Scudo Sports

Sabahları Hasdal-Kemerburgaz-Göktürk-Ağaçlı Sapağı

@VolkanÖzcan

Dostum sen yol bisikleti toplamak istiyordun. Fikir değiştirip mtb mi aldın? Dilerim öyle bir hata yapmamışsındır :D

Eşlik edebilecek mtb liler tabii ki gelebilir. Ancak inişli/çıkışlı bir yol olmasına rağmen 28+, bazı günler 30+ ortalama tutturduğumuzun bilinmesinde yarar var. MTB nin eşlik etmesi, hele dişli lastikli ise çok çok zor (Gerçi forumumuzda 40 ortalama tutturan :)D) mtb li dostlar var :2gunsfiri )

Artı sabah antrenmandan sonra işe yetişme sorunsalı var. Yani açıkçası hızımızın yavaşlamasını istemiyoruz. O yüzden eşlik edebilecek mtb li arkadaşlar tabii ki gelebilir, ama öncelikli tercihimiz yol bisikleti.

Scudo
@Juanito.Laguna

VolkanÖzcan@VolkanÖzcan

Anladım, ben şu an dişli dağ lastiğiyle düz yolda enerjime göre 20-25 ortalama hızla gidiyorum*. Daha fazlası için kendimi kasmam gerekiyor, yani gelip 30 la size katılıyım desem, bir kaç kilometre sonra, mola diye yalvarmaya başlarım :D

Yol bisikletimi seçince, bir kaç model arasında kaldım, katılırım artık size :)

(Ortalama hızım; yolda saate bakıp "evet şurdan şuraya 50 dakikada aldım" diyip, evde google earth programıyla kilometresini bularak ölçülmektedir. Güvenilirliği yoktur :d)

Yarın (07 Şubat Cumartesi)

Saat 08:20'de Kağıthane belediye kültür merkezi önünde buluşup saat 08:35'te Hasdal kavşağından geçecek şekilde antrenmana çıkıyoruz. 09:00'da Göktürk'te katılacak diğer arkadaşlarla buluşuyoruz.
Bize katılmak isteyen YOL'cu arkadaslari bekleriz.
(Bu konunun ilk mesajında buluşma yerinin krokisi var)

Notlar:
- Gezi turu değildir.
- 5 dk kisa, tek su molası verilebilir. Dinlenme molası yok.
- Yol durumu normalde çok düzgün, ancak bazen kamyonlardan dökülen hafriyat nedeniyle taş/toprak vb. olabiliyor, genel olarak çok düzgün.
- Yol düz değil, inişli çıkışlı (çok dik olmayan uzun rampalar var).
- Gelecek arkadaşların yanlarına mutlaka yedek iç lastik ve pompa alması gerek.
- Şehir içine göre 2-3 derece daha soğuk oralar, özellikle sabahları bayağı serin oluyor. Katılabilecek arkadaşların giyimlerine dikkat etmesinde fayda var.
- Toplam mesafe min. 100 km

Katılmayı düşünen arkadaşlar özel mesaj atarlarsa cep telefonumu kendilerine iletirim.
Sevgiler

özgür bey selam artık istanbul a katılmıyormusunuz
vall gelmeyi çok istiyorum ama bana çek ters kalıyor
k.çekmecede oturuyorum sultanahmette çalışıyorum ama bir gün mutlaka sizinle çevirmek isterim kolay gelsin bu arada sanırımhiç foto olayına girmiyorsunuz acaba rica etsem birkaç foto alabilirmiyiz
kolay gelsin görüşmek üzere

Özgür bugün eminönü'nden iç lastik ve değiştirme aparatları aldım. Bir de sarı camlı gözlük, gözlerimi korumak için :) pompam da var, 09:00'da Göktürk sapağında olacağım bir aksilik olmazsa. Durur musun yoksa geçerken ben de hareketleniyim mi? Bir sonra duracağın bir nokta olacak mı? Çünkü hızına büyük ihtimalle ayak uyduramayacağım :)

@m6rk

Selam,
Kağıthane'den 2 kişi yola çıkıyoruz. Göktürk'te kısa bir süre duracağız. Oradan bir, belki de iki arkadaş bize katılacak. Seninle de o zaman 2 ya da 3 olmuş oluyor :)
Tempoyu ayarlamaya calisiriz dert etme. Yarın görüşmek üzere

Hesapta olmayan yağmur yüzünden turu an itibariyle iptal etmiş bulunuyoruz...

@Juanito.Laguna

Bu sabah ilk mini turumu yaptım! 09:05'te buluşma yerine varabildim, 09:20'ye kadar bekledim. Gelen giden olmayınca 'ya tam 9'da geçtiler ya da yağmur'dan dolayı iptal ettiler' dedim kendi kendime. Göktürk'te yağmur yoktu, fakat sabahın erken saatlerinde bir ara yağmış olmalı ki bazı yerler ıslaktı. Ağaçlı sapağı yakınları ise tam çamur deryasıydı.

İlk kez kendimi ve bisiketimi denemek için buluşma yerine gelmişken ben turumu yapayım dedim. 11.83km, 29d47s. Bir dahaki sefere biraz daha uzatacağım. Yalnız daha iyi bir sele ve spd pedallarıma uygun ayakkabı almalıyım (ya da yeni pedal-ayakkabı seti). Shimano pd-a550 diye bir pedalım var ama bunun orjinali eski tip, ayakkabı burnu giren bölümü eksik.

Birkaç resim koyacaktım ama nasıl yapılıyor bilmiyorum :(

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
@m6rk

PD-A550 pedalları bende geçmişte uzun süreler kullandım. Bu pedallar SPD değiller ama. Ayakkabımızı kafese geçirip bir kayışla pedala sıktığımız kalpiye sistem. Kullanması çok zevkli, pedal yuvasına oturan kendi ayakkabısı ile kullanılıp kayış iyice sıkıştırıldığında da şimdi kullandığımız kilitli pedallardan daha iyi sonuç veren ama kayışı el yardımı olmadan açamadığımız için kullanımı kilitli pedallar kadar güvenli olmayan tehlikeli bir sistem. Zaten bu sebeple artık sadece Velodrom yarışlarında kullanılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
@m6rk

m6rk bisiklet dostum sana yardımcı olayım
www.bisiklet forum.com ana sayfasına gel
hemen aşağı in orda forum cafe ye tıkla
orada murat cer arkadaşın fotoğraf resim ekleme bölümüne tıkla
orda herşeyi bulacaksın
robocop karbon apaçi

Bir deneme yapalım....
Mini tur güzergahı:
(link)

Tur istatistiklerim:
(link)

Yarın (18 Şubat Çarşamba)

Gece ve sabah yağış olmaması durumunda:
Saat 06:50'de Hasdal kavşağından tek başıma antrenmana çıkıyorum. Muzaffer yurtdışında olduğu için gelemiyor. 7:10-7:15 gibi Göktürk kavşağından geçeceğim.
Katılabilecek YOL'cu arkadaslari beklerim.
(Bu konunun ilk mesajında buluşma yerinin krokisi var)

Notlar:
- Gezi turu değildir.
- Mola yok.
- Yol durumu normalde çok düzgün, ancak bazen kamyonlardan dökülen hafriyat nedeniyle taş/toprak vb. olabiliyor, genel olarak çok düzgün.
- Yol düz değil, inişli çıkışlı (çok dik olmayan uzun rampalar var).
- Gelecek arkadaşların yanlarına mutlaka yedek iç lastik ve pompa alması gerek.
- Şehir içine göre 2-3 derece daha soğuk oralar, özellikle sabahları bayağı serin oluyor. Katılabilecek arkadaşların giyimlerine dikkat etmesinde fayda var.
- Gece ya da sabah yağış olması durumunda tur iptal edilecektir.
- Toplam mesafe min. 40 km maks. 65 km

Katılmayı düşünen arkadaşlar özel mesaj atarlarsa cep telefonumu kendilerine iletirim.
Sevgiler

dostum sana katılmak isterdim ancak malum zaman yetersizliği nedeniyle katılamayacağım. Daha yeni makinayı açamadım. Bu cumartesi yağmazsa çıkarmıyız. iyi akşamlar.

@Zuhâl

yok unutmadım, uzun zamandır foruma giremedim de arkadaşlara selam gönderdim. (mustafa abi, özgür, muzaffer, tunay, muhammed, osman abi, bülent abi, fırat, emre ve diğer arkadaşlar.)

@savden

Savaş selam, yağmazsa kesin çıkarız tabi. Ama hava durumu ümit vermiyor :(

@Juanito.Laguna

haftasonu karla karışık yağmur ve 4 derece gösteriyor. görüşmek dileğiyle...

Geri