Scudo Sports

Ruble de sram mı shımano mu

Mustafa_Temizel

Daimi Üye
Tepki
68
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar topladığım yeni sistemde 9 rubleyi sram mı alsam deore mi alsam diye kararsız kaldım.Arasında 10 lira fark var.Hangisini önerirsiniz.Ayrıca 9 lu sistemde alivio aynakol kullanabilirmiyim.
SRAM:(link)
Deore:(link)

• Beğen
Tepkiler: Elman TEMEL
Scudo
mustafa slm.arka aktarıcın eğer shimano olacaksa kesinlikle rubleyi shimano deore vs al.benim gibi uyumsuzluk yaşama;)aynakola gelince gözün kapalı kullanırsın alivioyu ;)
bende kullandım çünkü:)

öte yandan halilin uyarısını dikkate al

@HaliliOzturk

hatta resimde görülen de 7 li.hatta ve hatta deore kasetin resmindede yol bisikleti rublesine benzer bi ruble var

Ben o resimleri sadece örnek olsun diye koymuştu ama neyse.Arka aktarıcım deore fakat duyduğuma göre 9 lu sistemlerde vites ayarı yapmak daha zormuş.Böyle bişey varmı.

Yaklaşık 6 aydır SRAM 970 kaset ile Deore attırıcı kullanıyorum, henüz en ufak bir sorun yaşamadım. Ayar yapmak da son derece kolay, için rahat olsun.

Konuyla direk alakalı diil ama yeni konu açmamak için burdan sorıyım, bende ruble değişimine gidicem, şu anda 9lu xt kullanıyorum ve dişler bitmek üzere. Fakat bisikletimi genellikle düz yolda sürdüğüm için yeni kaset olarak xtr yerine 9lu dura ace 7700 alsam diyorum. Mtb üzerinde dura ace ruble kullanılabilir mi, herhangi bir uyumsuzluk veya yokuş çıkışları dışında bi olumsuzluk olur mu?

herhangi bi olumsuzluk olacağını sanmıyorum.çünkü mtb bisikletlerde yol bisikleti zincirinin kullanılması sik rastlanan bi durum.
mademki zincirler uyumsuzluk yapmıyor. demekki dişliler de sorun yapmaz.tek yapman gereken zinciri şuanki boyundan biraz kısaltmak ;)

fakat yokuşlarda ki zorlanmayı göze almalısın :)

• Beğen
Tepkiler: Emre TAŞCAN
Bence XTR alsan daha iyi olur.Elman_temel'in dediği gibi yokuşlarda zorlanırsın.

Arada 73 gr fark var bilgi doğru mu bilmiyorum ama, Xt ve XTR rublelerle sram yarışamaz, ancak Lx ve altı modeller oldukça ağır shimano da bu modellerin altında sram almak daha mantıklı hem ucuz hem hafif...

• Beğen
Tepkiler: bikernomad
Deore yerine Sram rubleler (örnek 970) daha mantıklı görünüyor, Sram ve Shimano arasında arka attırıcıda uyum sorunu olması söz konusu olamaz.

@Technetium

Kullanabileceğini sanmıyorum, birbirlerine uyumlu olmayabilirler.
Sadece zincir uyumu yetmiyor.
Dura Ace arka Free Hub body, XT free Hub Body' ye uyumlu olmayabilir.
Kasetleri açmaya yarayan alet, her ikisindede farklı bunu biliyorum.

Dura Ace yol modeli, niye MTB'ye kullanmaya çalışıyorsun?
Eğer gramajlarını okuduysan aralarında sadece 50gr. fark var.

pekı pg 990 ? bence super bı ruble suanda kullanıorum hatta shımano xt kompenantta kullanıorum we hıc bı sorunum olmadı

Sram rubleyi Shimano STX RC arka aktarıcı ile kullanıyorum. Sorun yaşamadım.

Rublede Sram-Shimano uyumsuzluğu söz konusu değildir arkadaşlarımın dediği gibi. Ben tercihimi XT'den yana kullanırdım.

Sevgiler...

@Technetium

Technetium merhaba
Dura Ace kaseti (9 veya 10'lu) XT göbek ile kullanabilirsin. Zaten Shimano da 9'lu ve 10'lu sistemlerin birbirine %100 uyumlu olduğunu söylüyor.

10'lu kasetler, dişlilerin ve ara spacer'ların 0,1 mm seviyelerinde inceltilerek 9'lu sistemler boyutlarına indirgenmiş. Hatta katalogda bunun detaylı bir çizimi de mevcut. Fakat tarayıcım olmadığı için koyamıyorum.

bu sram dediniz ruble ler hakkında biras bilgi verirsenis bnde ruble alacagımda shimanoyla bu ikisi arasındaki fark nedir?

deore ruble tavsiye etmiyorum. nedendir bilmem vites geçişlerinde(9dan 8e ve 8den 7ye) sorun var. dual kontrol ile kullandık, rapidfire ile kullandık, deore arka attırıcı ile kullandık, lx ve xt arka attırıcılarla da kullandık ama sorun aynı.
sorun olan bir bisiklete lx ve xt rubleleri denememizde sorunun rubleden kaynaklandığını öğrendik. Sram pg 950de de bi sorun çıkmadı :)

Geri