Scudo Sports

Recep ivedik 2

Scudo
evet bencede bu flimin ilk flime göre daha çok beğenileceği kesin.en azından konusu daha güncel bir konu.iş araması bakımından.merakla bekliyorum...

aşırı küfür vb. ahlaksız davranışlar var,ama yinede izlenme rekoru kırar ;)

bu tür espriler absürd espri olarak geçer yani inek dersiniz insanlar güler oramakomaburamako dersiniz insanlar güler apışarası kokuyo dersiniz yine güler. kötüdür basittir düzeysizdir. toplumun cahilliğinden faydalanıp para basmaktan başka amacı yoktur. Şu beğendiğini söyleyen 20 civarında kişi oturup düşünsünler ben neye gülüyorum diye.

Şahan şunu söylemeli:
Eğer bu film ile iyi bir yapıt ortaya koyduğunu düşünüyorsa, ne yapsa "kötü olmuş" deme hakkına sahip olurduk acaba?
Bu da iyiyse, herşey iyidir! Daha kötü, daha bayağı ne olabilir ki!
Ama yine de benim yapamadığımı yapmıştır. Ben hala ofislerde sürünürken o hayatını kurtarmıştır. Helal olsun :)

Ben ilk filmi beğenmemiştim tüm esprilier fragmandaki kadardı, zaten onlarda çok seviyesizdi geğiren ,gaz çıkaran ,böğüren, bol bol küfür eden layyn luun diye bağıran bir magandayı kaç dakika izleyebilirimki , senaryo ,replik hak getire . komedi zeka işidir,komediyi çok ince yerlerden yakalayıp üstüne fazla basmadan hiciv edilirse, o eser herzaman hak ettiği yeri alır, o filme giden 4,5 milyon kişiyi hiç eleştirmiyorum çünkü filmi fragmanı sattı , ama aslında içi boş bir filmdi .Bu film hiç bir zaman içeriği ve kalitesinden dolayı değil sadece 4,5 milyon hasılat yapan bir film olarak anımsanacak.Malesef film ekibi zekasını sadece gişede kullanıyor daha 1. filmin üstünden ne kadar geçtiki 2.si piyasada, para nasılsa akıyor hemen bir film daha sürelim nasılsa 4-5 milyon kişide buna gelir deyip artık hayalini kurdukları ferrarilere yada Yalı dairesine taşınabilirler. Sinemaya gidilecek kadar değerli bir film olduğuna inanmıyorum .Bisikletimdeki her parçanın nasıl kaliteli olmasını istersem, parasını veripte izleyeceğim şeyde de bunu aramak hakkımdır.Halkımız hayat pahallığından o kadar bunalmışki birazcık tebessümü bu filmde aramasında hiç kızmıyorum . Madem bu başlık burda açıldı gidip izleyenler eleştirilerinide burda yazarlar umarım.Gidenlere iyi seyirler.;)

yine rekor kırar diye tahmin ediyorum..
hoşçakalın

film güzeldi. ancak film içerisinde ne zaman hangi espri yapılabileceğini tahmin etmek çok zor olmadı.

yalnız filme gittiğim için cahil yaftası yemek hoşuma gitmedi ya da toplumun cahil olduğu yaftası. topluma cahil diyen arkadaş ne kadar entellektüel acaba.

bu filme giderken çok derin, anlaşılması belli dikkat isteyen, ince espri beklemeden gittim. ne tür olacağını biliyordum. kimse kimseyi bu filme gitmesi için baskı yapmıyor.

topluma cahil yaftası vurmak bu kadar kolay olmamalı. ne garibanlar var askerde aldığı 15 lira maaşı memleketine gönderip 2 günde ben askerde iken evdekiler benim paramla ekmek alsın diye düşünen. bu halde yaşamaya çalışan insanların olduğu bir toplumda herkesden tiyatroya gitmesi, LOST' u izlemeleri, desperate house wife' izlemesini beklemek asıl absürt olan bence. bu arada des.hou.wifes espirileride de hep bel altı. bunu izleyince cahillikten kurtulamayız diye düşünüyorum.

birileri emek para harcamış isteyen gider istemeyen gitmez, özgür bir ülkede yaşıyoruz,

rekor kıracağı kesin.ama flim ilkindeki gibi ve beklediğimdeki gibi herşeyi izleyicinin kafasından geçebilecek artık sıradanlaşmış,recep ivedikle özdeşleşmiş bazı hareketlerin,tabikide küfürün ve pisliğin bol olduğu bir flim işte.açıkcası 2-3 defa güldüm flimde.nedense artık insanlar küfür edenlere gülüyorlar.tabi sinemada.aynı küfürü yolda birinden duysa hiçde gülmezler.
kısca filim beklendiği gibiydi ve gerektiği hakkı yani rekoru alacaktır.
ama bence artık bir komedyen bu işi aşmalı.küfürle değilde daha başka şeylerle insanları güldürebilmeli.son zamanlarda izlediğim çoğu komedyenin filmleri hep bunun üzerine kurulmuş.
filimi çok beyenmedim ama izleniyor,içerik akışı olarak iyiydi.konular ve geçen olaylar birbirinle bütün haldeydi,flimin bu yönünü beyendim.
ama gende nerde o eski komedyenlerden izlediğimiz flimler,tiyatrolar demekten kendimi alamayacam...(bu benim düşüncem)saygılar...

Birileri durumdan memnun değil. Peki tam olarak nedir memnun olmadıkları?
Herkes en iyiyi, hatta sadece iyiyi hedefleyecek diye bir beklenti olamaz. Elbet böyle yapımlar da olacak. Elbet her isteyen böyle bir film yapma hakkına sahiptir. Ve yine elbet her isteyen böyle bir filmi izleme ve beğenme hakkına sahiptir. Bunda kızılacak ne var! Şahan Gökbakar çok iyi filmler ortaya koyacak kapasiteye sahip değilse, yine de birşeyler yapmayı denemeli mi? Yoksa gidip benim gibi ofislerde mi çürümeli? Bir şirkette ambar memuru olsaydı bu vatana millete daha büyük bir hizmet vermiş olur muydu? :)
Elbet Şahan'ın yaptığı aslında "denemek" değildir. O sadece kolayına, ucuzuna kaçmıştır, yoksa iyiyi denememiştir. Yine de buna da hakkı var. Kötü de olsa pek çoğumuzun yapamadığını yapmıştır.

Peki niye kızılıyor bu kadar? Aslında Şahan'a kızılmıyor, Recep İvedik'e de kızılmıyor. Bazı kişilerin izlemesine ve beğenmesine de kızılmıyor. Olay bundan ibaret olsaydı hiçkimse kızmazdı. Yazarlar, eleştirmenler, diğer sinemacılar, yönetmenler, oyuncular vs... Olay bundan ibaret olsaydı hiçbiri bu konuda kelam etme gereği duymazdı. Ama şimdi herkes yerden yere vuruyor. Neden?

Çünkü maalesef olay bundan ibaret değil. Kızgınlık böyle bayağı bir filmin kendisine değil, gişe rekorları kırmasınadır. İşte bu çok fena bir durum. Sadece birileri izliyor olsaydı sorun yoktu. Ama çok değerli yapımların adını bile bilmeyen insanlar maalesef böyle bir filme(?) koşuyor. Hem de gişe rekorları kırdırırcasına. Halkımızın durumunun bu olması üzücü. Birileri işte buna üzülüyor, buna kızıyor.

Nitelikli birşeyler var da biz mi izlemedik?
Tiyatroya herkes nasıl gitsin?
Kitap alacak para mı var millette?
... vs vs
Kusura bakmayın, bunların hepsi bahane.
Her ilde ilçede kütüphane var, adım atmayız.
İlçemize tiyatro gelir, haberimiz olmaz. Hadi tiyatroya verecek para yok diyelim; TV'de tiyatro programları var, haberimiz yok. Yemekteyiz programından sıra gelmez. Kaldı ki Devlet Tiyatroları gibi işini mükemmel yapan bir kurum var bu ülkede, biletleri 6 YTL.

Gelelim sinemaya...
2008'in en iyi filmi hangisi deyince insanların aklına üç film geliyor: Issız Adam, Arog, Recep İvedik.
Hayır efendim, yanılıyorsunuz, hiçbiri değil. 2008'in en iyi filmi Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun isimli başyapıtıdır. Cannes'da ödül aldı, Oskar'a yaklaştı. Kaçımız izledik?
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=25992

Reha Erdem'in Beş Vakit filmi yurtdışında pek çok ödül aldı. İngiltere'de yılın en iyi beşinci filmi seçildi. Haberimiz var mı?
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=33690
diğer bir filmi: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=33772

Bunlardan haberinin olmaması senin suçun mu? Evet, biraz da senin suçun. Bana da vahiyle gelmiyor bunlar sonuçta :) İlgilenirsen öğreniyorsun.
Bu kadar basit olmadığının ben de farkındayım elbet. Senin "iyi" ile ilgilenmen, entellektüel yönden gelişmen istenmiyor. Kusura bakma, cahil kalman isteniyor.
Futbol ile yıllarca oyalanabiliyor olman; ince düşünceden eser taşımayan yapımlara bayılman; haber izliyorum zannedip magazine veya reality showa kapılman; belgesel izliyorum zannedip vahşet görüntüleri ile saldırgan içgüdülerini doyurman; en büyük kültürel etkinlik olarak kahvede kağıt oynaman... Bunlar birilerinin çok hoşuna gidiyor. Böyle olunca kolay yönetiliyorsun. Cehaletinin üstüne bazı hassasiyetlerini de (milliyetçiliğin gibi) sömürüyorlar, hepimizi köle yapıp arkadan götürüyorlar da götürüyorlar...
Yuh be, nerden nerye getirdim konuyu! :)
Bir yere götürdüğüm yok. Konu özünde tam olarak budur!

Ben Şahan'a kızmam, istediği gibi film yapsın.
İzleyene de kızmam, isteyen izlesin. Ama bundan ibaret olmasın mümkünse. "Popüler" olandan sonra biraz da "değerli" olanlara göz atsın, farkı görsün. Tiyatrodan keyif alan, kitap okuyan bir insanın Recep İvedik'e tahammül etmesi mümkün değildir. 15. dk'da ortamı terk eder, nitekim öyle yaptı.

biz bunu böyle tartışaduralım 3 günde 1.3 milyon izleyici ve yine en kısa sürede en yüksek izleyiciye ulaşma rekoru. rezervasyonla bulunabilen biletler...

göreceli konular bunlar. sosyal, ekonomik coğrafi diye sayılabilecek birçok şey var.

kimi ince espri sever kimi küfürlü ağız fazlaca abartılmış rahatlık.

herkese her ne izliyorsa iyi seyirler demekten aşka birşey kalmıyor

• Beğen
Tepkiler: fatihgüven
cem yilmaza rakip olamaz.. o zekasiyla espiri yapiyor, sahan ise küfürle...

Filmi izleyenlerin fazla olması,film'in güzel olmasını gerektirmez.İnsanlar 1.sini çok beğendi, ve doğal olarak2.sinide merak ediyorlardı.gerçektende güzeldi 1.si.Ama 2.si pek umduğum gibi olmamıştı 2 bilemedim 3 defa gülmüşümdür.Film'e emek verildiği kesin ona lafım yok.Uğraşılmış yapılmış.Ancak yinede basit olmuştu.Recep ivediğie has,sembolleşmiş hareketlerini yaparak güldürmeye çalıştı izleyenleri.Ama ilki kadar eğlenceli güzel değildi.(Benim düşüncem böyle arkadaşlar)

Ben Şahanın çok yetenekli olduğuna inanıyorum heleki TV 8 deki programı inanılmaz komikti, ama daha öncede yazdığım gibi Recep İvedik Rezalet.Herkes istediğini seyreder kendine kalmış.

Sahanìn yetenekleri konusunda süphem yok. Ancak o cevheri islemesini bilmeli...
Zeka ile yetenek bir araya gelince cok daha basarili olacagina inaniyorum. I. bölümde ben daha cok gülmüstüm. II. bölümde Yoga sahnesi güzeldi...

Evet TV8'deki programı güzeldi, TV'de olduğu için küfürsüzdü ve bunun için daha düzgün, daha ince düşünülmüş espriler vardı.
Ama bu şekilde çok daha kolay, çok daha fazla kazanıyor; tabii ki bu yolu tercih edecek.
Cem Yılmaz Arog'u yaptı, zekasını konuşturdu; Recep yine zirvede..
Ya da Nuri Bilge Ceylan, Üç Maymun'u yaptı, sanatını konuşturdu; Recep yine zirvede..

"Gatilla" haklı; değer izleyici sayısıyla ölçülmüyor, popülarite tamamen farklı bazen..:)

Geri