Scudo Sports

Rampa tırmanmak!

güzel çalışma, elinize sağlık.
benim sıralamam: deneyim, fizik güç ve mental rahatlıktır.
deneyimsizlik yeterli fizik güç olsa dahi zorlar.
deneyim kazandıkça fizik kapasite daha etkin hale gelir ve kendi tekniğinizi geliştirirsiniz, öğrenirsiniz.
kendini bilen kişinin mental kapasitesi de o bilmeyle doğru oranda artar.
doğru vites ve doğru kadans yokuş çıkmanın esasıdır; okuyarak,uygulayarak ve doğru kişileri izleyerek öğrenilebilir, keyif alarak yokuş çıkmak istenirse mutlaka öğrenilmelidir.
uzun dağ tırmanışları çok öğretici oluyor, mesela Uludağ etabı gibi; 32 km, 100 metreden 1900 metre rakıma ve ortalama %5,6 eğim çıkıyorsunuz, keyif alarak çıkıyorsunuz ve hiç durmadan...

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    164,3 KB · Okunma: 42
Scudo
@yusufixx hocam çok güzel bir video olmuş özellikle kamerayı kasktan suratınıza yansıtmanız güldürmedi değil :) benim sormak istediğim, bu forumda da daha önce okuduğum ve genel olarak bilinen şey yokuş tırmanırken vites değiştirmeme yönünde. Ben de her gün olmasa da ara ara ciddi yokuşlar tırmanırken o hatayı yaptım ve yokuş ortasında zincirim attı ve bunun üzerine araştırma yaptım. İnternette edindiğim genel bilgilere göre orda hatamın pedala ciddi güç uygularken vites değiştirmem olduğuna karar vermiştim. Ama siz yokuş çıkarken bolca vites değiştirdiniz acaba benimle alakalı bir sıkıntı mı bu zincir atması?

@O.Yalcindag Bu biraz his ve grup setin kalitesiyle alakalı. Vites küçültme konusunda daha önce sıkıntı yaşamadım ama büyütmek biraz tehlikeli olabilir.

@yusufixx Çok güzel olmuş, sonunu düşünen kahraman olamaz gibi bişey (ıyyy, çok kötü farkındayım) ama rampa çıkmak çoğunlukla zihinsel bir oyundur, katılıyorum tabi ki kondisyon önemli :)

2 şey öğrendim 1- garmin virb edit 2- runtastic bağlantısı olduğu !
Aramazsan bulamazsın ,denemezsen bilemezsin.

@yusufixx Oolum hangi ara çektin videoları ;) Facete işten güçten geçilmiyo :) Şaka bi yana güzel olmuş emeğine sağlık , o daha önce özelde konuştuğumuz olay da gelecek mi bombalar arasında :) Ben daha geçemedim sana o zaman bahsettiğim seriye :)

@Anonim Bir hafta sonumu komple ayırdım. Üç video çıktı. Videolardan birisini çekerken avcılar vuruyodu az daha... Üstümüzden geçti mermi piiiuuv diye. Bir sürü tantana :D Ama devam!

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@yusufixx kanala üye oldum. Bu işin eğitimini aldınız mı yoksa var olan bir yetenek mi ? :) Yani sunum olayı ses tonu vs. Çok iyi

videodan sonra iki gündür yokuş çıkar oldum . gaza mı geldim ?tabi ki hayır ! ne kadar yiyor diye bakıyorum . ama yokuş çıkarken ortalarda felan "teknikmiş , taktikmiş hepsi masal bunların"diyorum o bacak kasların yanarken dilin dışarı çıkmak isterken ,bir de aracın biri yolunun kapatıp durdu mu ekmekli kadayıf oluyorsun . Sabrın sınırı yokmuş ha bire yukarı çekiyorsun.

Animasyon gibi olmuş sanki. Kafa hiç hareket etmiyor, sadece vücut hareketleri var. Eski filmlerde arabanın içine oturan film yıldızları gibi bir taktik mi diye düşündürüyor. Araba gitmiyor gider gibi görünüyor hani :krnz:

Geri