Scudo Sports

Ramazanda bisiklete binmek orucu bozar mı?

Her ramazan iftardan önce 2 saat civarı performans sürüşü yapıyorum bir zararını görmedim hatta vücut boş olduğu için daha rahat oluyor. Ama sahurda iyi Yemen lazım.

Scudo
Hakiketen birçoğunuz olayı daha anlayamamış.
Olay oruçlu oruçlu bisiklete binmek değil.Güneşin tam altında ,kan ter içinde aç susuz bisiklete binebilir ya da ağır bir aktiviteyi bir şekilde yaparsınız, bir şekilde dayanırsınız.Allah yardım eder.
Asıl sıkıntı siz değilsiniz.Asıl sıkıntı orucu Allah rızası için değil de sanki trafikte başkaları için tutuyormuş gibi agresifleşen hoşgörüsüz ,dikkatsiz sürücüler ve yayalar.

Burası oruçlu oruçlu yaptığı ibadeti zedeleyip trafikte hönkürenler için:
Ah be kardeşim orucu Allah için tutuyorsun, niye en ufak sebepten sinirlendin,korno çaldın,çirkinleştin,ufak kusurları hoş görmedin.Allahın oruca ihtiyacı mı var,ancak kulluk borcunu Allah kabul ederse ödersin..Ama kullarını kırar dökersen kıllıdığın namaz namaz değil, oruç oruç değil.

Oruçlu olmaya değil ,hoşgörüsüz sinirli oruçlulara odaklanın.
Şimdiden hayırlı ramazanlar.

bozulmaz ama bazı kimseler için riskli (havalar ısınıyor)

İftardan önce 2 saat kadar bisiklet sürmek efsane oluyor. Çok yüklenmeye gerek yok. Hafif tempo ile zorlanmadan aktivitenizi yapabilirsiniz.
İftardan 2 saat sonrası yine güzel oluyor. :harika:

Konu saptı şu anda
Konuyu saptığı yerden bir tek kişi kurtarır ''Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru'' :komik: (2019da 600bin alan Nihat hoca bu sene 1milyondan kapı açar benden söylemesi)

Evrim Equal on Twitter: Kütük ağlıyordu diyen ama HIRSIZLIK/RÜŞVET  KÖTÜDÜR DİYEMEYEN Nihat Hatipoğlu Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji  Üniversitesi Rektörü olmuş. Eğitim seviyesi yükseldikçe bizim oy oranımız  azalıyor diyen zihniyet, eğitimi ...

Geçen sene iş çıkışı iftara kadar 1.5 2 saat kadar orta tempo 400 500m tırmanışlı 35k sürüyordum ben bir sıkıntı yaşamadım. rahat oluyordu hatta. bu sene de aynı şekilde yaparım muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Nureddin Yıldız hoca'nın benzetmeleri meşurdur Spor nureddin hocanında tavsiye ettiği bişeydir FARZLARIN ÖNÜNE GEÇMEDİKÇE (ramazan orucuda farz olduğuna göre) Şehvet duyarak baktığın şeye bağlı demek istemiştir. Fetva vermek ilmi olmayanların işi değil vebali büyüktür.

Din hakkında ahkam kesmek benim haddime değil. Kimin ne kadar Müslüman ne kadar dinsiz ya da hangi tarikata ne kadar mensup olduğunu kimse bilemez. Anladığım kadarıyla manevi hassasiyeti yüksek birisiniz. Bu yüzden bileceğinizi düşünerek hakka suresinin 44.,45.,46. Ve 47. Surelerini okursanız, ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız. Ben adını zikrettiğimiz gibi insan evladı veya insan evlatlarının peşinden giden, doğrusuna doğru yanlışına yanlış diyen biri değilim Allah ıma şükür. Ancak babanın öz kızına şevhet duyması haram değildir, yok efendim devlet bankalarından çekilen krediler caiz, diğer özel bankalardan çekilenler haramdır diye saçmalayan, öğrenci yurtlarına yardım kisvesi altında milyonları götüren, bir de yetmiyormuş gibi oradaki bebelere tecavüz eden bir dinin(bunun Müslümanlık olduğuna herhalde siz de inanmıyorsunuzdur) söylediklerine hiç mi hiç itimat etmem. Çok da uzatmayalım ama son bir örnek vereyim, geçen haftaki cumaya gittiyseniz, hutbenin konusu Elon musk ın Müslüman değil ama Müslüman fıtratıyla yaratılmış ve yaşamakta olan bir adam olarak anlatıldı 🤣 işinize nasıl geliyorsa, tabi.. Her neyse bunun gibi 10 larca örnek var.. Siz daha çok içindesinizdir benden.. O yüzden gerek yok..

yılın ilk sakız orucu bozar mı sorusu gelmeden ben sorayım,
22 mayıs ta ilk yarışıma hazırlanıyorum kendi çapımda antrenman programım var, ve nisan ayı da interval ayı ağırlıklı olacak iken ramazan ı hesaba katmamışız. Sabah 6ile 8 arası ya da akşam iftar sonrası müsait olabileceğim. Oruçlu iken en optimum antrenman hangi zamanda yapılır ? Hemen iftar öncesi sadece hafta sonu olabilir ama hafta içi mümkün görünmüyor .
Ramazanda en güzel antreman iftar öncesi yapılan antreman hocam, sabah antreman yaparsan oructa zorlanabilirsin ama yinede herşey senin kafanda biter.

Neden bozsun ki? Önemli olan sağlığınıza dikkat edip , fazla sıvı kaybetmemeye çalışın. Bisiklet üzerinden fenalık geçiriseniz kaza riskini arttırır. Hem sizin hem de çevreniz için tehlike oluşturabilir. O yüzden en güzeli oruçlu iken değil de sahurdan sonra kullanmak daha mantıklı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Din hakkında ahkam kesmek benim haddime değil. Kimin ne kadar Müslüman ne kadar dinsiz ya da hangi tarikata ne kadar mensup olduğunu kimse bilemez. Anladığım kadarıyla manevi hassasiyeti yüksek birisiniz. Bu yüzden bileceğinizi düşünerek hakka suresinin 44.,45.,46. Ve 47. Surelerini okursanız, ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız. Ben adını zikrettiğimiz gibi insan evladı veya insan evlatlarının peşinden giden, doğrusuna doğru yanlışına yanlış diyen biri değilim Allah ıma şükür. Ancak babanın öz kızına şevhet duyması haram değildir, yok efendim devlet bankalarından çekilen krediler caiz, diğer özel bankalardan çekilenler haramdır diye saçmalayan, öğrenci yurtlarına yardım kisvesi altında milyonları götüren, bir de yetmiyormuş gibi oradaki bebelere tecavüz eden bir dinin(bunun Müslümanlık olduğuna herhalde siz de inanmıyorsunuzdur) söylediklerine hiç mi hiç itimat etmem. Çok da uzatmayalım ama son bir örnek vereyim, geçen haftaki cumaya gittiyseniz, hutbenin konusu Elon musk ın Müslüman değil ama Müslüman fıtratıyla yaratılmış ve yaşamakta olan bir adam olarak anlatıldı 🤣 işinize nasıl geliyorsa, tabi.. Her neyse bunun gibi 10 larca örnek var.. Siz daha çok içindesinizdir benden.. O yüzden gerek yok..
güzel bakan güzel görür.
İmam gazali alimleri 2 sınıfa ayırıyor. Ahiret alimleri ve Dünya alimleri.
Burdan yola çıkarsanız kimden fetva alabiliriz bunu kalbiniz size gösterecektir.
burada da dediğim gibi. Birilerine laf atıyorsunuz olan dine oluyor.
bu kredi çekmenin milyonları götürenlerin tecavüz edenler ile islam dinini aynı cümlenin içinde konuşmanız bile yakışık almıyor. cevap vermeyeyim diyorum ama zorlamayın. kendiniz de günaha girmeyin milleti de günaha sokmayın.

güzel bakan güzel görür.

burada da dediğim gibi. Birilerine laf atıyorsunuz olan dine oluyor.
bu kredi çekmenin milyonları götürenlerin tecavüz edenler ile islam dinini aynı cümlenin içinde konuşmanız bile yakışık almıyor. cevap vermeyeyim diyorum ama zorlamayın. kendiniz de günaha girmeyin milleti de günaha sokmayın.

Konuya dönmeliyiz.
Sapmamalıyız.
Yıllardır verilmiş bile olsalar, bizlere yedirilen bilgiler için aklı çalıştırmak, hazıra konmamak gerekiyor değil mi.
Şimdi dinler tarihini, aslında nerenden türediklerini, masalsız, hikayesiz, gerçek sebepleriyle anlatan linkleri buraya sıralamaya hiç mi hiç gerek yok.
"Güzel bakan güzel görür".
Pozitif bakalım, baktığımızın bile bizi yanıltabileceğini bilelim, beynimizi gördüklerimizi doğru analiz etmeye zorlayalım.
Hoş görüyü bırakmayalım.
Önemli olan içimizdeki iyi olma çabasının görülmesi.

binmeyi bırak, bisikletin aklından geçmesi bile bozar...

şeynat icadı bu bisiklet... 🤓

Geri