Scudo Sports

Regaip Kandiliniz Mübarek olsun

Scudo
Mübarek Regaip Kandiliniz kutlu olsun ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olsun.

• Beğen
Tepkiler: AHMET67
regaip.jpg

Regaip ne demektir önemi nedir?
Regaib kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib kandili önemli ve özeldir. Profesör Doktor Nihat Hatipoğlu Regaip Kandilinin önemini şu şekilde anlattı. "Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir.

TÜM İSLAM ALEMİNİN ÜÇAYLARI VE REGAİB KANDİLİ MÜBAREK OLSUN.

*SEKSEN KÜSUR SENE BİR ÖMR-Ü MANEVÎYİ KAZANDIRACAK OLAN ŞUHURU SELÂSE-İ MÜBAREKEYİ BİLHASSA BU GECEKİ LEYLE-İ REGAİB'İNİZİ TEBRİK EDİYORUM.*

Amin sagol Necmeddin, senin ve tüm müslüman aleminin de Regaip kandili mübarek olsun.
Eyvallah abicim. İnşallah daha iyisindir. Arada gelip yazıyorsun ya dünyalar bizim oluyor. Moralini yüksek tut. İçinde bulunduğumuz şu 3 ayların ve mübarek gecelerin hatrına şifa bekleyenler , dertlerine deva bekleyenler, dualarının kabulünü isteyenler İnşallah dileklerine kavuşur diyelim. :harika:

Mübarek Üç Aylar'ın ve Regaip gecemizin tüm insanlık için huzur, dostluk ve kardeşliğe vesile olmasını diliyor,Milletimizin ve İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutluyorum.

Biraz geç oldu ama sonuçta mübarek aylara girmiş Bulunuyoruz... Bu yüzden kusur görmezsiniz diye yazmak istiyorum, ben de regaip kandiliniz mübarek olsun hayırlı kandiller olsun diyorum. Tabi bu günlerin manasını bilerek, bu günlerin anlamına yakışacak şekilde yaşayarak geçirmemizi temenni ediyorum.. Karnelerimizde her birimizin okul içi ve okul dışı davranışları, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri daha okul bitmeden 5/Pekiyi olarak basılıyordu 😅 oysa öyle bir toplum muyuz? Bilemedim.

Geri