(link) diyor ki,
"Yine ticari ambalajı üzerinde özellikle çocuklar, 18 yaş altı kişiler, yüksek tansiyonu olanlar, diyabetikler, gebe ve emzikli kadınlar, matabolik olarak kafeine duyarlı olanlar tarafından tüketilmemesi açıkça önerilmemektedir. Üretici, ayrıca ürünün günlük 500ml'den fazla tüketilmesini önermemektedir. Tüketicinin bu önerilere uymaması durumunda vücutta dehidrasyona, hassas bünyelerde ise kalp krizine kadar yol açabilen sorunlara sebep olabilir." diyor.
diyet yapan biri olarak, işlenmiş gıdalarda uzak durmam söylendi. aç kaldım
içmeyin bunu. enerji içeceklerini içmeyin. asitli içecekler içmeyin. geriye kalan, evde yapılmış yoğurttan tuzsuz ayran, günde 2-4 tane 200ml doğal maden suyu, 2-4 litre arası mümkünse işlenmemiş su.
evde yoğurt yapma tarifi de vereyim, 1 litre pastorize AOÇ günlük şişe sütünü kaynatın ve soğumaya bırakın. ben bu esnada üzerinde birken yağı alıyorum. serçe parmağınızı daldırdığınızda 6-7 saniye kadar haşlanmadan kalacak kadar soğumasını bekleyin ve danone probiyotik yoğurtlardan 125grlık bir tanesi ile mayalayın. (bir tencerenin içinde elbette) tencerenin kapağını kapatın ve evdeki yanmayan (bildiğiniz kapalı) fırının içine koyun. 4-5 saate yoğurdunuz hazır. işlenmiş süt ve yoğurttan annenizin zamanında yaptığı, eksiyen, sulanan ve yenmediğinde bozulan, doğal olmasa da ona yakın yoğurdunuz hazır. yogurdu unutursanız ekşir ve bozulur.