Scudo Sports

Sabuncubeli tünelinde yaşanan bisiklet kazası

Videoda o kadar çok kuraldışılık mevcut ki,

- Trafiğe kapalı şeritte bisiklet yol alıyor.
- Tünelde bisiklet yol alıyor, tünelde bisikletlerin gitmesi yasak diye biliyorum.
- Sol şeritte ilerleyen araç trafiğe kapalı şeride kırarak bisikletin kaza yapmasına sebebiyet veriyor.

Kurallara uyarsanız başınıza kaza gelme olasılığı düşer, uymazsanız ve böyle katmerli kuralsızlığın olduğu bir ortamda da illa ki bir şey olur. Sağa kıran arabanın önüne aniden bir şey çıksa ve sağa kırsa idi, yine aynı kaza olacaktı. Resmen hatalar zinciri, ama geliyorum demiş burada kaza açık açık.

Scudo
Arkadaşa geçmiş olsun.

İnsanımız çok garip. Hepsi birer kar tanesi gibi özel olduğunu ve yasakların kendilerini bağlamadığı konusunda sarsılmaz inanca sahipler.
Bisikletlilerin tamamı arac sürücülerinin trafik kurallarına uymamasından şikayetçi ( haklılar ) ama kendileri de kurallara uymuyor.

Bisikletli arkadaşımıza geçmiş olsun. Malesef ki Türkiye şartlarında tüm tedbiri kendimiz aldıktan sonra yola çıkmamız bizim için en doğrusu. Çünkü bisikleti olmayan araç sürücüleri hiçbir şekilde bisikletli ile empati yapma yeteneğine sahip değil.

Videoda o kadar çok kuraldışılık mevcut ki,

- Trafiğe kapalı şeritte bisiklet yol alıyor.
- Tünelde bisiklet yol alıyor, tünelde bisikletlerin gitmesi yasak diye biliyorum.
- Sol şeritte ilerleyen araç trafiğe kapalı şeride kırarak bisikletin kaza yapmasına sebebiyet veriyor.

Kurallara uyarsanız başınıza kaza gelme olasılığı düşer, uymazsanız ve böyle katmerli kuralsızlığın olduğu bir ortamda da illa ki bir şey olur. Sağa kıran arabanın önüne aniden bir şey çıksa ve sağa kırsa idi, yine aynı kaza olacaktı. Resmen hatalar zinciri, ama geliyorum demiş burada kaza açık açık.
Kesinlikle, trafik bu. Yol normal olsaydı araç şoförünün dalgınlığına gelmiş de olabilirdi. Bir sürü sebepten aynı kaza tekrar tekrar yaşanabilir. Tünele girmemek lazım. Araç sürücüsü kazadan sonra duruyor demek ki kasıtlı bir durum yok. Bisikletli arkadaşta ise ışık bile yok gibi. Umarım iyidir.

Arka ve ön ışık gece gündüz mutlaka kullanılmalı.Ön ışığı var mı göremedim ama yok gibi.Ön ışık çakarlı olsa sürücünün dikkatini çekmesi muhtemel.Çakar ışıklar çok uzun mesafelerden görülebilmekte.

En çok merak ettiğim konudur, tünelden gitmek yasak mı, otobanda gitmek yasak mı istanbul için. Arkadaşımız kötü düşmüş çok geçmiş olsun. Allah kaza bela göstermesin kardeşlerim abilerim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Tünel girişinde bisikletli giremez diye uyarı levhası varmı ki? Orası Manisa İzmir yolu tünele girmeden eski Sabuncubeli tarafına çıkış var o zaman motorsuz araçlar için diye tabela konması gerekirdi. Hala bisikleti ulaşım aracı olarak görmedikleri için anca kaza olması durumlarında akıllarına geliyor.

Babasını bir trafik kazasında genç yaşta kaybeden biri olarak şunu söylemek isterim.Bisiklet, motosiklet vb. süren arkadaşların şunu unutmaması lazım: Kurallara harfiyen uysak bile bir kaza anında bizler maddi, manevi daha çok risk altındayız. Bu yüzden çok daha fazla dikkatli ve temkinli olan taraf biz olmalıyız. Size birşey olduğunda karşı tarafa ne ceza verilirse verilsin, hiçbir şey sizin kaybınızı karşılamaz.

Bisikletli hatalıdır fakat!!!
Araba sürücüsünde suç bulamayan var, nasıl yani???? Bisikletlinin orada kanunen bulunmaması gerektiği olayı kapatmamız anlamına gelmez. Bu olay çok rahat tünel olmayan bir yolda da gerçekleşebilirdi. Kazanın tünelde olması kazaya tek sebebiyet veren bir faktör değil. Olay sabırsız, kendini çok akıllı zanneden, bir sürücünün bariz kapalı bir şeride kendini, adeta bir rallici/makascı edasıyla sert bir şekilde sağ şeride atıp, şerit bittiğinde de bu sefer diğer arabaların önüne atarak egosunu tatmin etmek istemesidir. Çoğu bisikletli aynı zamanda araba sürücüsüdür ve bu tip sürücüleri biliyoruz. Bisikletli olmaması gereken bir yerde kanunen fakat dağı delen adam 2,3 km bisiklet yolu mu yapamıyor yani? Çok mu zor arkadaş, daği mı çıksın adam? Sanki Turkiye'de herşey kitabına uygun yapılıyor da direkt bisikletliye yükleniyoruz...

Son düzenleme:
Bisikletli suçlu ama trafikte bol mıktarda bulunan ve hem araba sürerken hem başka bir taşıt sürerken hatta yaya iken bile görünce küfrettiğim, sırf beklememek için kuraldışı yollardan en öne geçmeye çalışan araç sürücüsüne ne demeli. Ülkede caydırıcı ve gerçekten uygulanan cezalar olmadığı sürece ben 100 yıl geçse de bu tip görüntüleri izlemeye devam ederiz

Arkadaşa geçmiş olsun.
Ben bazen Beşiktaş ve Bomonti tünellerine giriyorum.
Daha doğrusu ilk başladığımda giriyordum sonra açık havadan ilerleme rotalarını daha çok kullanmaya başladım.
Fakat tünellere bisikletlinin girmemesi gerektiğini bilmiyordum.

Öğrendiğim iyi oldu.

Bisikletli hatalıdır fakat!!!
Araba sürücüsünde suç bulamayan var, nasıl yani???? Bisikletlinin orada kanunen bulunmaması gerektiği olayı kapatmamız anlamına gelmez. Bu olay çok rahat tünel olmayan bir yolda da gerçekleşebilirdi. Kazanın tünelde olması kazaya tek sebebiyet veren bir faktör değil. Olay sabırsız, kendini çok akıllı zanneden, bir adet andaval sürücünün bariz kapalı bir şeride kendini, adeta bir rallici/makascı edasıyla sert bir şekilde sağ şeride atıp, şerit bittiğinde de bu sefer diğer arabaların önüne atarak egosunu tatmin etmek istemesidir. Çoğu bisikletli aynı zamanda araba sürücüsüdür ve bu tip sürücüleri biliyoruz. Bisikletli olmaması gereken bir yerde kanunen fakat dağı delen adam 2,3 km bisiklet yolu mu yapamıyor yani? Çok mu zor arkadaş, daği mı çıksın adam? Sanki Turkiye'de herşey kitabına uygun yapılıyor da direkt bisikletliye yükleniyoruz...

Merhaba,

Hukuk denilen sey sizin bahsettiginiz gibi islemiyor malesef.

Bisikletlinin orada kanunen bulunmaması gerektiği olayı kapatmamız anlamına gelmez.

Hukuk tam olarak sizin bu dediginizin tersine isliyor. Bisikletin o yola girmesi yasak ise sonrasinda gerceklesenler bisikletin sucudur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tüneller de otoban da yasaktır. Sadece İstanbul için değil tüm yollar için geçerli bu durum.
Şehirler arası yol yapanlar, nasıl yapıyor peki yasak ceza yemiyorlar mı.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Şehirler arası yol yapanlar, nasıl yapıyor peki yasak ceza yemiyorlar mı.
Otobanları kullanmıyorlar. (Yeşil tabelalı yollar yasak - mavi tabelalı yollar serbest kısaca)

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@umutcelik
Merhaba
Bunlar değiştirilemez kanunlar değil. Değişmemesi tamamen algı meselesi, yani Turkiyede haksızlık doğuran binlerce kanun olabilir bu bizim susmamiz anlamına gelmez aksine durumu daha adil yapabilecek kampanyalar yapılabilir. Örneğin ben bu yolu kullanmak zorunda olsam iş için bisikletli olarak hakkımı aramak isterdim bisiklet yolu olması için. Olmamasının tek sebebi fazla insan kullanmıyor bisikleti ve buradan geçmiyor, böyle bir algı da oluşmuyor doğal olarak. Peki bisikletli değil de motor olsaydı aynı hızda ne olacaktı?

• Beğen
Tepkiler: monder33
Geri