Scudo Sports

Rize dağlarında bir hafta

Scudo
ilk fotoğraflardan sonra güzel bir tur okuyacağımı anlayıp yöreye uygun müzikler açtım ve öyle devam ettim okumaya, vallahi ne yalan söyleyeyim yarın kalkıp gidesim geldi ama iş güç elimi kolumu bağlıyor. fotoğraflar, anlatım, gezip gördükleriniz her şeyiyle mükemmel bir tur olmuş.:)

Atatürk sevgisi karadenizde herherdedir :)
https://www.bisikletforum.com/a/img15/268/f1ge.jpg
burada ayık kafayla yatabildiniz mi? :)
https://www.bisikletforum.com/a/img824/2092/dcof.jpg
çok güzel bir tur olmuş. Allah nasip ederse bende çok trabzon rize turu...

Çok gÜzel olmuŞ

@Naci ATAY

@Tunakan Önen

@GÖKSUN ÖZKİRİŞCİ

Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler :)

@eness

Pansiyona 25TL gibi bi ücret vermiştim sanırım. İsterseniz diğer harcamalarımdan da kısaca bahsedeyim aklımda kaldığınca..
Her turda olduğu gibi en büyük bütçeyi tur öncesi hazırlık kısmında yaptım. Yeni çadır, uyku tulumu, heybe (keşke paraya kıyıp su geçirmez olanlarından alsaymışım), ocak takımı vs. Eğer yeterli ekipmanınız varsa turda çok az para harcayacağınıza garanti ederim.
Ben kendi ocak takımımı götürmeme rağmen çoğu zaman tembellik ettiğimden günde ortalama 25TL yemeğe para verdim. Referans olsun derseniz kalori bombası muhlama 10TL idi. Suya para vermek konusunda bişi demem yersiz olur sanırım. Yemek haricinde bir kez pansiyonda kaldım (duş almak için). Onun haricinde Ankara-Ardeşen, Ardeşen-İzmir otobüs parası verdim. İnsanlar zaten yemeğini de yatağını da paylaşıyorlar. Doğası kadar insanları da çok güzel..

@Onur Fırıncı

Hiçbir güzellik ertelenmemeli derim. Cesaret tarafına gelince size kısaca kendi hikayemden bahsedeyim.
2009 ağustosunda henüz bisikletimi alalı birkaç ay olmuşken forumda “İzmir-Hatay” başlıklı ilanı görünce çok heyecanlanıp katılmaya karar vermiştim. Fakat hava çok sıcaktı ve biz 27 günlük turumuzun 10. gününde Kaş'ta turu bitirme kararı almıştık. O gün, bundan sonra turum yazın olacaksa kesinlikle Karadeniz’in yaylaları olmalı dedim kendi kendime.
Ben öyle çok sıkı bir bisikletçi değildim. Daha önce kamp alanları dışında kamp da yapmadım. Hele ki tur boyunca tek başıma olacağımı düşününce inceden endişe ve korku kapladı içimi. Doğa bu sonuçta. Telefon çekmeyen, saatlerce kimseyi göremeyeceğim yerlerde ayı da çıkabilirdi kurt da…

Ama ben bu turu yapmakta oldukça kararlıydım. Yıllık iznimin tarihi belli olunca tur planımı çıkardım. Tur tarihim geldiğinde yanıma gelecek kimseyi bulamamıştım.

Tek başına olmak güvenli değil farkındayım. Ama istediğiniz yerde durup fotoğraf çekmek, rotanızı dilediğiniz gibi şekillendirmek, insanların evine misafir olmak ve kendinizle baş başa kalıp şöyle bir düşünmek konusunda tek başına olmanın sayısız avantajları da var.

@Ömer KARAN
Aynı fikirdeyim Ömer. Karar verip yola çıkmak gerek. Aklıma Oruç Aruoba'nın şu sözü geldi: "Yola çıkacak kişinin aşması gereken ilk ve en önemli engel, kendi yerleşikliğidir; kendi yeri -kendisidir…"
Yolda olmayı yerleşik olmaya yani rahata tercih etmek gerek diye düşünüyorum..

@Çağrı Tuğrul
Paylaşabildiğimiz kadar varız. Yorumunuz için teşekkürler.

@can onur
Can seninle geçirdiğim kısacık zamanda çok keyif aldım. En kısa zamanda yeniden görüşebiliriz umarım :)

@krmtoprak

@beyzade1978

@Erdal YAVUZ

@aliburak

Güzel ve samimi yorumlarınız için teşekkürler. :)

@mustafatepe

Yol boyunca iki kez misafir edildim. İlk evin raflarında dini kitaplar vardı ikincisinin ise envai çeşit şişe :)
Farklılıkları ve farklılıklara gösterilen saygıyla güzel oralar. İnsana verilen değerle..

Temmuz ayında kısmetse ben de böyle bir tur planlıyorum. Ekipman konusunda sıkıntım yok fakat şehir-tur bisikletine sahip olmam biraz canımı sıkıyor. Trabzon'da mtb kiralayacak bir yer de yokmuş. Acaba sizin gittiğiniz yerlere Merida cw 40v ne kadar uyum sağlar? Yollar çok kötü değilse bisikletimi otobüs ile yollayıp ekipmanlarımı arabamla taşımayı düşünüyorum. 1400km arabanın arkasında bisiklet taşımak olmaz gibi geliyor bana.

ayağınıza sağlık, çok güzel manzaralar var

tebikler..paylaşım için teşekkürler..

@Gökhan Taflan
Ben tura 1.75" (continental travel contact) silik lastiklerle çıkmıştım. Hangi akla hizmet öyle yaptığımı soranlar olacaktır. Evet kesinlikle yanlış bir seçim yapmışım. Çamur içinde rahat yol almak istiyorsanız bisikletinizin tekerlerinin 2.10"-2.30" olması gerektiğini düşünüyorum. Bisikletinizin maşasını da açarsanız daha güvenli yol alabilirsiniz.
İkinci olarak da ben de temmuz ayında (16-22) yola çıkmıştım. İkinci gün Elevit(yıldızköy) yaylasından sonra devamlı sis içerisinde yol aldım. Yaylaları daha net görmek ve doğanın keyfini çıkarmak istiyorsanız oradaki insanların tavisyesi, mümkünse 13 ağustos tarihinden sonra yola çıkın.
Turla alakalı başka sorularınız olursa çekinmeyin. :)

@tuna k
Manzaralar orada çok daha güzel. :)

@bkaan
Yorumunuz için teşekkürler :)

Geri