Scudo Sports

Rock Shox Tora vs. Suntour Raidon vs. Suntour Epicon

Selami53

O PARAYA BİSİKLET ALIRIM !
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
Merhaba,
Bisikletimde şuan upgrade sırası gelmiş olan Sr Suntour XCR yaylı (2.2 -/+ kg) maşamı havalı ve iyi performanslı bir maşa ile değiştirmek istiyorum.

Aklımda olan maşalar ve fiyatları şu şekilde,yorumlarınızı fiyat/performans açısından yaparsanız sevinirim.

1. Rock Shox Tora SL - 400 tl (2.1 kg (+/-))
2. Sr Suntour Epicon x2 - 400 tl (1.7 kg (+/-))
3. Sr Suntour Raidon x3 - 325 tl (1.85 kg )

Maşaların hepsi sıfır,bu fiyatlara buldum.Sorularım şunlar ;

1- Raidon kafama yattı fakat Epicon'dan tek farkı ağırlık mı yoksa performans farkı da var mı ?
2- Fiyat/performans açısından hangisini tavsiye edersiniz ?

NOT: Bilmeyen ve ''arkadaşımda var şöyle böyle'' tarzında yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim mesajlarını daha gerekli yerlere yazarlarsa sevinirim.

Scudo
Sadece performans olarak da öyle mi acaba ?

Merhabalar bende Rock Shox Tora SL maşa var. Performans açısından harika bir maşa! Havalı değil. Yağlı-yaylı maşa. Tepkimesi ve rebound ayarları taleplerime çok iyi karşılık veriyor. Ancak bakımı ile ilgili şimdiye kadar net bir bilgi elde edemedim. Sadece maşanın alt borusunu ana gövdeden çıkardım ve yarım çay bardağı yağ aktı. Eksilen yağı tekrardan doldurdum. Kusursuz denecek kadar iyi çalışıyor ama eminim bakım yapılsa daha da iyi çalışacaktır. Ağırlığa gelince evet biraz ağır.

• Beğen
Tepkiler: Efecan UZUN
Dün itibarı ile Epicon aldım,teşekkürler yorum için.

• Beğen
Tepkiler: Efecan UZUN
Merhaba,

Hayırlı olsun maşanız. Nerden aldınız acaba ?

Ercan Bey'in sorusunu yineliyor ve ekliyorum kaça aldınız? :)

Maşanız hayırlı olsun . Performans açısından en verimli maşa olmuş seçenekler içerisinde. Konik boru olmasıda BENCE gerek görsel gerek tutuculuk açısından daha güven verici :)

@ERCAN CEBECİ

Malesef herhangi bir adres ya da link veremeyeceğim çünkü satış yapan bir yerden almadım,özel istek üzerine bir toptancıdan 1 adet bulabildik bisikletçim aracılığıyla getirttik.

@LION_GURKAN

400 liraya aldım hocam.

@Efecan UZUN

Aldığım maşa konik borulu değil,teşekkürler.

@Serkan HODANCI

Teşekkürler..

Özel istek üzerine biz de bir tane isteyebilir miyiz :)

@LION_GURKAN

Malesef kardeşim 1 taneyi zor bulduk şuan hiç bir yerde de yok. Fakat elime bir tane daha geçebilir,eğer geçerse aynı fiyattan satılığa koyabilirim.

@LION_GURKAN

Elime geçeceği zaman malesef belli değil kardeşim belli olsaydı zaten bu maşayı değil onu alacaktım,elime geçtiğinde kimin nasibiyse foruma ilan açacağım.

Tabi ki haklısınız. Nasip bu işler, size tekrar hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle

Geri