Scudo Sports

Ruble tercihi ne olmalı; 53/39 Ayna kol için: 12-25 ya da 12-27

Ben de tatsubi olduğumdan önde 46-34 arkada 11-30(8li ruble) kullanıyorum. 11-32ye göre geçişler daha konforlu ve sanki daha fazla vites kullanma imkanı oluyor. Çünkü hesaplarıma göre büyük ve küçük aynakol için bazı kombinasyonlar 11-32de aynı oranı veriyordu rubleyi seçerken.

46 aynakol yavaş değil benim yaşıma göre. En küçük rubleye aldığım çok ender. Ayrıca 46 kullanmanın bir faydası olarak Fixie bisiklette de 44 veya 46 aynakol kullandığımdan bisikletler arası geçiş kolaylaşıyor bana.

Scudo
Yanlis baktınız galiba yada ben yaşımı yanlis yerde mi yazdım bilemedim. 1989 doğumluyum yani 32 yasindayim suanda. Yinede cevap için teşekkür ederim
Muhtemelen yanlış gördüm. 😃

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Nezaketen bir iltifattı adil ağabey 😄 bizim de kendimize göre bir çapımız var elbet.. Nitekim 50/34 de çeviremiyorduk zamanında.. Ayrıca kas gelişimi veya kas çalışma aralığını genişletmek, eşiği arttırmak gerekiyor.. Bunu benden katlarca fazlasını sen biliyorsundur hatta bildiğin kadar unuttuğun bilgiler bile vardır. Paylaş bari de biz de nasiplenelim. Bırak bilgenin nazlı bilmece tavrını 😁 söyle işte işin taktiğini.. Yoksa taktik maktik yok, bam bam bam mı diyorsun Adil Abi 😄 ciddiyim ya ver Bi küçük tio 🙏

Hafif yokuş aşağı ya da yokuş aşağı inişin ardından takip eden düz yolda boşa pedal çeviriyorum.17inci vites, 18inci vites, 19uncu vites ve 20inci vitese de alsam, pedalı boşa çeviriyorum. Anlatmak istediğimi aslında anlamış olduğunuzu biliyorum ama yazdığınızda art niyet aramıyorum, tersine kendimi düzeltmem gereken noktalar için ibret alacağım. Eyvallah. 👍 Ha, konu çok basit. Mevzuyu uzatacaksak eğer 50-34 ile 53-39 arasındaki farklar neler bunlara takalım kafaları isterim.. Mesela bu ölçülere çıkmak, ön Aktarıcı için de gerginlik yaratıyor mudur? Zincir ruble kaça kadar uzun bacak kaça kadar kısa bacak ile çalışabilir? Bunlar da önemli.. Önceki mesajlarda yarışçıların 44 küçük ayna kol dişlisi kullandığından söz edilmiş, bu adam nasıl yokuş çıkıyor mesela? Tamam, yarış etabına göre değişen setuplar atılıyor bisikletlere ama bu konuda 34 ten 39 a çıkılır mı sorusu bence çok masum kalıyor 😄 demedik ki size 50-34 ten 56-44 e çıkacağım 😁
Hafif yokuş aşağı ya da yokuş aşağı inişin ardından takip eden düz yolda boşa pedal çeviriyorum.

Geri