Scudo Sports

Rüzgara karşı ne yapmalı?

@Uptown Cyclist tekrar altını çiziyorum: yokuşlu alternatif yol varsa onu kullanın. rüzgar yiyeceğime yokuş çıkarım. inişlerde savrulmaya karşı temkinli ilerlemek lazım.

en azından bir deneyin

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Scudo
bisiklet hem ulaşım hem keyif alma hem de spor aracı
bü yüzden rüzgarlı havalarda ve ço ksoğuk havalarda ben binmiyorum
binilmesini de tavsiye etmiyorum
sanki bisikletle gitmeye yemin etmiş gibi D:
Farklı alternatifler deneyiniz
Şahsi araba,toplu taşıma vb
Diğer türlü afedersiniz deli şey yapmış gibi abes olur şahsi fikrimce

rüzgar cepheden çok sert eserken sizi arkadan hiç köpek kovaladı mı.

Tek başına sürüşlerde karşıdan esen rüzgar en sevmediğim şeydir ancak rüzgarı durdurma gibi olanağımız olmadığına göre rüzgara karşı savaşmamız gerekir.Bu durumda yol bisikletinin avantajı ön plana çıkıyor dropbardan tutuş ile gerekli aerodinamik pozisyon alabiliyoruz.Diğer bisiklet türleri için bu durum daha kötü dik bir oturuş ile rüzgar hızı daha fazla kesmekte ve yormaktadır.

@Uptown Cyclist içlik giyeceksin en yakın zamanda 3 renkli camı olan gözlük alacaksin duruş pozisyonunu da arkadaş anlatmış başka yapabilecek hiç birşey yok besmele çekip yola çıkacan kaderine razı olacan :)

• Beğen
Tepkiler: ta1aln ve The UGUR
Yokuş olsa keşke tırmanmayı seviyorum ama yok :D Yenikapı'dan Beşyol paso düz yol ve o da yetmezmiş gibi yol daralıyor diye sahil'e geçiyorum.Eve gelirken rüzgar yok gibi bir şeydi rahat geldi.Gözlük alacağım içlik de zaten alacaktım hızlanmış oldu.Zaten hızlanınca paso droplar'dan tutuyordum kollarım da içeri doğru.Yapılması gerekenleri yapıyormuşum demek ki yapacak bir şey yok yediğimiz kadar yiyeceğiz :D

• Beğen
Tepkiler: emrahgunturk
rüzgarla seviş. :cool:
sakın yanlış anlamayın. aslında rüzgarlar bizi sever. bizde onları seversek bu olay karşılıklı olur. yani sevişmiş oluruz.
her zaman rüzgar arkandan sarılmaz. bazen önünden sarılmak ister. sizde onu hor görmeyin. rüzgara karşı sürmeyi sevin.
ben rüzgara karşı sürmeyi çok severim. tabi yorgun değilsem :D

@chnkrmz Abi alınma ama sen dağ bisikleti sürüyorsun zaten yani hız yapmak gibi bir gayen yok :D biz'de öyle değil ki.Pedala basıyosun sayaç 25 oluyor anında.Sele üstünde zıplamaya başlıyosun hemen e bu durumda vites yükseltiyorsun.Sonra hızlanmaya başlıyorsun hemen zaten.Yol bisikletiyle 30 35'ten aşağısı gerçekten olmuyor en azından ben böyle düşünüyorum.Yanlış anlamasın beni dağ bisiklet süren arkadaşlar ben de kullandım 1 sene kadar ve şimdi fark ediyorum benim o zaman rüzgar falan hiç umrumda olmuyordu.Muhtemelen rüzgarı ciddi manada suratıma yiyecek kadar hızlı kullanmıyordum bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
İstanbul'da rüzgara karşı yapacak bir şey yok. Her zaman esecek o ve biz de onunla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. :)

akışına bırak, rüzgarın özgürlüğün tadını çıkar derim..

Niye bu kadar dert ettin ki? Farzet yokuş çıkıyorsun.. Yeter ki yanal rüzgar olmasın..

hatan şurada doğa ile ancak onun kurallarıyla baş edebilirsin, karşıdan sert rüzgar mı esiyor o zaman her zamankinden daha yavaş gideceksin hızlı gidecem diye kendini harap etmeyeceksin, rüzgar her zaman kazanır onunla dost olmaya bak ;)

Rüzgar her zaman yener ona karşı yarışmanın bir mantığı yok sadece kendini yorarsın :harika:

Fotoğraflar Gent Wevelgem'den. Bu yarışa katılan 248 kişiden sadece 39'u tamamlayabildi :komik::komik:

upload_2015-11-16_22-58-14.png

upload_2015-11-16_22-58-47.png

upload_2015-11-16_22-59-37.png

bisikletin gurularından Ender abim (Ender Yapar) en iyi antrenmanın rüzgara karşı olduğunu söylerdi. Çatalca tarafını bilen bilir, ağzın yüzün yamuluyo o etapta. yokuşu da cabası. in-çık-in-çık. 20 km/h ile yokuş inmek gerçekten sinir bozucu :acpsnr:

ama Ender abim haklı. rüzgarı rakip yap kendine. Basabildiğin kadar bas.

aynı şekilde dönüşte de basarsan KOM bırakmazsın zaten sahil yolunda. kom 47km/h'di en son. şimdi bakmadım :) (8 kmlik bir etap)

Hocam üstünüze giyeceğiniz montu ya boğazınıza kadar kapatın yada hiç giymeyin :D Elbise arasına giren rüzgar çok etkiler ama boğazınıza kadar kapatırsanız acayip derecede ter yapar :uzgnm: Yani anlayacağınız rüzgarı seveceksin kaçarı yok :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
tek çaresi daha çok asılmalı, daha çok basmalı pedala, hızlı gitmek için değil belli bir tempoda sabit gidebilmek için basmalı :)

Ben hırkayı çekiyorum sonuna kadar ki rüzgar daha az olsun :D kadansı sabit tutmak için pedaldan çekmiyorum ayaklarımı zaten.Asıl bakalım pazar günü nasıl olacak.Öğretmenler günü turu var ve rüzgar 45 km ile esecek diye yazıyor :D :D

bende ankarada rüzgar ile sorunları olan biryim ama bisklet 13 kg olmasından mı yoksa celik kadro yol olmasından mı bilemedim ama rüzgar da savrulma meselsine rastlamadım simdiye dek. bilirsiniz samsun yolu besevler den siteler kavsagina kadar giden yodan düz devam ediyorum işe gitmek ic:)in rüzgar cokk oldugunda hızım 16 km ye kadar düşüyor :(

Geri