Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Bu uygulama sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?


  • Toplam katılım
    103
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Kayıt
9 Nisan 2017
Mesaj
262
Tepki
246
Yaş
24
Şehir
İstanbul
İsim
Hakan
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Türkiye Gençlik Vakfınca Rize'de ramazan boyunca camide sabah namazı kılan çocuklara bisiklet hediye edildi. RİZE (AA) - Rize'de ramazanda camiye gelerek sabah namazı kılan çocuklara bisiklet verildi. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Rize İl Temsilciliğince yürütülen proje kapsamında, ramazan boyunca her sabah sabah namazına gelerek bisiklet kazanan 70 çocuk için Eski Orta Cami'de dağıtım töreni düzenlendi. Törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Suat Kır, çocuklar ve aileleri katıldı.

Törende, hediyeyi kazanan bir çocuğu bisiklete bindirerek sürmesine de yardım eden Bektaş, gelecek nesillerin dinini, devletini, ailesini, büyüklerini ve tarihini bilerek yetişmesi için çaba sarf eden herkese teşekkür edilmesi gerektiğini belirtti. TÜGVA Genel Başkan Yardımcı Kır da buradaki asıl amacın çocuk ve gençlere camiyi sevdirmek olduğunu söyledi. Hediyelerle gençlere namaz alışkanlığını kazandırmak için çabaladıklarını ifade eden Kır, "İnşallah bundan sonra hayatları boyunca namaz kılma alışkanlıklarını devam ettirirler. Bu gençlerimize namazı aşılamak istiyoruz. Bu nesil gelecek nesillerin öncüleri olacak. Geçmişte Fatihler, Kanuniler, Yunus Emreler yetişen nesilden yenileri çıkacaktır." diye konuştu. Kır, bu projeyi tüm Türkiye yaymak istediklerini de sözlerine ekledi.

Bisikletini alan 12 yaşındaki Fırat Gültekin, mutluluğunu dile getirirken esas hediyenin Allah katında olduğunu bildiğini kaydetti.
 
Scudo

ömermurat131

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Kasım 2015
Mesaj
463
Tepki
826
Şehir
çorum
Bisiklet
Diğer
Vakıf reklamı yapılıyor..Din sömürüsü yapılıyor..
Valiler/vekiller şov amaçlı bu etkinliklere katılıyorlar..Bunların derdi çocukların geleceği veya sağlıklı nesiller filan değil..Bunların derdi kendileri..Kendi çıkarları için bisikleti kullanıyorlar..

Her sene vakıflardaki tecavüz haberleri ayyuka çıkıyor ama insanlar ısrarla bu vakıflardan uzak durmuyorlar..Onlarca çocuğa tecavüz edenler bu tür vakıflarda yer alıyorlar..Ayrıca onlarca çocuğun ölümüne neden olanlar da bu tür vakıflar..Yani dini,kendi menfaatleri için kullananların vakıfları..

Arada böyle birkaç bisiklet vererek sempatik olmaya çalışıyorlar..

Ayrıca çocukların sabah namazı kılmalarına değil,çocukların yaşayacakları hayata hazırlanmaya ihtiyaçları var..Bunu bilimsel şekilde kendilerine aktaracak büyüklerine ihtiyaçları var..

Ayrıca çocuklara bir dini ritüelin yapılması için adeta rüşvet verilmesi de,kimsenin umurunda değil..Niye çocukları camiye çekmek için rüşvet verme gereği duyuyorlar?Çocuklara zaten bisiklet almak,ebeveynlerin görevi..Ebeveynleri her türlü sömürüp,birkaç yüz liralık bisikleti bir rüşvet olarak sunan garabetler,tam da modern Afganistan'a,pardon Yeni Türkiye'ye layık kişiler..
 

münferit vagon

Daimi Üye
Kayıt
13 Haziran 2015
Mesaj
395
Tepki
581
Şehir
İstanbul
İsim
Ali
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Çok iyi bir uygulama.
Neden?
Çünkü teşvik edici. Hem maneviyata hem de spora...
Tabi spordan özel olarak bisiklete teşvik ayriyeten güzel bir şey.
Devamı inşaallah tüm Türkiye'de olur diye ümit ediyorum
 

halil halil

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
986
Tepki
1.564
Yaş
40
Şehir
New Caledonia
Malesef fikirlerimi söylemeden edemeyeceğim
biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar.
Ben kendisi kalkıpta sabah namazına giden çocuk görmedim.
2.si varsa imkanın tüm çocuklara ver çocuklar günahsızdır.

çocuğun zengini fakiri olmaz bisikleti olan çocuğa dahi 2.bisiklet yakışır.
ben sevmiyorum böyle şeyleri.
öğlen namazından çıkan çocuklara dağıtılsa belki anlayışla karşılayabilirdim. : )
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Çok hoş çok yerinde bir uygulama. Dinini, milletini bilen, aynı zamanda sporcu yönü gelişmiş nesiller.

Memlekette bu güzellikler de var, kız-erkek tuvaletlerini birleştirmekten gurur duyan teknik üniversiteliler, "pride" onur yürüyüşü yapan gençlerimiz de. Farklılıklar zenginliğimizdir.
 

Harbi Bisikletci

Aktif Üye
Kayıt
21 Ağustos 2016
Mesaj
137
Tepki
162
Yaş
31
Şehir
İzmir
İsim
Uğur Ertürk
Bisiklet
Mosso
Ben çocukken dedem, her sure ezberleyişimde 1lira verirdi :) bende kazanmak için daha çok ezberlemiştim çocuk aklı işte :)

Ha şimdi derseniz pişmanmıyım asla.. çokta iyi yapmış :)


Bide şu var bi insan çocuk yaşta dinini öğrenemezse büyüyünce çok daha zor olur..
 

hamiderdem

Üye
Kayıt
29 Mayıs 2017
Mesaj
19
Tepki
55
Yaş
44
Şehir
Adana
Bisiklet
b'Twin
Yok laik devlet icratiymista yok cocuk namaz kilarmiymista, bu nasil bir hazimsizlik arkadasim ya! Bir cocugun onu yaratani bilmesi ona saygi duymasinin neyini hazmedemiyorsunuz?
Olup gideceksiniz, birakip gideceksiniz, gun gelecek felc olacaksiniz gun gelecek cisinizi tutamayacaksiniz, anlamiyor musunuz?
Dunyanin en stresli isini yapiyorum, fon yoneticisiyim. Yuzlerce insanin parasi iki dudagimizin arasinda, bazen sadece 2 saat uyuyabiliyorum. Huzur buldugum tek yer, beni yaratanla konustugum, derdimi anlattigim tek yer o 10 dakikalik namaz. Siz kimsiniz, bu kibrinizin sebinini kendinize bir sorun artik!!!
 

Alizee

Daimi Üye
Kayıt
26 Aralık 2015
Mesaj
300
Tepki
296
Şehir
Istanbul
İsim
Ali
maneviyat ve sporun gerekliligi tartisilmaz illa ki ama, turkiye de maneviyat kimden sorulur malumunuz. gerisi size kalmis :)
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Neresinden bakarsam bakayım, aslında iyi uygulama. Gösterilen tepkileri de anlar gibiyim, bisikletin sempati kazanmak için kullanılmasına, bisikletin amaç değil araç olmasına tepki gösteriliyor, tepkiler de bir nevi haklı.

Çocuklara hem dini duyguları aşılama, hem de boş zamanlarını hiç değilse bisiklet üzerinde değerlendirmeleri için bisiklet hediyesi çok başarılı. Bilgisayar başında zaman öldüreceğine gitsin bisiklet sürsün.

Hem namazı da görsün bilsin, tanısın.
Sanırım çinlilerin, bir deyişi vardı, bir şeyi 21 gün boyunca yaparsanız o alışkanlık haline gelirmiş :)

Ben şahsen iki açıdan da yararlı buldum, tepkilerde aşırıya kaçmamaya özen gösterelim. İyi bayramlar şimdiden
 

smyrnall

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2017
Mesaj
14
Tepki
33
Yaş
45
Şehir
İzmir
Bisiklet
Carraro
Namaz kilan cocuga bisiklet var = Namaz kilmayan cocuga bisiklet yok

Keske denklemin sabit terimi cocuk olsaydi.

Madem boyle bir imkan var keske bir kosula baglanmasaydi. Boyle olunca niyet baskalasiyor ister istemez.
 
Kayıt
2 Eylül 2014
Mesaj
23
Tepki
23
Şehir
Tekirdağ
@fthgzl79

Yapılan işi elestirmenize lafım yok.... Çocukların sabah namazı kilmalarina ihtiyaç yok demek size düşmüyor hemde haberde çocuklardan birinin yaşı belirtilmisken.... Kutsal kitabimizda herşey yazılı.... Açıp bakarsan namazın farz yani zorunlu olduğunu görürsün....

Böyle bir yorum yapmak istemezdim ama görünce uyarmadan gecemedim....
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Çoğunluğu müslüman olan bir toplumda, islama göre farz olan bir ibadetin böyle bir teşvikle çocuklara benimsetilmeye çalışılmasında ne sakınca olabilir? Bir de laikliğin L'sini bilmeyen adamlar gelip "al sana laik devlet" diye ahkam kesmezler mi...
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Doğduğunuz yerin dinini zorunlu olarak edinirsiniz diyerek söze başlayayım.
@smyrnall
Çok doğru. Bisiklet almak için kriterin çocuk olmak olması gerekirdi, bir dinin zorunlu olmayan bir ritüelinin yapılması degil. Zorunlu değil dedim kutsal kitabınızda bir zorunlulugu yoktur namazın, bu ritüeli uygulamayana da bir ceza da yoktur. Keza oruçta aynı şekilde.
Onun dışında bu vakıfların verecegi bisiklete bu insanları muhtaç bırakanlar utansın. 10 bine ensardaki tecavüze susan ailelerden degillerdir umarım. Allah sonlarını hayır etsin, iyi bayramlar.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.