Scudo Sports

Sadece ülkemizde olan marka-model sorunsalı

Piyasada orta seviye MTB yok, 5000 ile 10000 TL arası MTB yok resmen. Ya 5k altı 14 kg MTB'ler var ya da uçuk fiyatlı ithal markaların dandik donanımlı trail bisikletleri.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
İthal gelen önemli markaların da birçok modelinin 3. Dünya ülkelerine farklı üretildiğini düşünüyorum. Asıl internet sitelerine gittiğinizde teknik detaylarda gördüğünüz komponentler Türk eşdeğeri sitesinde teknik detayda ya yok ya bazı kısımlar boş bırakılmış oluyor

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Piyasada orta seviye MTB yok, 5000 ile 10000 TL arası MTB yok resmen. Ya 5k altı 14 kg MTB'ler var ya da uçuk fiyatlı ithal markaların dandik donanımlı trail bisikletleri.
(link)
(link)

(link)
(link)
(link)

(link) en alttaki igman modelini 4 yıldır dağ taş binlerce km ve hunharca kullandım ve hala kullanmaktayım vites ayarı dahil ilk günkü gibi sıfır sorun.

• Beğen
Tepkiler: KaracaAbdullah
(link)
(link)

(link)
(link)
(link)

(link) en alttaki igman modelini 4 yıldır dağ taş binlerce km ve hunharca kullandım ve hala kullanmaktayım vites ayarı dahil ilk günkü gibi sıfır sorun.
Verdiğiniz linkler ya hiç kimsenin almadığı elde kalmış 19, 20 inç kadrolar ya da ikinci el bisikletler.

İthal gelen önemli markaların da birçok modelinin 3. Dünya ülkelerine farklı üretildiğini düşünüyorum. Asıl internet sitelerine gittiğinizde teknik detaylarda gördüğünüz komponentler Türk eşdeğeri sitesinde teknik detayda ya yok ya bazı kısımlar boş bırakılmış oluyor
Buradaki distribütör de o şekilde farklı parçalarla üretilmesini sipariş veriyor olabilir maliyeti yükseltmemek için.

Buradaki distribütör de o şekilde farklı parçalarla üretilmesini sipariş veriyor olabilir maliyeti yükseltmemek için.
Muhtemelen, ama yurtdışında iyi komponentlerle 3800 e satılan bir bisikleti Türkiyede üzerindeki noname göbek, noname jant vs. İle 4600 gibi bir fiyata satıyorlar.

Sayın estudiante tepkiyi anlayamadım konu hakkında bi fikriniz varsa konuşalım

@SEL PER
Kara mizah diyelim, artık gülüyorum ağlanacak halimize. Malesef ki haklısınız, böyle oluyor.

Hatta yurtdışından doğrudan almanıza da müsaade etmiyorlar, bir şekilde engelliyorlar ki illa onlara verin bu farkı diye.

Accell bisiklet bianchi gibi bir İtalyan devinin isim hakkını almışken teknoloji transferide yapmış olmalı diye düşünüyorum.

Mesela ford markası ticari araçlarını Kocaeli de üretiyor. Bildiğim kadarıyla bu araçlar (connect vs) dünyada sadece Kocaeli de üretiliyor ve dağıtılıyor. Şimdi ford üretim kalitesini yakalamamış olsa üretim süreçlerini takip etmemiş olsa bu araçların türkiye de isim hakkını alarak üretilmesine izin verir mi?

Accell bianchi üretimini sadece yerel pazara yapmıyor ki. Avrupa’da x bir ülkeye de ihraç ediyor. Yani dünya üzerinde bianchi bisiklet alan bir kişi Türkiye de üretilmiş bir bisiklette alabilir ya da italya da üretilmiş ya da artık bianchi başka hangi ülkede üretiliyorsa orada üretilmiş olanını. Ben düşük kalitede olduğuna katılmıyorum. Belki kullanılan komponentler daha düşük seviyede olabilir ama düşük kalitede değildir. Düşük seviyede bileşen kullanmaları da o bisikletin sunulduğu pazar ile alakalı pazarlama stratejisi sonuçta. Ayrıca accell sadece bianchi değil ki Carraro, whistle, Lapierre gibi markaları da üretiyor. Yani bu kadar marka sizce marka değerlerini düşürülmesine izin verir mi?

buarada bildiğim kadarıyla accell sadece çelik üretimini kendisi yapıyor. Alüminyum ve karbon kadrolar yurt dışından geliyor. Alüminyum kadro üretimini corelli dışında yapan firma yok sanırım. Daha doğrusu kendi kadrosunu yapan tek firma.

ümit bisiklet yerli bir marka ve uzun yıllardır üretim işinde olmasına rağmen alüminyum kadroda Tayvan menşei Mosso Bikes ile anlaştı ve kadro Tayvan’dan geliyor bisiklet burada toplanıyor.

ha birde Aslı Bisiklet in oluşturduğu sedona markası var. Bir çok markanın yedek parça vs Türkiye distribütörü kendisi. Fakat kadrosu yine uzak Doğu menşei sanırım.

@Devilsbutcher
Amerika’da da çok dandik specialized bisikletler görmüştüm. Haklı olabilirsiniz bianchi konusunda.
Türk üretiminin kötü olduğu kanısına karşıyım hocam. işte İtalyan bianchi ile uzaktan yakından alakası yok diyorlar. Neye göre yok? Aynı markanın x modeli italyada deore set ile üretiliyorsa aynı modelin Türkiye de ise tourney set ile üretiliyor olması onu kalitesiz mi yapar ? Shimano neden tek tip bir sistem yapmak yerine işte tourney, Altus, Acera,alivio vs modeller üretiyor. Yapsın o zaman tek tip bir model bütün bisikletlere takılsın. adamın elinde xt deki teknoloji varken neden tourney üretiyor ki acaba ?

Velhasıl ülkemizin bir çok sektörde işçiliği, üretimi gayet iyi seviyededir. Bu büyük markalarda stratejik ortaklık kuruyorlar. Asla yıllarca oluşturdukları marka değerini düşürecek bir hamle yapmazlar. North Face nasıl aynı kalitede Vietnam’da Kamboçya‘da üretim yapıyorsa ya da Apple nasıl kalitesini düşürmeden ucuz işçilik maliyet için Çin de üretim yapıyorsa bianchi de aynı şekilde türkiyede yapıyor. Ortadoğu pazarına nakliye kolaylığı vs için işte Euro karşısındaki kur avantajı için adamlar ülkemizi seçmiş. Bu demek değil ki burada üretilen ürün daha düşük kalitede.

@Devilsbutcher Üretim kalitesinden ziyade, alttaki iki siteye bakınız. mtb seçtim direk yollar kategoriye çok ayrıldığı için mtb kolayıma geldi. Ben bisiklet alırken bu çelişkiyi çok yaşadım. Yabancı sitedeki kadrolar burada yok. Buradaki kalitesiz demiyorlar zaten ordaki kadro modelinin burda olmaması temel sıkıntı. eski tasarımları mı buraya veriyorlar nasıl işliyor sistem bilemiyorum. Yoksa 5 tane boruyu birbirine kaynaklamakta sıkıntı yok burda da yeterli kalitede yapılıyordur şahsen şüphem yok. Yani olmuş olmamış aslında benim gibi amatörlerin umrunda değildir. Ancak keşke olsaydı neden yok.

(link)
(link)

@z_g_h hocam şimdi yine ford dan örnek vereyim: Focus u Türkiye de üretmiyor. Belli modelleri Türkiye’de üretiyor. Ona göre patent ve teknoloji transferi yapıyor. Bianchi de kendi seçtiği modelleri accell e vermiş. Aslında yine baya bir çeşit var. Anladığım kadarıyla accell de olan bianchi.com da olmayan da var. Tamamen pazarlama stratejisi. Burada ülkemizin ya da accell in bir suçu yok. En azından bazı modeller üretiliyor ve pazara giriyor. Öbür türlü hepsini ithal etseydik hiç kullanamayacaktık. Canyon almak için uğraşıyor insanlar yok kargo yok gümrük. Keşke scott, connandale gibi markalarda en azından bazı modelleri Türkiye de üretim yapsa daha kolay ulaşılabilir olurdu. Türkiye’de 2bin TL ye satılan montların vietnamda 50-60 dolardan iç piyasada satılması gibi bir şey.

Öncelikle biz bisikleti halka sevdirmeliyiz, pazar oluşmalı, iyi bisiklete binmek instagramda facebook'ta bol like getirmeli. Sonrasında fiyat önemli değil, bu ülkede Iphone X'in (uzantılarını bilmiyorum, R - s - plus her ne zıkkımsa) geldiği gün shop'ların kapısında kuyruk oluşuyor, fiyatlar açıklandığında oha diyenler sabah açılış saatinden önce sıraya giriyor ilk ben alayım diye. Yani insanlar zevklerine para harcıyor Türkiye'de insanlar, fakat bir karşılığı olmalı. Biliyorsunuz cep telefonu kalitesi sosyal statü göstergesi gibi görüldüğünden önemli olan popülarite getirmesi. Bisiklete binmek yaygınlaştığında o zaman daha iyilerini de göreceğiz yollarda.

Walla bisikleti insanlar bu şekilde seveceklerse sevmesinler, ben getiririm yurtdışından.

Merak etmeyin beyler. Döviz biraz daha yükselirse 5 aylık asgari ücretin altına adam gibi bisiklet bulmak zaten mümkün olmayacak. Ondan sonra hepimiz satın aldığımız Carraro'ya sanki yurt dışından özel getirtmişiz muamelesi çekip kendimizi kandırarak huzur bulabilecez. Ben Carraro etiketinin üzerine "Trek" ya da "Canondale" filan yapıştırarak olayı çözmeyi düşünüyorum. Çünkü elin oğlunun giriş seviyesi dediği bisiklete bi çuval para vermeyi ancak bu şekilde kendime yedirebilirim.

Merak etmeyin beyler. Döviz biraz daha yükselirse 5 aylık asgari ücretin altına adam gibi bisiklet bulmak zaten mümkün olmayacak. Ondan sonra hepimiz satın aldığımız Carraro'ya sanki yurt dışından özel getirtmişiz muamelesi çekip kendimizi kandırarak huzur bulabilecez. Ben Carraro etiketinin üzerine "Trek" ya da "Canondale" filan yapıştırarak olayı çözmeyi düşünüyorum. Çünkü elin oğlunun giriş seviyesi dediği bisiklete bi çuval para vermeyi ancak bu şekilde kendime yedirebilirim.

Şirketlere karşı "korsan bisiklet anarşi hareketi" haaaaa!
Uvvvvv ortam şenleniyor giderek.
Salcano'dan fixie alıp üzerine Cinelli logosu yaptırmakla başlayabilirim. İyi fikir...
??????

@a.gul29 Scott aspect serilerine bakın

Geri