Merhaba.
Oradan geri tepme ayarını yapabilirsin. Yani maşa içe girdiğinde dışarı sert mi yavaş mı çıkacak bunu ayarlayabiliyorsun. Bende GILA kullanıyorum benim maşada o ayardan iki tarafta da var. Sanırım sendeki diğer tarafta kırmızı kilit düğmesi var.
Gıla maşa ucuz ama güzel bir maşa. Ben çok memnunum. Özellikle yağ bakımını iyi yaparsan çok güzel çalışıyor. Pistonları sakın yağsız bırakma, devamlı kontrol et. Yağı kalmadığında ince 1 ytl ye satılan küçük makine yağlarından elinde bulunsun devamlı yağla. Tozlandığında da devamlı sil.
Eczaneden küçük bir şırınga al. içine ince yağ doldur. Maşanın pistonların içe girdiği yerde toz ve yabancı maddelerin girmesini engelleyen lastik keçeleri vardır. İğneyi sadece 3 mm. kadar sok daha fazla değil, zorlandığı yerde bırak ve aldığı kadar yağ koy. Fazlası dışarı gelir zaten.
Maşa çalıştıkça dışarı pistonlar ile yağ verir. hava ve toz ile bu yağ kaybolarak bu süreç devam eder. Ara ara bu bakımı yapar isen maşan hem uzun ömürlü olur hem de sağlıklı çalışır.
Selamlarımla...