Scudo Sports

Rusya, Çin, Vietnam (Uzakdoğu turu)

Scudo
@bikergrrl

Kaçırtmam tabii.. Zira, benden kaçsa siz yakalarsınız.. :eek: ,:D ,:p

Saygı, sevgi, selam vb..
:) :) :)

• Beğen
Tepkiler: bikergrrl
@Ahmet Mumcu

Ahmet hocam verdiğin adresden resimleri inceledim , nedesem boş artık .

Dün senden gelen son mesajları okudukdan sonra kendi kendime hayıflandım.
Akşamdan bisikleti arabamın bagajına atarak:D , sabah iş yerime(Bostancı) getirdim.

Bir iki kahve içtikden sonra:) , sekretere iki saat kayboluyorum:rolleyes: , beni aramayın diyerek,
kendimi Bostancı iskelesinden sonraki ilk otoparka atarak arabayı park ettim. (detay veriyorum zira özlemişsindir buraları)

Kıravatı felan çıkarıp, bisiklet kıyafetlerini kuşanırken(don paça:eek: ) iki adet motosikletli polis geldi ;hayırdır:7: birader diyerek yanaştılar.
Şimdi adamlar haklı, ne dersin (arkadaş Viyetnam'da pedallıyor ,ondan gaza geldim falan desen hepten yanacağız )
Bisikleti falan gösterdim ,alttan alarak:bayrak: memurları yumuşattım.
Buarada pantolonu çıkartıp taytı giyerken polis arkadaştan beni perdelemesini:freak_ani rica edince, zaten basıp gittiler:p .

Neyse Ahmet hocam sayende bir perşembe gününden iki saat çalarak:vroam: , Bostancı Tuzla gidiş ,dönüş tur yaptım (2 saat 16 dakika ,57,44 km... heh heee ).

Kıravatı sardım boynuma ,şu an ofisimdeyim, dışarda muhteşem bir hava var (17'C) .
Havalar böyle giderse ben daha işi:p çook kaytarırım.

Unutmadan, memleketde bu işe gönül vermiş üç beş kişi tanırım ,
biri Selami çeşmede yeşillikler içersinde, bu işin ticaretinide yapar aynı zamanda,
biri Konya'da, celebi bir hekimdirde kendisi ,
biride şu an Viyetnam'da pedal basıyor;) .

Keyif dolu pedallamalar dilerim,

Hakan KAYIŞLIGİL

@Hakan Kayisligil

Bostancıdakini unuttun üstadım.. bostancıdakiniiiiiii

Kendi adıma: iltifat buyurmuşsunuz efendim.. Ama fena gaz olmadı valla.. Yarın bu işi ekme, pedal basma olayını bende deniycem valla. Umarım patronlarımız bisikleforum'a girmiyordur :eek: :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: Hakan Kayisligil
Haklısın Mesut hocam,
Bu vesile ile tüm çelebi üstatlarada:cool: saygılar.

Hakan KAYIŞLIGİL

@Ahmet Mumcu

Selamlar,

Ahmet hocam yazdığınız site de ;

TATVAN, KURDISTAN
September 2, 1999
Received from Vidmantas Kucas.

We are in TATMAN. Road - military zone - empty, no incidents. Road open from
9 to 15.

Vidimantas

Böyle bir ibare geciyor, eminim art niyetli değildir(peace ride) ama Türkiyede böyle bir devlet yada bölünme olmadığını keşke onlara anlatsaydınız :=).

Üstadım,ne diyelim ilgimiz heran artarak devam ediyor.Hani diyorum ilgiyle beklenen fotoraflarımızı umarım bizlere sunarsınız.

''Sevgiyi kuşların kanadına yükleyip gönder bu tarafa.''

Arkadaslar,
Buradan ufacik bir yerlesim biriminden ugrasa didine son 4 saat icinde ancak birkac resimi siteme koyabildim. Bir ara elektrikler kesildi sandim, megerse internet cafenin sahibi yemege gidecekmis. Bana iki saat sonra gel dedi. Eh ne yaparsin artik yaban ellerde.
Saka bir yana su anda Vietnam'in kuzeyini daglik bolgeyi geziyorum, tabiki bisikletle, doga enfes, yollar bombos sayilir tam bisiklet icin ideal. Insanlar sehire gore daha bir samimi. Turum bu gunlerde daha bir keyif verici hale geldi. Serkan'cigim aman bir an once memlekete don dileklerini tekrarlama lutfen:))
Hepinize selamlar, desteklerinize tesekkurler.

Not: Destek ve dileklerinizi 'GUEST BOOK' bolumune yazarsaniz sevinirim, boylece devamli sizi anarim. Sayfa bazen 10 saniye gec aciliyormus veya yeniden denemelisiniz.
www.freewebs.com/mumju

@Hakan Kayisligil

Hakan'cigim
Yazini okuduktan sonra sanki burada tum gun seninle beraber pedal cevirdim. Yalnizligimi unutturdun sagolasin. Isterdimki birkac arkadas burada doganin yesillikleri arasinda ve sakin yollarda beraber olalim.
Selamlar

• Beğen
Tepkiler: Hakan Kayisligil
@bikergrrl
Kolombiyada yerlilerle calisan doktor bir arkadasim ozellikle "Malaron" tavsiye etti, bilmem biliyormusun. Yan etkileri cok az ve geziden sonra sadece bir hafta almak zorundasin. Ben simdilik bir cibinlik aldim (mosquito nets) onunla dogal yontemlerle idare ediyorum.:)
Tesekkurler

Ahmet bey merhabalar.

Biraz önce tüm geziniz boyunca çektiğiniz resimlere hayranlıkla baktım.Hakikaten zorlu bir gezi yapıyorsunuz.Sizi canı gönülden kutluyorum.Dünya turunuzu ilgi ile izliyorum.Hatasız kazasız sürüşler dilerim.Kendine dikkat et sağlıcakla kal...

@H.Can DEMİREL

Can arkadasim cok tesekkurler, buralarda aldigim her mesaj sanki bir saatlik bir masaj gibi geliyor:)
O kadar abartmayalim bu bir dunya turu degil sadece bir guney asya turu. Bak hemde goruyorsunuz ki arada sirada tren, otobus filan idare ediyorum.:) Dunya turunu da ilerde gerceklistiririz umarim.
Tesekkurler
Selamlar
Vietnam

@Ahmet Mumcu

hmm duymustum... bakalim, sen dene, olmez de sag kalirsan ben de yanima ondan alirim :p :D saka bir yana, cibinnik ve off tarzi bitkisel sinekkovarlar cok ise yariyor.. ilac son care.. haydi fotolarin devamini bekliyoruz!!! :)

Merhabalar,
Nerede kalmistik?
Ha sinirdan girdim Hanoi'ye dogru yesil bir doganin icinde pedal ceviriyorum. Hava birden isindigi icin vucudum tam olarak alisamadi, herhalde 4-5 gun gerekli. Hanoi'ye kadar 330 km bana 5 gun yeterli sanirim ve oylede oldu. Dorduncu gunde tum buyuk sehirlerin girisinde oldugu gibi o guzelim dogaya veda ettim ve bir kargasanin icine girdim. Trafik oldukca yogunlasti, ancak buralarin bir ozelligi her soforun kendisi veye tum aile fertleri ayni zamanda bisiklet surucusu oldugu icin halimizden anliyorlar. Gerektiginde frene basip bekliyorlar. Ama kornalar hemen her yerde cekilmez. Sehre girmede 28 km bisiklet yolu yapmislar bu beni oldukca rahatlatti. Direk Hanoi'yi secmemin nedeni de elimde hicbir informasyon yok. Bisikletle yolda oldugum icin agirlik cok onemli. Hatta Cin kitabinin kullanmadigim sayfalarini bile ilk gunden kesip atmistim. Benim extrem bir arkadasim var, dis fircasinin sapini bile kisaltiyor agirlik olmasin diye.:)
Hanoi'ye erkenden geldim , once bir harita ve yoldaki ilk yabanciya bikac sey sordum. Sonra genellikle yabancilarin kaldigi eski sehir merkezinde bir otele yerlestim. Buradada Turkiyedeki gibi pazarlik yontemi isliyor, hatta bazen ben abartip fiyatkari 3 kat filan kirmaya calisiyorum. Ne kadar basarili olursam tur o kadar uzar degil mi?:)
Sizlere inanilmaz bir motorsiklet trafigini anlatabilmem cok guc. Soyleki yoldan ortalama 100 mobilet ve ancak bir araba geciyor. Kaldirimlar dukkanlarin kullanim alani. Tamirciler, restaurantlar hemen her isyerinin bir bolumu kaldirimda. Kaldirimlarin diger yaninda mobiletler park etmis yayalar yollarda yurumek zorunda kaliyor. Zaten oyle ahim sahim kaldirimlarda pek insan yok. Vietnamlilar yurumek yerine mobileti tercih ediyor. Alisverislerini dukkanlara kadar mobiletle gelip yapiyorlar. Cin'in iyi tarafi akulu bisikletler vardi ve gurultu azdi. Burada her yer motor sesi ve birde karsidan karsiya gecmesi olum. Bir arkadasim; Ben kendimi birakiyorum yola onlar sag sol beni kolluyorlar diyor. Bakalim kazasiz belasiz burayi atlatabilecekmiyiz. Restaurantlar acayip ucuz. Ben Turkiyeden cikarken son gunumde bir kuru fasulyeye 3 milyon verdigimde, vay be memleketimiz ne kadar ucuz demistim ancak Cin ve Vietnamda o fiyata balik yiyebiliyorsun. Her restaurantin ingilizce menusu var, problem yok.
Iki gunluk sehir yasantisindan sonra tekrar dogaya cikiyorum. Yolum bu sefer kuzey. Geldigim yolun biraz dogusundan tekrar Cin sinirina dogru geri yol aliyorum Buralar 1979 yilinda Cinin istilasina ugramis ancak savasta cok basarili Vietnamlilar koca Cin ordusunu geri puskurtmusler. Cinlilerde kendi kamuoyuna buyuk zaferle geri donuyoruz diye anlatmislar.
Kuzey yolculugu tekrar daglik ve issiz bir bolgede. Gercek yoresel hayati daha yakindan yasayabiliyorum. Insanlar yine cok samimi, doga curetkar. Daglarda 3 gunum yagmurlu gecti, yollar bazen camur deryasi gibiydi. Tabiki Mountain Bike olmadigi icin biraz zor oluyor. Bugun 7 gunluk daglik bolgeden tekrar batiya deniz kiyisina Halong Bay'a geldim. Birde Hanoi'den ilk ciktigim gun bir sehir secmistim kalirim diye, birde oraya geldimki otel motel yok, hadi bir 25-30 km gec vakit otel bulana kadar. O gunden beri artik otel bulamama stresi icindeyim ve saat 15 oldumu yavas yavas otel bakiyorum. Tabiki boylece gidilen km'ler azaliyor ama hic onemli degil. Zaten burada havalar saat 17 dedimi karariyor.
Bakalim yarin filan yine burada cok meshur olan tekne turuna cikacagim. Denizdeki kaya adaciklari acayip dik ve keskin gozukuyor. Artik resimlerde gorurusunuz.
Hepinize iyi gunler, hoscakalin.
www.freewebs.com/mumju

Not: Arkadaslar bilmek istediginiz baska ayrintilar varmi mesela gunde kac km yapiyorum, bisikletle ilgili filan veya bilmek istedikleriniz. Anlatimim pek oyle iyidir denilemez, napalim doga herkesi baska baska yaratmis. Isterdimki soyle Mesut arkadas gibi sular seller gibi dokturebileydim.:)

@Ahmet Mumcu

Selam üstadım,
Bildiğim kadarıyla bisikletin çelik gövdeli,
çekiş(ruble, ayna dişli vs..) ekipmanlarından biraz bahsedersen sevinirim,
mesela zincir bakımını (yağlama) ne kadar zamanda bir yapıyorsun,
fren vites tellerini şu ana kadar yeniledinmi ,
lastiklerin ebatları ve muhteviyatları (sert, yumuşak)
birde bu tip uzun yolculuklarda spd (kilitli pedal ve ayakkabı) ne derece yararlı ,ne bileyim kimi zaman km'lerce yürümek gerekebilir.

Birde kendinin hekimi olmuşsundur ,ne tip besleniyorsun , yapacağın yolun zorluğuna göre rutin beslenmeni değiştirdiğin (karbanhidrat yüklemesi v.s. ..) oluyormu ?

Şimdilik aklıma gelen bunlar, unutmadan İstanbul'da bu gün hava 17'C ,
fırsatı kaçımayıp yine geçen haftaki gibi ,işi iki saatliğine kırıp Bostancı-Tuzla-Bostancı (57,4 km , zü... tesellisi) turu yaptım.

Hocam keyifli pedallar dilerim İstanbul'dan Halong Bay'a

Hakan KAYIŞLIGİL

sevgili ahmet mumcu. gezin gayet keyifli, olumlu gorunuyor. saglikli bir sekilde gezip bitirmeni dilemek geliyor icimden ama dilim el vermiyor. bunun nedeni bu gibi guzel turlarin bitmesinin kotu oldugudur. cunku yolda olmak gercekten guzel bir duygu, hele o gezgin ruhu bizlerde oldugu surece. geziyi bitirip eve dondugumuzde "ne vardi gelecek, daha devam edilebilirdi" gibi bir dusunce kapliyor insanin beynini. su kisitli hayatimizda ayni yerde/bolgede senelerce yasamak aslinda pek mantikli gelmiyor bana. kazasiz, belasiz ve keyifli surusler dilemek bence daha uygun sanirim. simdi yerinde olmak isteyen benim gibii bircok vardir eminim. intenete girip bu sayfa ve linkini verdigin siten uzerinden bilgi alabilmek ve fotograflarini gorebilmek de gayet iyi. gezi notlarini iyi tutuyorsundur umarim. cok daha fazla bilgilere, yazilara, fotograflara ihtiyacimiz var. gezini daha iyi yasayabilmemiz icin...

simdi yollarda olmak vardi diyorum. gorusmek dilegiyle.

@Hakan Kayisligil

Hakancigim aman seni de bu islere ozendirip isinden filan etmeyeyim:)
Sordugun sorularla ilgili ozellikle malzemelerle ilgili yakinda bir sayfa acmayi dusunuyorum. Sorduklarina kisaca yanitlar
- Kadrom evet celik ancak celik titan arasi bir malzeme omur boyu paslanmiyor. Hatta bazen bende o ince yapisina bakip bazi yollarda ha kirildi ha kirilacak diyorum ama Almanlar iyi mal yapmis yaklasik 30 bin kilometredir kullaniyorum.
- On ayna 24/34/44
arka disliler 13/14/15/17/19/21/23/26
Aslinda ben Campagnolo hastasiyim ama gecen sefer yollarda malzeme yuzunden cektiklerimi yazsam ayri bir roman olur, bende hepsini Shimanoya cevirdim. Heryerde bulunuyor. Umarim:)
Kisa bir ani:
Bir gun Fransa bisiklet turunu TV'de izlerken aklimda kalmis: Alman antrenor Udo Boltz'e alp daglarinda adam iskence cekerken bir sey istermisin diye soruyor, Udo'nun cevabi :26 (disli)
Ben de yol bisikletciligimden geldigim icin oyle 30 lu disliler bizi sarmiyor ama bu sene bir 28 hic fena olmazdi ama ayakta filan idare ediyorum.
-Zinciri cok iyi kullaniyorum, yani vites degistirirken kesinlikle yuklenmem. Su anda ki zincir HG90 3500 km yapti, kucuk bir aletle olcuyorum daha bir o kadar gider sanirim. Yaglama iside yagmur camurdan sonra iyice yikayip kurulayip yagliyorum. Zaten yaglanmazsa kulagi rahatsiz ediyor. Su son 4 gunde her gun bu islemi yapmak zorunda kaldim.
-Vites, fren teli filan kopmadiktan sonra yenilemiyorum. Yanimda ikisindende birer adet yedek var.
-Ayrica haftada bir jant tellerinin akordunu kontrol edip biraz duzeltiyorum.
- Lastikleri Schwalbe Maraton XR. Bir yarilma filan olmazsa kesin 10 bin kilometre dayaniyor. Kesinlikle vazgecmezlerimden birisi. ebatlari ise 35mm arka 32mm on. Asfalt icin ideal.
-SPD den vazgecemem. Iki ayakkabim var biri sandal, aslinda biri yetecekmis. Gunlik yuruyuslerde terlikler yeterli ancak bir sehirde uzun kalacaksam ayakkabidan SPD'leri sokuyorum, cok rahat oluyor.
Nede SPD? iki arkadasim SPD'siz kullandiklarindan birisinin ayagi kaymis ve ayak asfalt ile pedal arasinda kalip kirilmisti, digerinin yine ayagi kayip on aynadaki disler baldirina dis dis gecmisti.
- Beslenme konusunu oyle pek kafaya takmiyorum, cunku hemen hemen tum gun aneorabik sinirin altinda gidiyorum. Yani kalp atislari cok hizli degil. Binerken konusabilecek haldeyim, boylece vucut yaglari yakiyor. Sabahlari kuvvetli bir kahvalti, artik ne bulursak. Cinde peynir ekmek bulma problemi vardi ne cektim hic sorma. Gun boyuda yaklasik her 30-40 km'de bir meyve mutlaka ve biraz atistiriyorum. Ya normal bir insanin vucudunda 40-50 bin kalorilik yag var, yani teorik olarak bunlari yakabilmenin imkani olsa 10 gun birsey yemeden gidilebilecek bir enerjiye sahibiz. Bazen ben arkadaslara takiliyorum, sen bu vucutla Sibiryaya gider ve geri bile gelirsin diyorum. Onun haricinde arada bir multi vitamin ve Magnesium. Bu arada Cin de 3-4 kilo kaybetmistim, herhalde burada tekrar geri alacagim gibi gozukuyor.
Bugun burada hava sicakligi 30-31 derece civarinda,su anda sortlarla dolasiyoruz.Bense bugun 92 km yaptim. Zevkli bir etapti. Deniz kiyisinda bir inisli bir cikisli, fazla yorucu degildi. Yolda cardaklarda saticilar mutlaka durmami istiyorlar, Bazilarinda durup birseyler iciyorum, resim cekiyorum. Bu dijital fotolar cok iyi oldu kendi resmini gorenler acayip memnun oluyorlar. Herkes ben de ben de diye siraya geciyor.Ya burada bir soya sutu mesrubati var felaket guzel ve sisesi sadece 20 kurus. Ayrica bu sene Hayatimda kacirdigim ikinci kis olacak:)
Turkiyeye selamlar

selam
uzakların bisikletcisi
dahminimce turun her yönden bir harika
geciyor
her nekadarda gezini tam anlamıyla
yazamasanda cekmiş oldugun
o eşsiz resimlerin acıgını hattinden fazla kapatıyor
hayırlı yolculuklar

@Ahmet Mumcu

Ahmet hocam bunu öğrendiğim iyi oldu:D ,
zira bende bu derece neden enerjiğim diyordum;)

Hakan KAYIŞLIGİL (90 KG + ..)

:) Dayıcığım ,son eklediğin fotoğraflar süper,sanki gittik geldik seninle oralara...
Anneme attığın malili de aldık ama sanırım hotmailde bir sorun olduğu için sana oradan cvp yazamıyoruz,eh neyse artık burdan da olsa sesimizi duyurabiliyoruz en azından:)
Aklın bizde kalmasın,bizler çok iyiyiz..Haberlerini dört gözle bekliyoruz..
İstanbul'dan sevgiler

• Beğen
Tepkiler: feridun
Geri