@mariokaldato Mavi kadroya kahverengi jant setinin pek uyacağını düşünmediğimden beni biraz hayal kırıklığına uğratmadı değil Cumhur abi, ancak bütçe odaklı bir restore çalışması olduğundan elimizdeki ile yetineceğiz umarım taktıksan sonra dediğin gibi şık bir görüntü oluşur. Lastik konusuna gelirsek lastikleri jantı veren arkadaş sağolsun üstünde verdi. Bu resimdeki lastik gayet iyi durumda Mavic Yksion Pro -S- yazıyor üzerinde. Ön lastikte mercimek büyüklüğünde bir yırtılma var o iş görmeyecek sanırım. @yalnız kurt teşekkür ederim umarım öyle olur çata pata bişeyler yapmaya çalışıyoruz.
@muhiddin Vitus 979 Mor renkli bir bisiklet bulmuştum birbuçuk sene önce Alumium kadro olması ve ben vintage kadro alsam da faal olarak kullanmayı istemem sonucunda vitustan vazgeçip Bassoyu almıştım. danıştığım kişiler Vitus 979'un Çelik kadrolar gibi olası durumlar karşısında daha dayanıksız olabileceğini söylemişti ben de sağlamcı olduğumdan atladım Bassoya
@kabardey1864 vitusu geçtim kafama göre hi-ten kadro bile bulamıyorum..bulduklarımda çok astronomik rakamlar istiyolar.ben alıp ufak tefek restore edıp bisiklet sporuma kaldıgım yerden devam etmek ıstıyorumçok ara verdim çünki. bir bucuk sene
@mariokaldato hadi bakalım deneyip göreceğiz Cumhur Abi, şimdilik Shimano 300ex aktarıcı grubuna arka Ruble olarak hangisini seçmeliyim onu düşünüyorum. Aynakol 53-39. @muhiddin sıradan bir kadro arıyorsanız Malum sitede birçok kadro ilanı var , ayrıca çok güzel bir Gazelle Champion Mondial kadrosu gördüm fiyatı 750tl idi ve kadro boyu 56 idi. ancak reynolds tube ile çok güzel
@muhiddin
Muhiddin güzel bir sey aramayla türkiyede zor bulunur, iyi bir vintage/klasik kadro bulabilmen icin türkiyede bu islerle ugrasan bir kac kisi var onlari taniman gerekiyor. Mesela ben sana türkiyede satilan birtane Pinarello Asolo yeni restore edilmis bir kadro önere bilirim, hemde cok ucuz.
Sana sadece toplamak ve decallarini yapistirmak kaliyor.
Ilk hali...
Restoreden sonra Sedefli beyaz firinda boyanmis hali.
pinarello felan bizi aşar murat abi şuan ki durumlarda.bende ki amaç yaptıgım spora kaldıgım yerden devam etmek ama devam ederkende klasık sayılabilecek(klasıkte olabılır) bir bisikletle devam etmek..
@muhiddin
Asar derken bunun fiyatini bilmiyorsunki, aslinda cok cok uygun bir fiyati var. Ben sana arkadasin numarasini vereyim konus onunla beni murat yönlendirdi size dersin o gerekeni yapar.
Tekrar Selamlar dostlar restorasyon sürecinin sonuna geldik sayılabilir ancak Gidon ve Gidon boynu bulma konusunda hâlâ sıkıntı yaşıyorum henüz bu iki parçayı bulamadım. Restorasyonun geldiği aşamadan ufak bir ayrıntı paylaşıyorum.
Gidon ve gidon boynu konusunda yardımcı olma şansı olanlardan da yardım bekliyorum kıyıda köşede kullanmadıkları sakladıkları bişeler varsa buradayım teşekkürler. [emoji4]
HTC U11 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim Mehmet abi Erdem abiyle haftada bir görüşüyoruz nerdeyse malesef onda da yokmuş. Bir adet var ama boyun döküm demir gidon da Cromoly çok ağır ikiside.
Tüm parçalar hazır sadece gidon ve boyun eksiğim var onları da tamamlarsam detaylı bir şekilde paylaşmayı düşünüyorum diğer türlü foruma kalabalık oluyor
Zengin örnekler de görüyoruz forumda onlar kadar olmasa da düşük bütçe ile kaliteli birşeyler çıkarmaya çalışıyorum. Ortaya çıkan herşey kendi emeğimin yanında bana yardımcı olan dostlarım sayesindedir onlara çok teşekkür ederim. Gerçekten çok düşük bir bütçe ile tamamlamaya çalışıyorum
Merakla beklemekteyim Serkan Bey, yalnız jant tellerinde bir paslanma mı var bana mı öyle geliyor? Var ise onları da hallederseniz görüntüde hissedilir bir fark alabilirsiniz bence