@Mehmet Metin Levent sen çıkmaz sokak dersin ben "sorgulamayan adamın hayatının zerre kadar değeri yoktur" derim. Neden insanlar bu konuda yapılması muhtemel ufuk açıcı izahattan mahrum kalsın.
Bakın inanç üzerinden tartışma olmaz. Adı üzerinde inanç. Size şu soruyu sorayim o zaman, eğer afrikada bir kabilede dünyaya gelseydiniz ve hasbelkader bu forumda bu konuyu okuyacak ve anlayacak kadar türkçeniz olsa, o yazılan arasından bunu cımbızlayıp yanıt yazar mıydınız? İrdeleyen biri olarak, sorgulayan sizi üzmeyeyim, sormazdınız. O nedenle, bu tür misyoner faaliyetlerin yeri değil bisikletforum. Bu forumda, belki bisiklete tapan var, belki patatese, belki de bambaşka birşey veya şeylere. Birey olarak bizi ilgilendirmez. O adam, tanrılar dedi diye ben dinimden çıkmayacağım. Ancak özelden konuyu kendisine iletir ve lütfen düzeltirmisin çünkü böyleyken böyle der açıklamamı yaparım. Karşılık biraz yazışırız, baktık anlaşamıyoruz, gerçekten onu okuyanlarda eksen kaydıracağını düşündüğünüz bir önemde detaysa forum yönetimine şikayet edersiniz ve yönetici uygunsa kaldırır. Bu işler böyle yürür. Ben şimdi vatikandaki papaya, vatikana gidip papa yanlışsın desem, vatikanı koruyan isviçreli askerler beni kaybeder. Arasalar bulunmam, moleküllerim bir daha bir araya gelmez. O nedenle, ben vatikana gitmiyorum. Gitmem de, papa da yanlışsa yanlış, benim dememle düzelmeyecek nassolsa. Anlatabildim mi?
Eğer politeist olmak istiyor ama nasıl politeist olurum diye merak ediyorsanız, yine özelden öğrenebilirsiniz.
Ülkede yetişen adamın yeşereceği ortamı sağlamazsanız, yetişen kaçar. Kalanlarla böyle yazışırız işte. Türk 4 öğrenci amerikada yapay zeka ile ilgili proje teşviği almış. Onların ürettiği proje ile burada binler işsiz kalacak. Adam seni, senin silahınla vuruyor. Kodamanlar, 1000 işçi yerine 200 robot, 1 yazılım ve 5 teknisyenle aynı işi yapacak. O 4 türk öğrenci, o yazılımı, robotu burada neden geliştiremiyor, üretemiyor. Sormamız gereken soru bu? Beyin olmaz ise beden ne yapar? Ne önemi var ki?