Scudo Sports

Ruble dişli oranı sorunu hangi ürünü almalıyım?

engin güner

Forum Bağımlısı
Tepki
704
merhaba arkadaşlar mevcut bisikletimde dişli değişimi yapmayı düşünüyordum.Lakin kafam karıştı ve aradan geçen zaman içerisinde olaya yabancılaşmış olabilirim.Sistemim onlu ve toplama zamanı 2018-2017
şuan sistemimde :
rd m610 sgs 10v akra aktarıcı (toplam çalışma kapasitesi 43)maksimum düşük yaprak36 diş
hg 62 dyna sys deore ruble 11-34
deore fct 521 26-36-48 10v
10 lu hg zincir var
şimdi ben bunları temel olarak hesapladığımda ; 48-26+34-11 formülünden bana 45 çıkıyor kapasitenin üzerinde yani.Daha öncesinde bisikleti toplarken örnek aldığım bisikletlere bakarak parçaları almış toplamıştım.Şu halde ise kafam karıştı .Yeni ruble ne alınmalı işin içinden çıkamıyorum.
Zİra dyna sys ruble ya bulamıyorum yada üst seviye ürünler.Aynı rubleden piyasada yok ve shimano sitesinde çıkmıyor.Hali hazırda uygun olan rublelerde de maksimum diş kapasitesi sorunu diye bir problem çıkıyor ne yapmalıyım?
  1. hangi rubleyi takmalıyım
  2. eğer aynı rubleyi bulursam ne gibi sıkıntı olur ileride çalışma kapasitesini aştığı için
  3. dyna sys olmayan ruble kullanmak bır etkı eder mı
    şimdiden teşekkkür ederim.Buarada başlığı abidik bir yere konunun içerisine taşıyıp hiç etmezseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Scudo
Eski ruble 10'l ise 10 Lu ruble takacaksınız asıl soru ne onu pek anlamadım ?

@undefined diş oranı maksimum aktarıcı diş kapasitesini aşıyor 10lu yeni rublelerin çoğunda

Zaten şu anda 11-34 ruble 48-36-24 aynakol ile çalışmıyor mu sistem ?

• Beğen
Tepkiler: engin güner
@Goflet @Goflet evet evet çalışıyor lakin aktarıcı çalışma oranın üzerinde kalıyor 34 ruble ben belki 36 bile geçerim diye düşündüm fakat dahada dışına çıkmış oluyo

Shimano aktarıcı kapasitelerini belirtirken biraz muhafazakar davranır. Genellikle ürünler belirtilen kapasitesinin biraz üzerinde sorunsuz çalışır ancak idealden uzaklaştıkça çalışma hızı/performansı düşmeye başlar.

Sizin örneğinizde 43T kapasitedeki aktarıcıyı 45T kapasitede çalıştırmak bunca zaman kullanarak deneyimlediğiniz gibi sorun yaratmaz.

Yapmanız gereken bulabildiğiniz Shimano/SRAM freehub uyumlu 10'lu sistem herhangi bir 11-34T kaset dişliyi alıp kullanmaktan ibaret.

Aynakolu tur serisinden, arka aktarıcıyı dağ serisinden seçmişsiniz. Dağ serisi arka aktarıcıların kapasiteleri, tur serisi olanlardan biraz daha düşük oluyor. Örneğin tur serisi Deore arka aktarıcının toplam kapasitesi 47;

(link)

• Beğen
Tepkiler: engin güner
Arkadaşlar Merhaba Benim Bisikletim Bianchi Rcx 629 9x3 Şimdi Benim Arka Kaset Ruble Gitmiş Galiba Zincir de değişti Fakat Tak Tak Özellikle Alt viteslerde güç verince Cat Cut sesler çıkıyor şimdi ben fiyat Aldım bana 200₺ gibi bir ücret verdiler bisikletin internet özelliklerine baktim Hg200 11-36T Yaziyor ama Bu Ne anlama Geliyor Yani 11-34t her yerde var ama 36 Yok ve ben buna Kaç Bakla Shimano Orjinal zincir almam Gerekiyor
Arkadaşlar Merhaba Benim Bisikletim Bianchi Rcx 629 9x3 Şimdi Benim Arka Kaset Ruble Gitmiş Galiba Zincir de değişti Fakat Tak Tak Özellikle Alt viteslerde güç verince Cat Cut sesler çıkıyor şimdi ben fiyat Aldım bana 2000₺ gibi bir ücret verdiler bisikletin internet özelliklerine baktim Hg200 11-36T Yaziyor ama Bu Ne anlama Geliyor Yani 11-34t her yerde var ama 36 Yok ve ben buna Kaç Bakla Shimano Orjinal zincir almam Gerekiyor

Dosyalar

• IMG_20240606_200023.jpg
    IMG_20240606_200023.jpg
    100,7 KB · Okunma: 14
  • IMG_20240606_200019.jpg
    IMG_20240606_200019.jpg
    78 KB · Okunma: 14
  • IMG_20240606_200016.jpg
    IMG_20240606_200016.jpg
    66,9 KB · Okunma: 13
  • IMG_20240606_200027.jpg
    IMG_20240606_200027.jpg
    59,4 KB · Okunma: 13
Herkese keyıflı forumlar , trıban 500 bısıkletımde 9 lu sora 3000 es degerınde (sora melezı) ,,50 34 ve 11 32 takım var ve son zamanlarda ayakta suruslerde ya da otururken guc arttırdıgımda zıncırın dıslıler uzerınde kurtulma durumları meydana gelmeye basladı ancak zıncırı degıstırdım, zıncır alt ya da ust vıtese gecmeden atlama yapıyor.. Ruble tam olmasa da ayna kol buyuk yapragında kopek balıgı disi goruntusu ufaktan belırmıs, bunun yanında kucuk ayna kol yapragında deformasyon yok ancak yıne de rublede zıncır sıyırması/kavramama olayı oluyor ozellıkle de watt arttırdıkca veya ayakta suruse gectıkce ... On ve arka yaprakları 9 lu olsa da 10 lı kullanmam sorun yaratır mı?Shımano rublelerde hangılerını kullanabılırım kod olarak? Oran degıl de HG CS ve serılerı olarak?Tesekkurler

Son düzenleme:
Herkese keyıflı forumlar , trıban 500 bısıkletımde 9 lu sora 3000 es degerınde (sora melezı) ,,50 34 ve 11 32 takım var ve son zamanlarda ayakta suruslerde ya da otururken guc arttırdıgımda zıncırın dıslıler uzerınde kurtulma durumları meydana gelmeye basladı ancak zıncırı degıstırdım, zıncır alt ya da ust vıtese gecmeden atlama yapıyor.. Ruble tam olmasa da ayna kol buyuk yapragında kopek balıgı disi goruntusu ufaktan belırmıs, bunun yanında kucuk ayna kol yapragında deformasyon yok ancak yıne de rublede zıncır sıyırması/kavramama olayı oluyor ozellıkle de watt arttırdıkca veya ayakta suruse gectıkce ... On ve arka yaprakları 9 lu olsa da 10 lı kullanmam sorun yaratır mı?Shımano rublelerde hangılerını kullanabılırım kod olarak? Oran degıl de HG CS ve serılerı olarak?Tesekkurler
Arka jant göbeğinde sıkıntı olabilir,yüksek ihtimal, fazla güç uygulamada rubleyi oynatabiliyor

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa

Zinciri değişirken ruble de değişmeli eğer sıfır alındıysa aynakol biraz daha dayanır ama şahsen ben değişirken hep ikisini birden değiştim çünkü zincir uzuyor ve disliye oturmuyor sorun cikarmasa dahi değişmeli ruble dişleri eski zincire göre dişlerin araları açıldığı için yeni zinciri de çabuk asindiracak.
Herşey düzgün ama yine kaciriyorsa hub da sorun vardir

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Ruble iyi de aynakolun büyüğü gidik. Küçüğü iyi durumda. (Bilgi olarak, dişlerin zincir binen taraflarına bakılır, yani arkada dişin solu, önde sağı).

Ruble iyi de aynakolun büyüğü gidik. Küçüğü iyi durumda. (Bilgi olarak, dişlerin zincir binen taraflarına bakılır, yani arkada dişin solu, önde sağı).
Eyvallah sağol abi , küçük ayna kolda da atlama yapıyorsa?

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Geri