Scudo Sports

Rulmanlı ve bilyalı göbek farkı

Scudo
@Knight Rider
hocam kaç liraya aldınız acaba? deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Rulmanli gobek ile bilyali gobek arasinda ilk fark ettigim fark gobeklerde bilya olusuydu . ...Hic unutmam ilk gordugumde bu bilyali herhal demiştim. Duygulandim bak simdi.
Ilerde acera bilyali sisteme gecmeyi cok istiyorum @Murat Cömez

@Desert Fox
Dolar 5.33 iken yani şu anki seviyesinde iken kargo dahil 80 liraya aldım.

• Üzgün
Tepkiler: el Cezeri
Deneyimlerinizi bekliyoruz..

@Knight Rider
hocam son durum nedir?

@Desert Fox

Orta göbek açılamıyor maalesef.

Ön göbek standart dışı ve arka göbek gibi 18x6.35 mm kullanıyordu. Arka göbeğe aldığım bilyaları ön göbeğe taktım. Ön göbeğe aldığım 4,76x20 mm seramik top boşa çıktı. İsteyene elimde kalan Shimano ön göbeklerle uyumlu sıfır seramik ön bilyalarımı 35 liraya veririm (4,76x20). Siz yine de bilya ölçünüzden emin olmadan talip olmayın.

Orta göbek için aldığım 3,969 ve 5,556 mm seramiklere talip olan varsa fiyatta anlaşabiliriz.

Sonuç olarak sadece ön tekeri seramik yaptım. Akışkanlıkta bir iyileşme olduğunu söyleyebilirim, ama taktıktan sonra çok kullanmadım. Ön tekerin boşta dönme süresi bir miktar uzadı. Arka tekere de seramik bilya takarsam fark daha belirgin olacaktır.

@Knight Rider
Kafes bilya seklinde yapabilirmisiniz..bisikletcilerden arka gobek uyumlu olan kafes bilyadan alip celik bilyalari cikarip seramikler yerlestirilebilir gibi.. bir ara aklima oyle gelmisti..kafesi acarken acele etmeden deforme etmeden esnetip degisimi yapip tekrar ayni sekilde kapatilabilir..

@Ismaildmr
Kafes yaparsak bilya ölçüleri değişir mi? Bir de kafes bilyada akıcılık azalıyor diyebiliyorum.

@Knight Rider
Arka gobek kafes bilyalari galiba standart oluyor..ben almistim olctugumde 6 mm bilye capi vardi..5,8 ile 6,2 sanirim uyum saglayabilir..denemek lazim.ama cok itinali yapmak lazim..zarar vermeden..akicilik konusunda sunu soyleyebilirim..cocuklarima ayri ayri bisiklet almistim..birinde kafes bilya varken digerinde acik misket seklindeydi..kafes bilyali jant sabit dondermede diger misket bilyaliya gore daha uzun sure donus yapabildigini farkettim..hemde oyle azimsanacak kadar degil nerdeyse iki kati sure diyebilirim..misket bilyeli jantin gobegini sallanmayacak ayarda birakmama ragmen hatta sallanir vaziyette bile biraksam gene kafes bilyali jant kadar donderemedim.ayni gres ayni ayar ayni jant..teker agirliklari ayni.ozgul agirliklari ayni..elim degerse kafes bilyayi diger janta takip onuda deneyim bakiyim nasil bir sonuc alacam..diyecegim sanirim kafes bilya daha iyi gibi.

Arkadaslar merhaba, aylar once rulmanli gobege merak sardigim icin on ve arka olmak uzere takim halinde rulmanli gobek mili almistim..evde bos bos duruyordu..ne yapsam ne etsem diye dusunurken canagi cikmayan quando marka bilyeli janti elimdeki rulmana gore uydurup isi tamamladim..
Youtube ye video olarak attim..bisiklete dair baska tamir ve modifikasyonlar veya baska faydali videolar icin desteginizi bekliyorum. Hem burdan hem youtube den faydali bilgiler aktarmaya calisirim..

@Knight Rider
Kafes bilya seklinde yapabilirmisiniz..bisikletcilerden arka gobek uyumlu olan kafes bilyadan alip celik bilyalari cikarip seramikler yerlestirilebilir gibi.. bir ara aklima oyle gelmisti..kafesi acarken acele etmeden deforme etmeden esnetip degisimi yapip tekrar ayni sekilde kapatilabilir..
Bunu aynı şekilde yaptım fakat sakın gres yağı kullanmayın çöp oluyor o zaman. Ayrıca çok da verim alamadım sonrasında seramik rulman taktım daha iyi oldu.

Zamanında ucuza aldığım elimdeki freewheel rubleler bitince artık yeni bir sayfa açıp freehub (kaset ruble) göbeğe geçsem mi diyorum. Alırsam bilyalı değil rulmanlı alacağım ve rulmanlıları aşırı pahalı.

Sizce değer mi? Hem rulmanlı kaset hem bilyalı kaset kullanmış, ikisinin artılarını eksilerini söyleyebilecek kişi var mıdır?

@can_celik giriş seviyesi bilyalı göbekten yine giriş seviyesi rulmanlı göbeğe geçtim. Bu seviyelerde bile inanılmaz bir fark yarattı.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@aytu_14 Göbeğin marka-modelini biliyor musun? Ayrıca, biraz açar mısın? Ne bakımdan fark yarattı?

@can_celik
Jantları komple değiştir. Çoook fark var...

@can_celik Çin malı ucuz kaset rubleler vardı bi ara internette ama biraz ağırlar diye hatırlıyorum. Markaları da Guli-Assistan-Shunfeng-Quadro Hepsi aynı fabrikadan çıkmış gibiler. Hatta Bilyalı versiyonlarındaki bilya çanaklarını çıkartıp rulman yerleştirebiliyorsunuz. Freeweel de kullanabilirsiniz bu arada. 20-25 dolar arasında 10 vitese kadar pasolu ruble satılıyor. 11-36t. Tabi yine Çin'den. Türkiye'de en fazla 13-32t 8 vites olarak var. Bir de Mega range var 7 vitesli 13-34t olarak.

Not: Bu bahsettiğim göbekler minimum 32 delikli. Yol tipi bakıyorsanız kesenin ağzını açmanız lazım.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@denizt Ucuz kaset göbekler, bilyalı oluyor. Ucuz (200 tl altı) rulmanlı kaset göbek maalesef yok. Bulduğum en ucuzu quando'nun, 400 tl civarı fiyatı var, beyaz, 32 telli ve disk uyumlu. Onu alsam, elimdeki bütün çemberler 36 delik. 32 delik çember takımı almam gerekiyor. Ayrıca tornacıda disk bağlama flanşını yok ettirmem ve boyasını söküp polisaj yapmam gerekecek. Klasik bisiklette kadro hariç herşey metalik renk olmalı, böyle bir takıntım var.

Vereceğim ekstra paraya ve emeğe değecek mi onu ölçüp biçiyorum kısacası.

@HakanAydn Seninkinin rulmanlı kaset olduğuna emin misin? Sadece üst seviye yol bisikletlerinde kullanılan bir şey rulmanlı kaset. Tur bisikletlerinde bakım kolaylığı bakımından bilyalı kaset kullanıyorlar.

Geri