Scudo Sports

Sabah sporu bisiklet (benim için önemi büyük yardımcı olursanız sevinirim)

@alper10n

Kadans olarak forum ve internette aratirsan genis bilgi bulursun Agir agir degil, surekli belli bir devirde cevirmektir. Motor devir hizi gibi dusun. Kaynaklara gore degisse de genelde 80 devir dakika kadans onerilir. Pedalin bir tam turu bir devir yapar. Kadans olcer saatler vardir. Ama fiyatli aletler. Sen bisikleti bile su an degistirecek konumda hissetmedigine gore gerek yok.
Dogru kadansi hesaplamak icin saniyede bir tam devirden fazla yapiyorsan senin icin yeterli demektir. Yuksek kadans diz sagligi icin iyidir. Nefesini kondisyonunu guclendirir. Daha yuksek kadans 100 ve uzeri vb.) kalp ritmini hizla yukseltir, cabuk yorar, enerjini kisa surede tuketir.

Neyse sen ideal kadansi arastir uygula gerisini anlarsin zaten ;)

• Beğen
Tepkiler: alperiyo23
Scudo
Suat abi bir sorum daha var, yanlış anlaşılma oldu sanırım 16 km zannettiler mesafeyi, 4 gidiş 4 geliş toplam 8km Başlangıç için bunu düşünüyorum hem erken kalkmakta biraz sıkıntı malum havalarda soğuk yağmurlu. Kendim alışınca hem erken kalkmaya hem bisiklete 2 kere git gel yaparım 16km olur o zaman Başlangıç için kafi midir bu mesafe ?

@alper10n

Baslangicta 2 - 4 - 8 km bir bakmissin 10 km olur. Onemli olan baslaman, isinma ve esneme yaparak sakatlanma riski almaman, o gunku kondisyonuna gore kaldirabilecegin antrenmani yapman. Zamanla gelisir limiti yukseltirsin vakit ayirabildigin olcude. Ortalama bir gunluk antrenman icin genelde 40 dk. ayrilir cogu spor egzersizinde. Rakamlara takilma en basta!
Vucudunu dinle biraz yuklen asla limitinin uzerinde asiri zorlama!
Birgun 10 km yaparsin, 3 antrenman sonra 20 km ye cikarsin, baska bir gun sert ruzgarda 10 km yi zar zor gidersin ama 20 km lik antrenmandan daha cok efor harcarsin, onceki gunden yorgunsundur 5 km sonra kendini iyi hissetmez donuse gecersin vb.
Sadece belli bir limiti hedefle mumkun oldukca yeni bir hedefe yukselt ve korumaya calis...
Gerisi zamanla olacak ve oturacaktir :)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Bir de köyde şöyle bir sorun var çok köpek var ya :D :D olsun daha zevkli :D,, Bir de Suat abi şimdi mesela dümdüz asfalt yol. Ben bu yolu giderken hani ısınmaları bu kadansları falan ayarladım geçtim. hep aynı tempoda ağır ağırmı gitmeliyim aynı kadansta yoksa gelirken yardırabilir miyim :D depar atabilir miyim yani :D

@alper10n

İlk mesajda soyledim "Yuksek performansi son kilometrelere saklayin ve bitirince bacaklarinizi ve vucudunuzu esnetin" ;)

Kusra bakmayın abi dikkat etmemişim :)

Ahahaha :D

Şu Şubat bir bitsin hele öyle başlamayı düşünüyorum hem bisikletin eksikliklerini de tamamlarım

Ama dayanacağımıda çok sanmıyorum heves başladı :D eskiden ne çok biner gezerdim :D

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
Geri