Fazla kilolar bedende seneler içerisinde yavaşça depolanır. Matematiksel olarak az hareket çok yemek yemek başlıca nedenidir.
Kilo sorunu bilinçaltında 3 tane yanlış alışkanlığın tekrarından meydana gelir.
1. Beslenme
2. Beden
3. Hareket
Bu dosyalar hakkındaki düşüncenizi gözden geçirip düzeltmedikçe, çeşitli metodlarla kilo verseniz bile, yine kilo alma ihtimaliniz çok yüksektir.
Konu çok uzun olmakla beraber birkaç acizane öneri sunmak istiyorum.
Bu önerileri kilolu ama kronik bir hastalığı bulunmayanlar deneyebilirler.
1.Acıkınca muhakkak beslenin. Gerçekten acıktığınızda kilo alma kaygısı ile yemek yemezseniz daha sonra fazla miktarda besin tüketirsiniz.
2. Midenizin büyüklüğü yumruğunuz kadardır. Yumruğunuz büyüklüğünde öğünler bedeniniz için yeterlidir.
Burada hareketin önemi var. Çok hareket etmişseniz bu miktar 2 yumruk olabilir.
3.Farkındalıkla beslenin. Yemek yerken tv, pc, telefonla uğraşmayın. Sofraya oturun ve yemeğinize odaklanın. Elinizle dokunup yiyeceğinizi koklayın ve tüketin. Çoğu insan yemek yerken başka şeylerle uğraştığından beyin doyduğunu anlamaz ve tekrar acıktırır.
4. Niyet edin. Yemek yerken yediğiniz şeyler hakkında ne düşünürseniz bedeninize o şekilde hizmet ederler. Zararlı olduğuna inandığınız bir yiyeceği ya tüketmeyin yada o yiyeceğe olan niyetinizi değiştirin.
5. Hareket ederken ve spor yaparken de niyet edin. Sporun bedeninize güç, sağlık ve kondisyon vereceğini dile getirin.
6. En önemlisi bu. Tartılmayın

Biz bir eşya değiliz bu yüzden tartılmamıza gerek yok.
7. Kilo aldıkça bol kıyafet alırsanız kilonuz artar.
Evdeki bol kıyafetlerden kurtulun. Korse inceltici etkiye sahiptir. Ben korse atlet giymiş ve süreci hızlandırmıştım.
8. Zihinsel beslenmekten bedensel beslenmeye geçin.
Yemek yemek isteği doğduğunda bunun bedensel bir ihtiyaçmı yoksa zihinsel bir açlıkmı olduğunu düşünün. Eğer zihinsel bir açlıksa kalorisiz besinler tüketin.
Kalorisiz besinleri : su, hava, dua, spor ,ılık suyla duş, samimi dostlarla muhabbet,cinsellik olarak sayabilirsiniz.