Herkese merhaba
Şimdi gelmek isteyenler, herhalde önümüzdeki günlerde adlarını yazdırmaya başlarlar. Ama bende bu arada, boş durmayıp sizler gelince, nerelere gidebiliriz diye, kısa kısa hatırlatmalar yapayım.
4-Şubat için, Antalya'da bisikletseverlerin, ilk ayın, ilk pazarı toplanıp, gezimiz olduğu için, o gün için şu rotayı düşünmekteyim. Ama tabi bu bir varsayım.
Benim o günkü rotam Üniversitede buluşup, şehir içinden geçerek, Düden şelalesine gitmeyi düşündüm. Orayı gezdikten sonra gene dümdüz bir yoldan İsparta yoluna çıkıyoruz, oradanda Kurşunlu şelalesini buluyoruz. Kurşunlu şelalesinden sonra da , orman içinden geçip Perge harabelerine geliyoruz. Pergeden sonra da Aksu dayız. Eğer vaktimiz kalmışsa, Aksudan Kundu oteller bölgesine geçip lara kıyı bantından şehre dönebiliriz. Bu rota yaklaşık 80-90 kilometreyi bulur. Yok Aksuda artık vaktimiz kalmadığını anlarsak, Alanya, Antalya yolundan, direk şehre girer ve gezimizi noktalarız. Bu rotada 60-70 kilometreyi bulur.
Bu anlattıklarım 4 Şubat pazar günü için geçerli.
Diğer 2 gün içinse Cuma ve Cumartesi için, değişik alternatifler yapabiliriz.
Antalya'nın batısı Konyaaltı bantında limana gitme-12 km x 2
Antalya'nın doğusu Serik Aspendos antik tiyatro 48 km x 2
Antalya'nın doğusu Alanya 130 kmx 2
Antalya'nın kuzey batısı Termessos antik kent 30 km x 2 10 km si çok dik
Antalya'nın Güney batısı Kemer 40 km x 2
Antalya!nın kuzeyinde Karain mağarası 27 km x 2
Antalya'nın doğusunda Perge 18 km x 2
Antalya doğusu şehir içi Düden denize döküldüğü yer 7- 10 kmx 2
Antalya kuzey doğusu Düden şelalesi 15 km x 2
Antalya Doğusu Lara Kundu 28 km x 2
Kaleiçi eski liman şehir içinde.
Karaoğlan parkı şehir içinde
Cam piramid parkı şehir içi
Beach park şehir içi
Batı tarafta Lara kum heykeller Yaklaşık 20 km 30 km gibi
Benim aklıma gelen gezi yerleri bunlar. Tabi bunların yanında daha çok yerler var. Ama benim ilk anda aklıma bunlar geldi.Sizlerin kalacağınız pansiyona görede bu kilometrelere doğu taraftaki rotaya gidince ,bir, 5 km ile, 8 km daha ilave etmeniz gerekiyor.
Bu verdiğim kilometreler, nette bulduğum kilometreler yazılan ile gerçekleri arasında birkaç kilometre + , - oynar. Kimse, yaa, yanlış yazmışsın demesin diye yazıyorum.
Ankara ve değişik yerlerden gelecek arkadaşlarımızda, şuralara gitmek istiyoruz diye bildirirseniz ona göre şimdiden bir plan yaparız. Tabi Antalya'daki bisiklet sever arkadaşlarımda yeni rotalar ve fikirler ortaya atabilirler. Mesela Saklıkent, Geyikbayırı, Belek, var gibi .
Tabi Antalya'daki arkadaşlarım içinde bu Cuma ve Cumartesi bizlere eşlik edecek olan arkadaşlarıda, burada kendilerini görmek istiyoruz. Pazar günü kalabalıkız, ama öbür 2 gün yanımıza gelecek arkadaşları bekliyoruz. Burdanda kendilerini açıklarlarsa sevinirim.
Ben tabi, gelen arkadaşlarımı yanlız bırakmayı hiç düşünmüyorum. Allah herhangi bir engel çıkarmadıktan sonra hep yanınızda olacağım. Tabi bana acil bir tane Mtb bisiklet bulmamız lazım. Bende Bisiklet severlerin emanet hediye bisikleti var, ama meret gitmiyor, nefes nefese bırakıyor insanı. Artık ya Ercan'ın yedek bisisine, yada Ertan'ın yedek bisisine müracaat. Tabi verirlerse,
yoksa alırım tandemi, yada yarışı, onla gelirim.
Şimdilik benden bu kadar . Birazda şu Antalya ve dışardan gelecek arkadaşlar konuşsun . Onları dinleyelim
Hepinize sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakalın.