@umutcelik 😁 daha nasıl açıklanır bilemedim. Ben tanımlar üzerinden gitmiyorum, takılacak bir tanım yok ister algı deyin ister kamuoyu ya da bisiklet kültürü. Bu sizin ne demek istediğimi anlamasanıza engel değil sanki. bir anafikir var, argüman çok basit;
1)Bir konu hakkında Kurallar kanunlar o konuya olan bakış acısına göre değişebilir, çok bariz şeyler dışında. Farklı ülkelerdeki bisiklet anlayışı, bisiklet ile ilgili kanunları belirler.
2) Benim söylediğim, bizler bisikletli olarak bu algı, anlayışı değiştirebilir, yeri geldiğinde kanunları değiştirebiliriz.
Sizin söylediğiniz: E o zaman sivil toplum örgütüne gidin. O ayrı birşey.
Ben de ne diyorum? Bizler sivil toplum örgütü gibi bir rol oynayabiliriz, sürekli de olan birşey bu. Internet ortamında tepki ile değişen birçok şey var. Demek ki 21. Yüz-yıl örgütler artık internet ortaminda aktif olabilir faaliyet gösterebilir. Forum kar amacı güder diyorsunuz kimse buraya para vermiyor, reklam hayatımızın bir parçası zaten, sırf bu yüzden örgütleri tanımsal olarak ayırmak ve forumların gücünü göz ardı etmek ne kadar âdil?
Forum kamu yararını gayette güder, insanların biraraya gelip fikir alışverişi yaptığı, ve ortak akıl ile önerilerde bulunduğu bir yerdir.
"Temel kavramları oturmak" filan, çok bariz küçük düşürme ezme hareketleri, benim böyle komplekslerim yok o sebeble size aynı hitapla karşılık vermeyeceğim.
Saygılar..