Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ramazanda bisiklete binmek orucu bozar mı?

Natural_animal

Daimi Üye
Tepki
185
:D Bozmadığı kesinde. Siz ne diyorsunuz, oruçlu, oruçlu pedallara yüklenmek nasıl olur acaba??

Scudo
Merhabalar. Ramazan ayında bisiklete binmek seninde dediği gibi tabiki orucu bozmaz. Ama vücut aşırı derecede su kaybettiği için baygın düşersiniz. Bu bayılmalara bile yol açabilir. Onun için oruçlu iseniz bence kısa gezilere katılın. Ben mesela 15-20 km yavaş tempoda geziyorum, kendimi yormadan.

Sevgiler...

valla geçen sene ramazan ayında iftara 1 saat kala sultanahmet'e bisikletle girdim iftar'a evde olmak içinde sirkeciden eyüp'e kadar sprint ama sonuçta iftar vakti sofrada elimde bardak önümde surahiyı almış öyle bekliyordum:D:D:D

Ramazanda niyetliyken kısa ve yüklenmeden yapılan turların sorun olacağını düşünmesemde kişilerin bünyelerine bağlı olarak açlık ve yorgunluktan ayrıca kan şekerinin düşmesi sonucu beklenmedik durumlar oluşabilir...Ayrıca su ve mineral kaybı sebebiyle kramplarda oluşabilir...

yukarıda ve sizin de belittiğiniz gibi bisikletin orucu bozacak bir yanı yok..ancak Serkan ve Çağrı abilerin de dedikleri gibi niyetliyken bünye zayıf düşer..sonra Çağatay gibi iftar vaktini elinizde bir sürahi suyla beklersiniz.. ;)
bende niyetliyken kısa mesafeli ve hafif tempolu gezilerden yanayım..

Kazasız-Keyifli ve Bol Pedallı Günler

ben iftardan 1 saat önce başlayıp iftara kadar bindim çok daa ii geldi ancak gözümün açlıı sebebiyle daha fazla yedim o olmadı işte çok karışık yaa

yav benn trailer aldım ona bile binmeye daral geliyo oruçluyken binene helal olsun valla ben evde zamanın çoğunu uyuyarak geçiriyorum

ben bilgisayarın başında tuşları karıştırıyorum yani dikkat tamem olmasa bile dağalıyor yani yolda ne hale gelirim bilmiyorum yani anlaşılan bir ay bir aramız var bir ay sonra bisiklete binmeye başlayacağım

Aman arkadaşlar ben bugün bi delilik yapıp 40 km bisiklet sürdüm. Dilim damağım kurudu. Siz siz olun oruçlu binmeyin uzun mesafe..:D:D:D

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
İftardan önce 120 dakika hafif tempolu bir sürüş harika oluyor. Ama kendinizi kontrol etmeyi unutmayın sakın...

zekeriya hoca bu foruma üye olsaydı herhalde bozar derdi, ve eklerdi:
bisikletle oruç açılabilir diye:p

Arkadaslar ben susamaktan korktuğum için binmiyorum,bende bisikleti seyrediyorum binesim geldiği zaman(benim odamda kalıyor bisiklet)

:) tabiki orucu bozmaz bunun sorulması bile sacma :) biz cumartesi günü kuzenimle bisikletleri aldık saat 3 sularıydı fatihden çıkdık yola eminönü, beşiktaş, ortaköy, emirgan korulugunda 1 saat dolaşdıkdan sonra tarabyaya gittik bizim dürümcüye :) iftarı orda açdık baya da vakit vardı deniz kenarında oturduk bi müddet. ondan sonra geri dönüş yolunda pedallara bi asıldık 35-40 la gidiyoruz tempoyu hiç düşürmüyoruz 50 dk gibi kısa bi sürede 26 km yol kattetdik ama pazar günü de belim çıkmış bi halde yatıyodum pedala nası abandıysam artık :D geceleyin o parkur da trafik çok rahat ve çok güzel.. hepinize bol pedallı günler..!

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Soruyu görünce baya güldüm :D
Zekeriya Beyaz a sorulan sorular geldi aklıma da :D:D

bugün aç karna tuttuğum ve susuz 28-30 derece antalya sıcağında bisiklet sürdüm...
Yol yorgunluğu da vardı üzerimde
eve gelip yatağa kendimi nasıl attığımı anlamadım...

çok zorluyor çook
aç susuz yorgun olunca tabi ;)

Oruçlu iken bir sporla uğraşmak tabii ki zor ama ben genelde şu yolu izliyorum. Tatil günlerini seçiyorum, sahuru kuvvetli yapıyorum, sabah ta erken çıkıyorum. Genelde 40-50 km yi geçmemeye ve de fazla yokuşlu parkurları seçmemeye çalışıyorum. Geldikten sonra ılık bir duş ve ayakları vucüt seviyenizden yukarda tutarak bir süre dinlenme tv izleme filan...Tabii iftar saatine doğru mide kazınması ve susuzluk kendini diğer günlere göre daha kuvvetli hissettiriyor ama bu işin güzelliği de burada değil mi?

Ama tabii ki ben her zaman olduğu gibi bünye diyorum. Kişinin bünyesi normal zamanda tutulan oruçta bile etkilenebiliyorsa bisiklete binmeye veya fazladan efor sarfetmeye kalkmasın, ne olduğunu anlamadan tüm ışıklar bir anda sönebilir :)

herkese iyi günler...

Basri

• Beğen
Tepkiler: M.Ergun GÖZET
Bisiklet binince oruç bozulmaz ama sakatlanabililir vacib olmaz, niyet önemlidir, Bisiklet binerken allah muhafaza kaza yapılıp başın pekmezi akarsa oruç bozulabilir bu yüzden oruçluyken bisiklete binerken kask takılması ve kaza yapılmamaya dikkat edilmesi tavsiye olunur... :)

Şaka bir yana arkadaşlar orucun amaçlarından en önemlisi vücudu temizlemektir, oruç tutulunca bünyede biriken toksinler, kana karışarak yakılır ve vücuttan atılır böylece insan kendisini ruhen ve fiziken daha sağlıklı hisseder, vücudu zorlamadan düz yolda yapılacak 45-60 dakkalık hafif tempoda sürüş metabolizmayı hızlandırarak vücudun temizlenme sürecini arttırır, havalarında serin gittiğini gözönüne alırsak su kaybı gibi bir sorun yaşanmaz...

Hakan bey çok güzel bir nokta yakalamışsınız. Yani metabolizma hızı olayı.. evet ramazanda iki öğün yemek yemek ve enerjiyi koruma modunda az hareket etmek metabolizmayı biraz yavaşlatır. onun için oruçluyken de bisikeklet vb. sportif faaliyette bulunmak metabolizmamızın hızının yavaşlamasına engel olur.
ramazandan kilo aldığını söyleyenlerin, kilo almalarının sebebi işte bu metabolizmanın yavaşlaması olayına bağlıdır.

hem bir de şöyle düşünün, diyelim ki çok uzun bir turda yolun ortasında yiyecek ve içecekleriniz tükendi.. yolun geri kalan kısmını aç susuz nasıl gideceğinizi düşünüp korkmak yerine bu konuya ramazanda bisiklete binerek bir tür pratik ve antrenman yapmış oluyorsunuz. var mı daha gerçekçi bir antrenman modeli.. bence yok.. o zaman fırsatı hiç kaçırmayın..

hatta yağmur yağarken de çıkın dışarı bisikletinizle..
yine aynı mantık.. diyelim ki çok uzun bir turda yolun ortasında yağmur yağmaya başladı.. yolun geri kalan kısmını sırılsıklam nasıl gideceğinizi düşünüp korkmak yerine bu konuya yağmurda bisiklete binerek bir tür pratik ve antrenman yapmış oluyorsunuz.

saygı&sevgi..

İtiraz ediyorum bozar :) Ama şöyle bozar, elinizin altında, suluk kafesinin içinde kocaman, içi su dolu bir suluğunuz varsa bozar ( benimkini bozduğu gibi :) )... Bozmaması için binerken suluğu evde bırakmayı unutmayınız :) Çünkü suluk olunca isteksiz bir refleks olarak susayınca hemen el oraya gidiyor ve içtikten sonra ''tüüh oruç gitti'' diyerek hatırlıyorsunuz.

Bu arada, mesajı yadıktan sonra antrenmana çıkmak için hazırlanmaya başladım. Şimdi çıkıyorum :)

Sercan diyor ki: "refleks olarak susayınca hemen el oraya gidiyor ve içtikten sonra ''tüüh oruç gitti'' diyerek hatırlıyorsunuz"

Mesut da cevap yazmış:
O sayılmaz.. valla.. ama bir daha reflex yapma istersen.. su hoşuna gidip de bilinçli refleks yaparsan o zaman sayılır..
:D

• Hahaha
Tepkiler: mazot
Geri