Scudo Sports

Runtastic road bike pro ölçüm yapmıyor

@O.IŞIK Çok geç farkettim kusuruma bakma. Bunun kesin yada ortalama bir rakamı yoktur. Telefon uydu gps uydusu bulmakta zorlandığı anlarda baz istasyonlarından veri almaya çalışır. Yani daha çok kapalı alanlarda baz istasyonlarından faydalanmaya çalışacaktır. Ama mb düzeyinde bir veri trafiği olacağını sanmam. Kb düzeyinde olur.

Benim telefonum sony ama senin telefonda da muhtemelen aynı yerdedir. Eğer internet paketin yoksa ve telefon konum için baz istasyonlarına erişmesin istiyorsan telefonun ayarlar kısmında konum bölümünde bu kısma bakarsın.

Son olarak gps, konum belirlerken baz istasyonlarından veri aldığında o veri ücretlendiriliyor mu yada ücretlendirilmiyor mu kesin bir bilgim yok.
20150603144611.jpg

• Beğen
Tepkiler: kafkas
Scudo
@O.IŞIK Gps için internetinizin olması gerekmiyor.
Ama sorduğunuz telefon hafıza kartında ne kadar yer kaplar ise 50km'lik bir sürüş bilgisi için gpx formatında 1 mb'lık bir alan yeter. Kaldıki gpx formatı normal data formatından kat be kat fazla yer tutar.

• Beğen
Tepkiler: kafkas
Ekleme yapayım. A-GPS dediğimiz sistemde genelde sadece ilk anlarda yerinizi belirleme konusunda daha hızlı olmak için baz istasyonlarına bağlanır ve kb düzeyinde veri indirir. 4kb olduğunu söyleyenler var bu artar veya azalır. Bu veri ücrete tabi imiş. Bunu engellemek dediğim şekilde mümkün ama o zaman gps uydularına bağlanmak daha uzun sürecek
tir.a_gps.png

çok teşekkürler arkadaşlar. Ben de mesajları şimdi okudum en son dün akşam çıktım strava'yı tavsiye etmişlerdi. Bisiklette sigma saat var. Yaptığım mesafeyi 24 km olarak ölçtü ama strava 18 km gösterdi bu kadar kayma normal midir?

Sıkıntı olduğu zaman verilerini temizle zaten bütün geçmiş internet sitesinde görünüyo veri silinmez diye umuyorum bende kullanıyorum sorun yaşamadım

Sil tekrar yükle . Bende de oldu aynısı . Birde internet açık kullan sürüşleri kaydetsin bir ara uygulamayı sifirlamistim internet olmadığı için veriler gitti . İnternetten buldun demi pro apk yi?

Selam herkese.
Bu tür programlar strava ..runtastic
.samsung shealth "bazen gps sinyali alamıyor".
Dolayısı ile kesintisiz gps sinyali alamadığı sürece kullanmanın hiç bir anlamı yok.
Ben şahsen indirdikten sonra bunu görünce bu programları telefonumdan sildim.
Şimdi kablosuz ve bisiklet hareket ettiğinde kemdiliğinden açılan bir bilgidayar alacağım.:)

Runtastic pro yu yaklaşık 1 sene kullandım. Arasıra sinyalde kopma oluyor beni sanki deniz üstünden geçiyor gibi gösteriyordu. Şimdi Endomondo yu kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım. Geçmiş verilerinizi de aktarabiliyorsunuz.

Runtastiğin ölçüm yapmama problemini bende bir haftadır yaşıyordum. En sonunda dayanamayıp cateye cc rd200 cadence aldım. Ancak bugün sorunun neyden kaynaklandığını anladım. İnternet paketim bitmiş ve gps telefondaki tüm tl yi sıfırlamış, o yüzden ölçüm yapmıyormuş.

Geri