Scudo Sports

Ramazan ayı ve beslenme

Şimdi olaya ibadet yönünden yaklaştığınız için ben de aynı istikametten devam etmek istiyorum.

Bir ibadeti (manevi olayı) salt olarak maddi kavram ve deneylerle ifade edemezsiniz. Ayrıca kimsenin de oruc gibi bir ibadeti haklı çıkarmak için abartılı iddialar atmaya ihtiyacı yok. Abartanları zaten dikkate almıyoruz.

Peygamberin orucu tavsiye ve tarif ediş şekline göre oruç ibadetini değerlendirmek en uygun yoldur bence. Yoksa günümüzdeki oruç tutuş şekline göre oruç ibadetini irdelersek tamami ile SİZ HAKLISINIZ...

Hz Peygamber iftarı hemen, vakit girer girmez yapmayı ve hafif tutmayı öğütler. Sahuru da son ana kadar geciktirmeyi, su içmeyi tavsiye eder. Sahurdan sonra yatmayı tavsiye etmez, onun yerine güneş doğana kadar ibadet etmeyi, özellikle namaz kılmayı tavsiye eder.

Acıkmadan sofraya oturmamayı ve doygunluk hissini almadan önce sofradan kalkmayı tavsiye eder.

Ramazan ayında oruç tutanların iş gücünün azaltılmasını tavsiye eder...

Şimdi burası bisiklet forumu, mevzuyu daha da uzatıp ortamı dini vaaz haline getirmek istemiyorum. Ama madem ki bir ibadetten bahsediyoruz, ibadeti de erbabından (Hz.Peygamber'den) öğrenmek ve onun tavsiyelerine uymak gerekir.

Zaman içerisinde bu tavsiyelerin her birinin aslında bir bilimsel gerçeğe dayandığı da görülmektedir.

Günümüz müslümanlarının kendi nefislerine göre uydurduğu ve adına ORUÇ koyduğu bir ibadetle, Hz. Peygamberin saf olarak tavsiye edip bize öğrettiği ORUÇ arasında çok büyük farklar oluşmuştur maalesef.

İşte bu bozuk olarak uyguladığımız ibadetleri de daha sağlıklı hale getirmek için günümüz bilim insanları bazı tavsiyelerde bulunmuşlardır. Kişi de isteğine göre bu tavsiyelere uyarak ibadeti ile günlük yaşantısını bir arada sürdürmeye çalışmaktadır...

Herkese saygılar...

Scudo
@nuhcan

üstad neden böyle sert bir anlatımla cevap verdiğini çözemedim?

Ben burada kötü birşey görmüyorum. Ben burada gerçekleri anlattım. Bilim çağında yaşıyoruz ayrıca.

Şimdi her şey daha farklı o zamanki yaşam tarzı ile şimdiki arasında milyon tane fark var.

Dikkat edersiniz yada etmessiniz ama bu şartlarda oruç tutacaksanız zarar göreceksiniz. Bende size bunları neden anlattım. Dedimki ibadetinizi yaparken sağlığınızıda düşünerek düzgün bir beslenme yapmanız açısından anlattım.

Yani dostum demişsinizki peygamber efendimiz böyle yapıyordu. E peygamber efendimizin yaşam tarzı ile sizin yaşam tarzınız birmi dostum yapmayın lütfen.

BİZ BURADA YAZI AMACINI ŞAŞIRTMAMASI AÇISINDAN orucun iç organları ve sindirim sistemini dinlendirdiğini detoks etkisi oldugundan bahsediyorken.

Bende size gerçekleri anlattım.

AMA MALESEF BUNLAR İNSANLARIN DUYMAK İSTEMEDİĞİ ŞEYLER. Şimdi biri çıkıp şu bilim çağında beslenmenin kitabını yazmışken bu şekilde tutulan oruç zararlıdır deyince kıyameti koparıyolar.

Diğeri çıkıp toplumsal tepkinin önüne geçmek için pekala oruç faydalıdır diyecek.

ÖNEMLİ OLAN ZARAR YADA FAYDA DEĞİL. Dünyada buna benzer durumlarda kuraklıklar yaşanmış ve insanların bedenleri hiç bir şey yemeden sadece su içerek ortalama 90 ve daha fazla gun kadar hayatı idame ettirmeyi sağlıyor.

Ben bilimsel yaklaşıyorum. Size 20 aydan fazla olan tecrübemi aktarıyorum. Spor yapan arkaşlarımızın ibadetini gerçekleştirirkende, ibadet sonrası dönem için minimum zarar görmesi için anlatıyorum bunları.

Kimseyi etkilemeye çalıştığım dusunulmesin sakın. Banane ben neden burda zaman harciyimki yoksa.

Bakın örneğini verdim ve defalarcada vericem. BEDENİNE POŞET SARAN BAYAN örneğini unutmayın. İnsanlar daha sonra kendilerini paketleyip saçma sapan şekiller ile davranıyorlar.

Hatta ramazan ayında kilo vereceğini düşünenler bile var. BUNLAR GERÇEK.
Biz bilim çağı içerisinde insanları bilinçlendirmek zorundayız.

Benim buradaki amacım arkadaşlarımızı bilinçlendirmekti.

Ben burada mistik yaklaşmıyorum dikkat ederseniz. Bilimsel açıdan ve deneyimlerimi aktarıyorumki. Bu deneyimler su götürmez gerçeklerdendir.

İbadetinizi yapın ve mutlaka kompleks karbonhidratlara yönelip + sofralarınızı saray sofrası gibi donatmayın.

Tekrar ediyorum eğer yazımızın basında anlatıldığı gibi oruc tutmak vücudu detoksivite falan etmez vücudu dinlendirmezde.

Orucun faydasını görmek istiyosanız bu sadece nefsinizin terbiyesi şeklinde gerçekleşir.

Oruc sonrası oluşacak zararları telafi etmek kolaydır. Ortalama 2-3 ayınızı alır.

allah kabul etsin bütün arkadaşlarıma.

saygılar.

Arkadaşlar, yüksek tansiyon rahatsızlığım var, sizce oruç tutmak ile yüksek tansiyon arasındaki ilişki hakkında yorum yapabilecek arkadaşlar varmı teşekkürler
Alp

gökhancan arkadaşı tanımak isterdim ..kardeş eline diline sağlık yahu..adeta varlığını forum varlığına adamışın..tebrik ediyorum..faydalı bilgilerinle gençleri aydınlatmanı devam ettirmeni diliyorum

@alpaslan11

ilacınızı zamanında ve düzenli olarak aldıktan sonra problem olacağını sanmıyorum..yine de bir uzmana danışmalı sanırım

@alpaslan11

Ustad bazı konularda kesinlikle konusunun uzmanı olmak lazım karar vermek için.Bu arada bakmayın butun gun forumdayım ama işim gereği bilgisayar basındayım bu mesajlarıda dinlendiğim anlarda atıyorum.

Yaşınız kaç ve durumunuz nedir. Olası bir hipoglisemi sorununda( gizli şeker ) açlıktan bayılmalara kadar gider bu durumki hipoglisemi ramazan ayında hortlayan bir rahatsızlıktır.

Doktora gidiniz. kesinlikle gerekli testler ve tahliller sonucu size bu konu hakkında cevap vericeklerdir.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
@cakmakmehmet

Hocam sağolun. Elimden geldiğince ve 20 aylık dönem sonucu edindiğim bilgileri paylaşıyorum.

Kesinlikle bizim burada hedeflediğimiz daha iyi bir yaşam kalitesi, daha güçlü bir şekilde bedeni faaliyetlerimizi sürdürmek.

İnanın askerlik sonrası dönemimde karsılaştıgım örnekler son derece kafamı bulandırmıştı. O günden sonra elde etmeye başladıgım bilgilerim hepimizin işine yarıcaktır. Yazılarımın devamı her zaman gelecektir.

Gerekli durumlarda yapılması gereken doktor a gitmektir.

İmkanlarınız var ise aylık veya 2 aylık hiç yoksa 3 aylık periyotlar içerisinde doktor kontrolünden geçmeyi deneyin.

Hayatınızın nasıl değiştğini fark bile edemiceksiniz.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: cakmakmehmet
@Barış Kılınç

Ramazan ayınında hakatten söylemek istemediğim ağır hitaplar içeren kavgaları ve kazaları meşhurdur.

Kan şekerinin düşmesi insani delirtir :))

Ben sert yazmadım, öyle anlamış olabilirsiniz.

Kısaca bir tespit yaptım ki, bir ibadetten bahsederken ibadeti sadece maddi şekilde ifade edemezsiniz.

Ayrıca bizi aydınlattığın için teşekkür ederim. Ne güzel yeni yeni konular öğreniyoruz. Sen de benim yazdıklarımdan bir kaç şeyi bilgi hazinene eklediysen bu da senin karındır.

Bütün bunlara rağmen hâlâ "organların dinlenmeye ihtiyacı olmadığı" iddiasının bir mesnetini göremedim. Eğer ısrarla bunu talep etmem sertlik oluyorsa bir şey diyemem...

Yine de tüm bilgiler için teşekkür ederim...

Bütün bunlara rağmen hâlâ "organların dinlenmeye ihtiyacı olmadığı" iddiasının bir mesnetini göremedim. Eğer ısrarla bunu talep etmem sertlik oluyorsa bir şey diyemem...

----------

Gerçek dinlenmenin nasıl olduğu uyku konusunda anlatılmıştır.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=29850 incelemeni öneririm.

saygılar.

Daha fazla sorusu olan yokmu. Yanlış bilinenleri açığa çıkarmaya devam edicez. Sorularınızı her zaman bekliyorum.

Gerçi ramazan ayı başladıgında bu konunun uzun uzun konuşlacağından eminim. Ramazan ayı beslenmesi hakkındaki yanlış bilinenler gun yuzune cıkacak.

Ramazan ayı hakkında yanlış bilinenler ortaya çıkmıyor, sadece sizin kaynak göstermekte çok başarılı olamadığınız bazı iddialarınız ortaya çıkıyor.

Bu konu üzerinde profesyonel eğitim almakta olan birisi olarak bütün üyelerimizi sizin sağlık konusundaki mesajlarınıza dikkatle yaklaşmaya çağırıyorum. Düşüncelerinize körü körüne bağlı olduğunuz gibi başkalarının doğru söylüyor olabileceklerini de hiç hesaba katmıyorsunuz.

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: halp
@tayfur

Forumu iyi takip etmeni öneririm zira bana karşı cephe almanın anlamı yok. Ayrıca beslenme hakkında da oldukça engin bilgilere sahip insanlar var yanımda merak etme kafadan mesaj yazmam ben.

20 aylık yağ yakım programı çerçevesinde 30 kg yağ yakımı sağladım.

Destek almadıgım body building hocası ve destek almadığım doktor yapmadığım egzersiz kalmadı.

Sizin sandıgınız gibi olmuyor bu işler.

Sanırım yeterli.

Size karşı cephe almama gerek yok, zira dediğinizi gibi cephe falan alıp bu mevzuyla uğraşacak vaktim yok. Ders çalışırken ara verdiğimide önümdeki bilgisayardan foruma bakıyorum. Faydasız tıbbi konuları, sağlık meselelerine yaptığınız yarım yamalak, doğru yanlış yorumları, bisiklet forumunda yeri olmayan haber konularını görüyorum ve sizin saçtığınız yanlış bilgilerden kafası karışıp, yanlış şeyler öğrenebilecek üyelerimiz için üzülüyorum.

@tayfur

Dostum bu ülkede insanlar doktora gitmiyorlar doğru duzgun. araştırma yapalım en son ne zaman beslenme ile ilgili doktora gittiniz diye.

Bu memleketin beslenme sorunu var anlıyormusun ? OKEY . Ben bunun duzelmesi için elimden geleni yapıyorum.

Zira insanlara yanlış bilgi vermiyorum bilakis gerçek olanları aktarıyorum.

Sizin sandıgınız gibi şeftali suyuyyla 5 saat egzersiz yapıp yağ yakımı sağlanmaz anladınızmı. Bende sizin içine düştüğünüz yanlıslar için üzülüyorum.

Ben burada yanlış gördüğüm konuları aydınlatıyorum.

ben 20 ay kapısını çaldım doktorların beslenme uzmanları ve hayvan gibi kaslı enerjik body building hocalarının yanında öğrendiğim bilgileri aktarıyorum.

Sizin zararlı zannetiğiniz şeyler gerçek. Kaçtane insan troid bezi testi yaptırmıştır? Kaç tane adam trigliserit nedir biliyor?

Buradaki insanlar son derece bilgi sahibi oluyorlar.

Ben zaten millete söylüyorum ve diyorumki doktora gidin. Yanlış birşey yaptıgıma inanmıyorum.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
Antrenman yapmayı siz nasıl öğrendiniz? 20 ay doktora diyetisyene giderek.

İnsan kaslarının çalışmasını atomundan molekülüne-proteinine, sinir sistemi ve hormonlarla alakasına kadar kafama kazıdım ben. Son 4 yıldır istisnasız her gün bununla alakalı bir konuda birşeyler okudum, yazdım. İstediğiniz kadar kas geliştiriyor vesaire olabilirsiniz, sizin hobi olarak yaptığınız şeylerle ben profesyonel olarak ilgileniyorum.

Tiroid testi yaptırmaya ihtiyacı olan eninde sonunda doktora gider, bir problemi olan çok uzun süre geçmeden trigliserit nedir öğrenir. Milleti hastalık hastası yapmaya gerek yok.

Benimle alay ediyorsunuz, şeftali suyu içip 5 saat antrenman yapılmaz diye, bu antrenmanın arkasındaki biyokimyadan, fizyolojiden bihabersiniz, bombalıyorsunuz.

Süper enerjik body hocaları öğrencilerine büyüme hormonu, anabolik steroidler, kafein püsür dolduruyorlar. Anabolik steroidlerin en önemli yan etkisi mikrogonadizmdir. Yakından biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum ne demek, forum üyelerimizi de aydınlatırsınız.

Sevgi ve Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: halp ve UCO
@tayfur

Bak dostum KATABOLİK ETKİ DENEN bişey var anlıyormusun. Antreman sureleri uzadıkça kas kayıpları gerçekliyor.

Sen tıp okuyorsun benim ne anlatmak istediğimi sonuna kadar biliyorsun ama işine gelmiyormu artık.

Milleti hastalık hastası yapmıyorum. İnsanların beslenmesinin bozuk oldugunu benden daha iyi biliyor olman lazım senın.

Bu arada 20 aydır ne ilaç kullandım nede steroidlerle işim oldu anladınmı. Bu işi doğal yoldan yaptıgım için zten 30 kg yağ yakmam 20 ay sürdü.

istesem 10 aydan daha az bir zamanda sorunumu hallederdim anladınmı dostum. Merak etme hepsinden haberim var benim.

vücut geliştirme bir spor değildir butun insanların ilgilenmesi gereken bir konudur. Zira vücut geliştirmede öyle delice kas yapmak öyle mumkun değildir. Bunun bir alt kısmı Fitness tir. Kas dayanıklığını ve direncini arttırmaktır. buradan devamlı ağırlık çalışmaları yapan insanların genç kalacağını 70 yasında bile olsalar dinç kalacaklarını söylemedende geçemicem.

Ağırlık çalışmaları butun sporlarında temelini oluşturur. Biliyorsun sende bu konuyu.

Bu arada sağlık bozulmadan önce TEDBİRLER ALINIR. sağlığımız bisikletimizdende arabamızdanda daha üstündür dostum.

Bunları benden iyi biliyorsundur sen inanıyorum ama nedense gerekli açıklamaları senden beklerdim ben. Doktor arkadaşlarımızdan beklerdim.

bu arada sağlam bir beslenme olmassa insanlar sürekli yağlanır ve süreklide depresyon içerisine girerler.

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
Evet katabolizma nedir biliyorum, birinci sınıfın ilk günlerinde öğrenmiştim.

Zaten antrenmandan önce şeftali suyu için sonra birşey yemeyin demedim. Ama ne dediğimi dinlemiyorsunuzki.

İşime gelmeyen nedir çözemiyorum?

Sağlık dünyasının başına gelen en kötü şeylerden birisi internettir. Artık herkes yarım yamalak bilgi sahibi, herkes kafasına göre yok tarçınmış yok rezeneymiş ilaç kullanıyor. Herkes doktorlardan iyi bildiği gibi halk sağlığı gibi insanların ilmini öğrenmek ve uygulamak için binbir zorluklarla uğraştıkları birşeyi de hiçe sayıyorlar.

Ancaaak, siz diyorsanız ki ben burada ülkenin sağlığını düzeltmek, kötü beslenme alışkanlıklarını değiştirmek gibi ulvi bir görev yapmaya çıktım. Buyrun, saz sizin, meydan sizin. Başarısız olunca üzülmeyin ama.

Tüfeği kaç kalibreyse herkes o kurşunu atıyor.

• Beğen
Tepkiler: nasuh, halp ve UCO
@tayfur

Ben burada arkadaşlarımızın bilgilenmesini istiyorum. Bu işler cocuk oyuncağı değildir. Ve bakın dikkat edin bende hormonal değişimler için 4-5 ay uğraştım.

Yavaş bir metabolizmam vardı ve hızlandırabilmek tam 5 ayımı aldı neler çektim ben biliyorum.

Bu acıklamaları arkadaşlarımız önce bilgi sahibi olsun diye yaptım.

Yoksa ulvi görev falan içinde değilim ben. Merak etme. Ama istiyorumki sorunların çözümü kısa vadede olmaz. Bunu herkezin anlaması lazım.

Yaz geliyor diye insanlar saçma sapan şok diyet uygulamaya kalkıyor. Sonrasında ise vücuttan atılan su ve kaybolan kaslarımız.

Kısa vadede etki sağlanıyor ardından kişi kış aylarına girerken bi bakmışsınız tekrar aynı döngü içine girmiş.

Ben annemi kardeşimi dahil doktora gitmesi için zorlayan bir insanım. Merak etmeyin tıp biliminin ustunlugune sonuna kadar inanıyorum. Tıbbi olmayan hiç bir konuyuda kabul etmem.

Annemin dahil yağ yakmasını sağladımki buda televizyonlardan öğrenilen aptalca ve yanlış diyetlere inanan annemin doğruyu kavramasını sagladım.

bakın bu sağlık sorunudur tekrar burdan herkezi uyarıyorum.

vücudunuzu tanıyın doktora gidin düzenli beslenmeye özen gösterin .

Sporla uğraşıyorsanız hurafeleri boşverin

saygılar ve sevgiler.

Kısaca bi eklenti yapiyim. Bilgisini verdiğim butun hormonal konular öyle kafadan sallanmış şeyler değildir İnsanların son derece önemsemesi lazımdırki, hormon dengeleri bozuk insanların vücutlarının son derece karşı cinse benzeme oranıda artıyor.

Sadece sismanlık değil ortaya bu seferde goruntu sorunu cıkıyor.

Örneğin kişinin Erkeğin sarkık göğüslere sahip olması gibi. (JİNEKOMASTİ) sorunu. Bu yaz bolca karsılaştım bu arada Jinekomasti sorunu ile.

Bunlar çok önemli konular ve toplum huzurunu da etkileyecek konulardır.

İnsanlar moral ve motivasyon açısından güçlü bir görüntüye ihtiyac duyarlar. Bayan olsun yada erkek olsun. Eğer fiziki görünüşüz berbatsa hormon dengeleriniz bozuksa. Mutsuz olursunuz açık açık soliyim bunuda.

Kimse caz yapmasın önemli olan insanın ruhudur iç güzelliğidir demesin.

Geri