Scudo Sports

Roller mi trainer mı?

@Ali AKTAŞ

valla ben binilip binilmediğinden ziyade
makarayı çalan adamın ne yaptığını merak ediyorum acaba alüminyum olarak
hurdaya satmış olabilirmi
yoksa rolları olmayan bir bisikletçi mi acaba

Scudo
@AYTEKİN ERZAN

Kesin hurdaciya gitti oturdugum semtte benzer olaylar sik oluyor

@Ali AKTAŞ

Ben yaptığım roller'da rulo çaplarını 6cm olarak yapmıştım ve denge konusunda büyük sıkıntı yaşadım. Şimdi ruloları çapları 11cm şeklinde yeniden yapıcam. Resimden gördüğüm kadarıyla sizdeki rollerın rulolarında 6-8 cm arası gibi duruyo. Denge olayında sorun yaşıyormuydunuz? Ben denge sağlamayı başaramadımda :)

Şu yazıyı okumumanızda yarar var (link)

• Beğen
Tepkiler: mask
Peki arkadaşlar izlediğim videolarda pedallar zorlanmadan boşa dönüyormuş gibi geliyor acaba düz yolda kullanıma göre daha mı hafif kalıyor? Bu konuda beni birisi aydınlarabilir mi?

Roller ve trainer demisken su siteye bir goz atin isterseniz. Ikisini de yeniden tanimlamislar. Bu baslik altindaki mesajlari okuyunca rolller'a ilgim artmisti. Ama kisa bir arastirma roller'dan roller'a fark oldugunu gostermeye yetti. Bu yeni bir konsept. Sabit roller degil, bisikletinizle uyumlu salinim yapan bir sistem. Tabii biraz daha pahali. Ama deger gibi geliyor bana. Trainer'da iyice ucmuslar.

linki eklemeyi unutmusum

(link)

@globaldriver

Roller, Düz yolda sürmeye göre biraz daha zor. Eğer vites yetmez ise zorluk derecesini lastik basıncı ile ayarlayabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: globaldriver
@BoZCaN

Videolarda adamlar deli gibi çeviriyorlar, hemde yüz ifadlerinde kasılma felan da yok gayet rahatlar, ama kullanan arkadaşlar düz yoldan daha zor diyorlarsa ben de bir tane edinicem kısa bir süre sonra.

Peki ses olayı nasıl olur mtb lastiğiyle?

Slick lastikle kullanmanızı tavsiye ederim mtb lastikleri rahatsız edici derecede yüksek ses çıkarıyor

• Beğen
Roller in düz yoldan daha zor olduğu doğru, hele özellikle ilk kez üzerine çıkmayı denemek baya bi zor...Hatta ilk başlarda imkansız gibi bile gelebiliyor:)

• Beğen
Güç antrenmanları trainer da daha iyi yapılıyor diye biliyorum roller deneyimim olmadı ama giriş seviyesi trainer bile çok ciddi gelişim sağlamaya yardımcı oluyor

Malum havalar soğumaya başladı ve yakında yağışlarda indirmeye başlar.
Kayıp düşmemek veya arkadan gelen at gözlüğü takmış birisinin ön kaputuna (Allah cümlemizi korusun) uzanmamak için evde antrenmanlara devam etmek adına bende Home Trainer arayışlarımı sonlandırıp, dün akşam itibariyle 6 ay kullanılmış ikinci el bir cihaz ile diğer gerekli malzemeleri satın aldım.

Siparişi verilen ürünler aşağıdaki gibidir;

In'ride 100 Home Trainer B'TWIN (İkinci el 3 taksitli fiyatı 250 TL kargo bana ait) (Az önce kargodan teslim aldım, hakikaten arkadaşın dediği gibi üzerinde çizik yok, inşallah akşama test edeceğim)
wiggle.com üzerinden de Vittoria Zaffiro Pro Home Trainer Dış lastik (kargo dahil $23,32 / 130,00 TL)
aliexpress üzerinden ön teker desteği (23,37 TL)
ve yine aliexpress üzerinden kadro üzeri ter bandı (18,91 TL)

Toplamda 422 TL`ye yani neredeyse sıfır B`TWIN 100 TRAINER parasına komple seti dizmiş oldum..

Boyunuz benim gibi kısa ise rollers üzerindeki bisiklete binmek biraz külfetli bir hale geliyor. Neyse ki küçük bir tabure yardımı ile bu sorunu hallettim.. Rollers da dengenizi kaybetmemek için dikkatinizi kaybetmemeniz çok önemli. Kafanız dik ve ileriye bakmalısınız. 5 dk ısınma süresinden sonra daha rahat ediyorsunuz. Ama kafanıza bir şeyler takılırsa kendinizi yerde bulabilirsiniz. Kısa süre içinde çok terleyeceğiniz için havalandırma olması çok önemli. Şu ana kadar lastikleri değiştirmedim bir problem çıkmadı. Trainer kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım. Ama spinning bike rollers a göre çok rahat..

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Konuyu hortlatıyorum.

Geçen sene trainer aldım ama bana çok sıkıcı geldiği için sattım. Şimdi kafayı rollerlara taktım. Sanki daha az sıkıcı ve denege vs gibi unsurları da geliştiriyor gibi.

İkisini de tecrübe etmiş arkadaşlardan fikirlerini rica ediyorum.

@uslsy

Siz bence smart trainer ve Zwift/Sufferfest kombinasyonunu degerlendirin. Rollerlarin ekstra bir eglencesi yok.

Geri