engin güner
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 704
merhaba arkadaşlar mevcut bisikletimde dişli değişimi yapmayı düşünüyordum.Lakin kafam karıştı ve aradan geçen zaman içerisinde olaya yabancılaşmış olabilirim.Sistemim onlu ve toplama zamanı 2018-2017
şuan sistemimde :
rd m610 sgs 10v akra aktarıcı (toplam çalışma kapasitesi 43)maksimum düşük yaprak36 diş
hg 62 dyna sys deore ruble 11-34
deore fct 521 26-36-48 10v
10 lu hg zincir var
şimdi ben bunları temel olarak hesapladığımda ; 48-26+34-11 formülünden bana 45 çıkıyor kapasitenin üzerinde yani.Daha öncesinde bisikleti toplarken örnek aldığım bisikletlere bakarak parçaları almış toplamıştım.Şu halde ise kafam karıştı .Yeni ruble ne alınmalı işin içinden çıkamıyorum.
Zİra dyna sys ruble ya bulamıyorum yada üst seviye ürünler.Aynı rubleden piyasada yok ve shimano sitesinde çıkmıyor.Hali hazırda uygun olan rublelerde de maksimum diş kapasitesi sorunu diye bir problem çıkıyor ne yapmalıyım?
şuan sistemimde :
rd m610 sgs 10v akra aktarıcı (toplam çalışma kapasitesi 43)maksimum düşük yaprak36 diş
hg 62 dyna sys deore ruble 11-34
deore fct 521 26-36-48 10v
10 lu hg zincir var
şimdi ben bunları temel olarak hesapladığımda ; 48-26+34-11 formülünden bana 45 çıkıyor kapasitenin üzerinde yani.Daha öncesinde bisikleti toplarken örnek aldığım bisikletlere bakarak parçaları almış toplamıştım.Şu halde ise kafam karıştı .Yeni ruble ne alınmalı işin içinden çıkamıyorum.
Zİra dyna sys ruble ya bulamıyorum yada üst seviye ürünler.Aynı rubleden piyasada yok ve shimano sitesinde çıkmıyor.Hali hazırda uygun olan rublelerde de maksimum diş kapasitesi sorunu diye bir problem çıkıyor ne yapmalıyım?
- hangi rubleyi takmalıyım
- eğer aynı rubleyi bulursam ne gibi sıkıntı olur ileride çalışma kapasitesini aştığı için
- dyna sys olmayan ruble kullanmak bır etkı eder mı
şimdiden teşekkkür ederim.Buarada başlığı abidik bir yere konunun içerisine taşıyıp hiç etmezseniz sevinirim.
Son düzenleme: