken yokuş iniyorsan bile pedal çevir daima çevir.ben yaş 13 boy 1.52 kilo 37 :DDD
 
Bende bilgisayarcıyım.Dergilere editörlük yaptım kasa toplama işleriyle uğraştım.Gözüm kapalı bir kasayı 10 dakikada toplarım.Çok kilo almışsın.Kanımca yemene dikkat etmemişsin birazda.Biraz dikkat eder ve düzenli olarak ta seni fazla yormayacak şekilde ufak arttırmalar yaparak bisiklet sürmen sana rahat kilo verdirtir.Ama en önemlisi de düzenli beslenme.
 
  • Beğen
Tepkiler: Harun.
@emircan Başbuğ06

37 mi?.. :D
 
Spor yapmanın asıl amacı kilo vermek olmamalı. İstediğiniz kiloya azimli ve ağır antremanlara kısa sürede ulaştınız diyelim peki sonra ne olacak? Muhtemelen spor yaşam kültürünüzün içinde bu süre zarfı içinde ya da bu nedenden ötürü yer edinemeyeceği için bir süre sonra spor yapmayı bırakacasınız. Sonra yeniden kilo alacaksınız, dengenizi bozduğunuz da cabası olacak.

İstediğiniz kilolara ulaşmanın (vermek yada almak farketmez) ve o kiloyu muhafaza etmenin tek ama tek bir yolu vardır; kaliteli ve düzenli beslenme. Bu az yemek demek değildir. Günde 3 değil 5 öğün yersiniz ve akşamları karnınızı doyurana kadar tıka basa yersiniz.. Ama neyi yememeniz gerektiğini iyi bilirsiniz.

Çoğumuz, ne de olsa sporcuyuz ya biyerlerden kulağımıza gelmiştir, şekerli beslenme için çok iyimser düşünmeyiz ama yeterince karamsar da olmayız bir türlü.. Tamam zararlı deriz ama antremanlardan önce ve sonra nasıl olsa spor yapıyoruz diye götürürüz çikolata ve topkekleri :) Sabah kaşık kaşık bal yeriz, ne de olsa Allah'ın bir nimetidir bunun içindeki şekerden bir zarar gelmez deriz. Yazın buz gibi karpuzları götürürüz. Yahu bu doğal meyve işte içinde türlü türlü vitamini de var.. bişey olmaaaz! deriz.. Markete ekmek almaya gidersin, bakarsın ki rafalarda hep beyaz ekmek.. Alamadan çıkarsın ve bakkal efendi arkandan laf eder; "ekmek de beğendiremiyoruz" :) Halbuki Ender Saraç ya da bu işi iyi bilen pek çok diyetisyen televizyon ekranlarında basbas bağıdır; beyaz ekmek zehirdir, ha iki duble rakı içmişsin ha iki dilim beyaz ekmek yemişsin. Evet çok doğdur.. Beyaz ekmeğin yada benzeri beyaz undan üretilen tüm gıdaların aslında şekerden bir farkı yoktur..

Peki siz ne kadar dikkat ediyorsunuz beslenmenize?
 
Bundan sonra dikkat edeceğim.
 
Güney Tuncer'e katılıyorum. Spor bir tedavi değil yaşam biçimi olmalıdır. Ancak Egzersiz düzgün beslenmenin yanında mutlaka olmalıdır. Ben şahsen diyetisyenlere milyarlarca para döküp verdiği kiloları hemen geri alan o kadar çok kişi tanıyorum ki o paranın çok az bir kısmıyla bisiklet alıp bu sporu yaşam biçimi haline getirmek çok daha akılcı geliyor. Sağlıklı beslenmenin ve zayıflamanın ilkeleri sır değildir. Biraz internet araması bile size ipuçları verecektir. Önemli olan bunu 1 ay sıkacak bir hapis hayatı gibi görmeyip bir genel bakış açısı yapmak. Ama umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Bisikletimi ilk aldığımda etrafımdaki herkes bisikletle zayıflanmaz diyordu (1,78 boy 93 kg yaş 37). Bisiklete binmeye başladıktan 1 yıl sonra 70li kglarda dolaşmaya başladım. Siz çok daha genç olduğunuza göre iyimser olmamak için hiçbir neden yok. Sadece boğazınızdan neyin geçtiğine kıyafetlerinize yada bilgisayarınıza gösterdiğinizden daha çok önem vermeniz gerekiyor. Bir hint atasözü güzel özetliyor durumu: "Ne yersen o'sun"
 
Yukarıdaki güzel bilgilere ek olarak, kişisel deneyimimi aktarayım.
Uzun süren tatilimden 93 kilo olarak dönüp, çok da kilo verme amacı gütmeden, günde bir saatten az olmamak kaydıyla, haftada bir kez de 90+ şeklinde pedal çevirdim.
Bir ay sonra 8 kilo vermiş buldum tartıda kendimi. Bunu yaparken de herhangi bir diyet programı uygulamadım ama şunu söyleyebilirim ki, kişi bisiklete bindiğinde, ne kadar enerji harcamış olursa olsun, yan gelip yattığı zamanlara kıyasla daha az gıda alıyor.
İş sebebiyle bir ay kadar ara verince, doğal olarak 89 a çıktım.
Bunu yaşamış biri olarak, üstelik yaşım seninkinin iki katıyken ben, artık kilo vermenin değil, bisiklet üzerinde vakit geçirmenin yollarını arıyorum.

Umarım, araç-amaç ikileminde sana yardımcı olur bu okudukların..
 
  • Beğen
Tepkiler: yolcu... ve Harun.
Karşı karşıya olduğumuz en tehlikeli yiyecek şeker. Her türlü şeker. Şekerin ne olduğunu bize ne yaptığını çok net anlatan bir kaç yazı var:

(link)

Prof.Dr. Kenan DEMİRKOL bu işin duayenidir. Sitesindeki yazıları oku. Çok şaşıracaksın. 2 ay önce şekeri bıraktım. Tamamem. Meyve dahil. Meyveyi 2-3 günde 1 tane yiyorum. Onun dışında şekerli hiç bir şey yemiyorum. Yemek alışkanlığımı değiştirmeden sadece şekeri bırakarak 2 ayda 6 kilo verdim. Birde yeniden bisiklet gezilerine başlayabilsem daha iyi olurdu.

Şekeri sadece zayıflamak için değil, sağlıklı ve uzun yaşayabilmek içinde bırakmalıyız. Dünyada bir çok sağlık kuruluşu şekerin "UYUŞTURUCU" kapsamına alınması için çalışmalarda bulunuyormuş. Google'da "şekerin zararları" yazıp ararsanız bir çok yazı çıkıyor.

Sağlıklı günler...
 
  • Beğen
Tepkiler: Harun.
@Harun Salcı
Bilgisayar başında, dikey bisiklet pedalı çevirsen yeter o zaman.. :)

Dikey bisiklet:
Bu bisiklet kondisyon bisikleti de denen gruptan olup onların sadece pedal kısmına sahip yani masa altı kullanılabilen tarzda olan versiyonları da var..

Yani bilgisayar masasının altına pedalları koy. Hem pc ile uğraş hem pedal çevir bi yandan kilo al bi yandan da ver.. ;) :in:




(link)





.
 
ailende obezite hikayesi varmı? sende veya ailende hormonal sorunları olan varmı? hiç test yaptırdınmı?bu kiloyu ne kedar zamanda aldın ,yani normalde 176 boy 15 yaş 70-75 kilo diyelim buradan 90 kiloya çıkışı kastediyorum.yemek düzenin nasıl,nasıl beslenirsin veya beslenme düzeninde bir değişiklik varmı?
 
@Fırat Dizman

Ailemde sorun yok.Test yaptırmadım.Beslenmem kola,fast food idi.Beslenme düzenim yok.
 
@Harun Salcı

Zaten beslenme şeklin yanlış.Kola ve benzeri içecekleri,fastfood besinleri hayatından çıkar.Yapamıyorsan nefsini körlemek için haftada 1 olsun.Ekmeği ve unlu gıdaları azalt.Aburcuburu da,şekeri de...Hareketli bir hayat tarzın olsun.Asansör kullanma.Merdivenleri 2'şer adımla çık.Bisiklet dışında da spor yap.En azından tempolu yürüyüş olabilir.Gençken oluşan yağ kitlesi yaşın ilerlediğinde kalıcı olabilir. Bu da sadece kilo değil,sağlık sorunlarını da beraberinde getirir.Ben 45 yaşında,181 boy 82 kilo bir eczacıyım,tavsiyelerime uyarsan sen kazanırsın.:in:
 
Düşük tempo fakat yüksek devir pedal çevir,bisiklet üzerinde aerodinamik kur ve kaslarını hafif zorlasada düzenli olarak tırmanışlar yap.Onun dışında yemek konusunda istediğin gibi beslen ama öğün kaçırma,saat 20.00 dan sonra asla meyve dışı beslenme,bol su tüket,kahvaltılarda simit,poaça vs. asla tüketme,bir de platonik aşka tutul:)İstediğin kiloya ulaşacaksın...
 
@Atagün Elma

2-3 günde bir yağda yumurta yesem sorun olmaz değil mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Atagün Elma
[QUOTE=Atagün Elma;bir de platonik aşka tutul:)İstediğin kiloya ulaşacaksın...

Süperdi :D

2 yıldır neden 51 kiloda kaldığımın bilimsel açıklamasını buldum :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Atagün Elma
Kadansı artır ; hamuru işi , pizza vs'yi kes ; akşam 7-8'den sonra yemek yeme , yemek istersen mevyadan şaşma ; ekmek denilen şeyi unut ; sabret

2 senede 96 kilodan 71 kiloya indim . Diyet ve bisikletle
 
Geri