ahlaksahibi
Daimi Üye
- Tepki
- 320
- İsim
- yusuf
- Bisiklet
- Salcano
Konuyu saptığı yerden bir tek kişi kurtarır ''Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru''Konu saptı şu anda
Nureddin Yıldız hoca'nın benzetmeleri meşurdur Spor nureddin hocanında tavsiye ettiği bişeydir FARZLARIN ÖNÜNE GEÇMEDİKÇE (ramazan orucuda farz olduğuna göre) Şehvet duyarak baktığın şeye bağlı demek istemiştir. Fetva vermek ilmi olmayanların işi değil vebali büyüktür.
Ramazanda en güzel antreman iftar öncesi yapılan antreman hocam, sabah antreman yaparsan oructa zorlanabilirsin ama yinede herşey senin kafanda biter.yılın ilk sakız orucu bozar mı sorusu gelmeden ben sorayım,
22 mayıs ta ilk yarışıma hazırlanıyorum kendi çapımda antrenman programım var, ve nisan ayı da interval ayı ağırlıklı olacak iken ramazan ı hesaba katmamışız. Sabah 6ile 8 arası ya da akşam iftar sonrası müsait olabileceğim. Oruçlu iken en optimum antrenman hangi zamanda yapılır ? Hemen iftar öncesi sadece hafta sonu olabilir ama hafta içi mümkün görünmüyor .
güzel bakan güzel görür.Din hakkında ahkam kesmek benim haddime değil. Kimin ne kadar Müslüman ne kadar dinsiz ya da hangi tarikata ne kadar mensup olduğunu kimse bilemez. Anladığım kadarıyla manevi hassasiyeti yüksek birisiniz. Bu yüzden bileceğinizi düşünerek hakka suresinin 44.,45.,46. Ve 47. Surelerini okursanız, ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız. Ben adını zikrettiğimiz gibi insan evladı veya insan evlatlarının peşinden giden, doğrusuna doğru yanlışına yanlış diyen biri değilim Allah ıma şükür. Ancak babanın öz kızına şevhet duyması haram değildir, yok efendim devlet bankalarından çekilen krediler caiz, diğer özel bankalardan çekilenler haramdır diye saçmalayan, öğrenci yurtlarına yardım kisvesi altında milyonları götüren, bir de yetmiyormuş gibi oradaki bebelere tecavüz eden bir dinin(bunun Müslümanlık olduğuna herhalde siz de inanmıyorsunuzdur) söylediklerine hiç mi hiç itimat etmem. Çok da uzatmayalım ama son bir örnek vereyim, geçen haftaki cumaya gittiyseniz, hutbenin konusu Elon musk ın Müslüman değil ama Müslüman fıtratıyla yaratılmış ve yaşamakta olan bir adam olarak anlatıldı 🤣 işinize nasıl geliyorsa, tabi.. Her neyse bunun gibi 10 larca örnek var.. Siz daha çok içindesinizdir benden.. O yüzden gerek yok..
burada da dediğim gibi. Birilerine laf atıyorsunuz olan dine oluyor.İmam gazali alimleri 2 sınıfa ayırıyor. Ahiret alimleri ve Dünya alimleri.
Burdan yola çıkarsanız kimden fetva alabiliriz bunu kalbiniz size gösterecektir.
güzel bakan güzel görür.
burada da dediğim gibi. Birilerine laf atıyorsunuz olan dine oluyor.
bu kredi çekmenin milyonları götürenlerin tecavüz edenler ile islam dinini aynı cümlenin içinde konuşmanız bile yakışık almıyor. cevap vermeyeyim diyorum ama zorlamayın. kendiniz de günaha girmeyin milleti de günaha sokmayın.
Domuz derisinden yapılma seleye binmek bozar mı acaba ?
(link)!
Paylaşmayı düşünmüştüm, geç kaldım.