@tayfur
başlık açılmış, ilk yazısına bakıyorum ve gayet güzel içerikte anlatımda bulunmuş. Onun da ötesinde emek verilmiş gayet.Teşekkür edenler arasında senin ismin de var. Orta yazılarda da atışmışsınız ve hakaretle başlatmışsın tartışmayı, yetmemiş bi de atılmış bu arkadaş. Neresi saçmasapan oluyo bu bilginin o zaman?
Bu konuyla ilgili yapılan paylaşımı begenmek zorunda değil zaten kimse, begenmediysen başka yerden de bilgi edinilebilir, ya da burada birileri bir şeyler paylaşmanın gayretindeyken begenmiyorsanız okumaya devam etmeme seçeneğini tercih edersiniz. Sonuçta 2 aydır bu forumda spor,antrenman ve beslenme konulu yorumlarını okuduğum bu arkadaşın fikirlerini şahsen ben hiç de saçma bulmuyorum. Bisiklete aylar önce ben de yeni başladım ve aylardır okuyup da fikir edindiğim yazılarını okuduğum bu arkadaşın forumdan neden ayrıldığı konusunda hiçbir fikrim yok fakat ayrılmasından ötürü de üzüntümü belirtmek isterim burada. Çok samimi ve iyi niyetli bir arkadaş olduğunu çok iyi biliyorum şahsen.
Televizyonda binbir türlü safsata var ona bakarsanız, begenmediğinizde elinizde kumanda, değiştirirsiniz olur biter. Burada da elinizde fare, değiştirirsiniz sayfayı başka bölümle ilgilenirsiniz.Elalem sonuçta izlemeye devam izleyeceğiniz ama seni de bağlamaz neticesinde.
Hem sen de daha öğrencisin, senin de daha en az 10 sene yolun var bu işler hakkında konuşman için.Zamanında başarıyla kazandığın fakülten daha bitse bile daha çok yolun var hala, benden daha iyi biliyorsun bunu zaten ama senin de pek hakkın yok ne olursan ol kimseye hakaret etmeye.
Ayrıca tartışmaların arasından geçerken zaten doktorlara yönelik eleştirel veya saçma bir yorumu bulunmamıştır, ve herkesin sene içerisinde periyodik olarak sağlık kontrolün geçmekte fayda olduğunu tüm doktorlar belirtmektedir. Tabiki birtakım işleri doktor kontrolü olmadan yapmanın türlü türlü sakıncaları vardır.Bunu savunuyor arkadaş, bunun neresi saçma sapan olabilirdi ki.
Yalnız bazı web sitelerindeki insanları yanıltıcı, paniğe düşürücü bilgi kirliliği konusunda size hemfikirim, malesef insanları lüzumsuz yere paniğe sokan bir takım medyum kılıklı dolandırıcı, veya istismar edici kimlikler dolanmaktadır.
her neyse bu arkadaşımız da iyi niyetle bir başlık açıp paylaşımda bulunmak istemiş, çoğu kimsenin tercih etmeye yanaşmadığı bir huydur bu genellikle.Okudum bilgileri fakat, ben şahsen bu ay kapadım bisiklet sezonunu, ramazandan sonra devam edicem pedal çevirmeye kısmet oldukça.İlle de pedal çevirmem şart değil, bisiklete binmediğim zamanlar evimden kalkıp kadıköye kadar yürüyorum, ve abartısız günde en az 6km yol yürüyorumdur bu şekilde. Yani ben şahsen yazılanları yapmasam da en azından o da bir fikirdir deyip okuyorum, yapmam şart diye bir kayide yok sonuçta, ama begenmediğim tarafları da vardır herkeste olduğu gibi bu arkadaşın aktardıkları arasından, ama başkalarının da ortalıkta okumakta olduğu ortamlarda rencide etmek zorunda da değilsin kimseyi.
İlerde kısmetse elinden geldiği kadar birçok insana hayrın dokunacak, neredeyse herkesin olmak istediği yerdesin, açıkçası bir üniversite son sınıf öğrencisi olarak da yakıştırmıyorum sana da böyle davranışları.Arkadaşım değilsin, hiçbir şekilde samimiyetim yok, zaten sana katıldığım tarafların da var onlara bir şey demedim dikkat edersen ama katılmadığım fikrimi de düzgünce ifade ediyorum buradan.Yalnız dikkat ettiğim bir nokta var, ilk olarak sen başlatmışsın bu atışmayı, bu arkadaş bunun yüzünden mi atılmış, başka bişey yüzünden mi bilemem ama herhangi bir terbiyesizliğini görmüyorum.Şeftali suyuyla 6 saat pedal çevirmek fikri diye bir şey gördüm, şahsen ben de asla yapmam böyle intiharvari bir şeyi kilometrebaşı mola verip de sürekli litrelerce su tüketen biri olarak.Bunu söylemesinin de terbiyesizce veya alaycı bir tarafını ben görmüyorum şahsen.
Hatta o karton kutularda satılan yapay meyva sularını içeceğime kola içerim daha iyi o bile daha sağlıklıdır eminim. insanı deli gibi şeker manyağı yapan o katkı maddeleri yok mu, doğal meyveler yiyip suyunu tüketmek varken asla yani, zaten iğrenç buluyorum yağlı yağlı bi de felaket balgam dolu hararet yapmıyo mu zaten, hiç çekilmez asla. Onun yerine pazara inip kilolarca meyvelere para verseniz daha karlı. Çünkü o meyve sularının çoğu katkı maddesi zaten.O bir kutu cappylere vereceğiniz meyve karışımı dedikleri şeylere 2-3ytl vereceğime kilo kilo meyve alırım daha sağlıkldır, %100 meyve suyu yani ötesi olmaz. Nesini savunacaksın ki o şeftali suyunun?
Formüller halinde sayarsın hatta; say sayabileceğin kadar faydalarını ama neye yarar ki?
He şu da var,Gökhan'ın yapısıyla benim yapım bir olamaz, ben şu anki halimde asla yapmam bak o yazılanları ama gene de okurum saygıyla seve seve, sonuçta insanların aklı var, kullanmak da onların bileceği iş.
20gün tatile gittim geldim, gitmeden önce de atışıyodun sen bununla, şimdi bakıyorum arkadaş atılmış forumdan, sen onursal üye olmuşsun burda.Başka sayfalarda da atışman var, ve bence muhtemelen atılmasının seninle ilgisi çoktur. Zaten marifet olan senin yaptığın gibi insanların yazdıklarının içinde alakasız da olsa ufak tefek gafı varsa yakalayıp pireyi deve yaparcasına laf yetiştirip de aşağıladıktan sonra da akademik seviyesini de buralarda oyuncak ederek ben bu işin adamıyım benden daha iyi bilemezsin deyip ukalalık etmek değil, karşındaki insanı da ne olursa olsun samimiyetle dinleyebilmektir, önce insan olabilmektir, ki sen daha mezun bile değilsin, mezun olsan bile elinde geçerli belgen ya da sertifikan yok daha bunları da konuşabilmek için ona bakarsan.
Sen kitaplar karıştırarak öğreniyorsun, bu arkadaş sonuçta doktor olmayacak asla ama spor ve beslenmeyle ilgili çok ufak bir konuda deneyimine dayanarak da hevesle aktarmaya çalıştığı şeyleri sadece eleştirmenin ötesine gitmişsin, yetmemiş laf dalaşına girmişsiniz. Ben senden daha iyi biliyorum deyip yazmak yerine o zaman düzeltebilirsin, doğrusu budur, hatası şurda vardır doğrusu bu olmalı diye de başka başlık açıp aktarabilirsin. Zaten kimse doktorum demiyor, deneyimini yazmak istemiş ve ne düşündüğünü de eklemiş bunun neresi çok sakıncalı ki? Bunu yapın edin şunu yapmayın mı diyordu sanki? Hayır tabiki.
Zaten ilk yazısına teşekkür edenlerin arasında sen de varsın, ne oldu da fikrin değişti daha sonra? Üzgünüm ama sana tepkiliyim "tayfur" arkadaş. Zaten burada tecrübesi olan kişiler aktarıyo aktaracağını, isteyen bilgiyi alıyor ve deniyo, isteyen reddediyor veya vazgeçiyor almaktan, onların bileceği iş. Kişisel sorunun olmasa onunla zaten baştan yazısını okuyup da teşekkür ettiğin adamı şimdi burda lafla bombalamazdın.