Scudo Sports

Raleigh Challenger

Harika yine akin baskan. Tebrik ederim.

Reis senden enfes bir decal calismasida bekliyorum bu calismanda; Az evel su colnago videosuna baktim, benim bile canim cekti hehe

Scudo
IMG_4873s.jpg
Raleigh 78 ve R. Challenger 74'ün zımpara işi bitmiştir. İki üç ay zımpara görmek bile istemiyorum.
Boyasız olan kendime hazırladığım, tamir/onarım projesi olarak başladığım projedir. Diğeri bir arkadaşım için fixie olacak. Fixienin boya işi hiç hesapta yoktu, hazır astar üstüne boya yapılacaktı, sonra da toplanacaktı. Ve fakat astarı hiç gözüm tutmadı. Toz boya yapmaya karar verince sökmek durumunda kaldım.
Kendi projemi griye yakın mavi renk düşünüyordum, sanırım o da mat siyah olacak, küçük kardeşi gibi. Elden geçirilmiş eski donanımı ve deri aksesuarları ile bitirmeyi düşünüyorum. Jantlar büyük soru işareti. Yeterince parlatamadığım herşey ya siyah olacak ya da deri kaplanacak... stratejimiz bu....
İlgi ve destekleriniz için tekrar teşekkürler

@aknorl harika gidiyorsun akin dostum.
Cok titizlenmek hayra mi şerre mi sebebiyet verir pek bilemedim dogrusu. Biraz koyvermekde lazim olmadigi yerde sanki

• Beğen
Tepkiler: aknorl
IMG_4905 copy.jpg IMG_4909 copy.jpg IMG_4910 copy.jpg
Montaj sezonu açılsın....

IMG_4917 copy.jpg
Orta göbek ve kamalı mil montajında ufak tefek problem var, ağırdan alacağız... bu arada diğer parçalar tek tek yerine takılarak kontrol edilecek. Gidon boynu parlatma ile istenen kaliteye gelmedi ya yenisi bulunacak ya da krom kaplamata gidecek, maliyete bağlı olarak. Ve sele için klasik bir ürün bulunacak gibi duruyor, bu sefer kaplama yapmak yeterli değil sanki. İkinci el brooks mu yapsak diye düşünüyorum...

6.9.2016
B4.jpg
Raleigh 78 Fixienin az işi kaldı.
Diğer taraftan atelyemin de bir ismi oldu...

@aknorl Atelyenizin ismi uğurlu olsun, ellerinizden çıkacak güzelliklere vesile olsun diyelim. Beklemedeğiz, kolay gele, selamlar.

20161114_210010.jpg 20161114_205943.jpg 20161114_205925.jpg 20160925_165629.jpg20160925_165609.jpg
İkinci denemede sele döşeme işi bence oldu. Tamam nubuk yağmur yağdığında nice rezaletlere gebe ama bu sele göz için, temas halinde olduğu yer için değil...
Bullhorn ile birlikte servis edilecek...

9.10.2016 Raleigh 78 fixie

son durum ekteki gibidir. son kontroller, vida sıkmalar, yağlamalar ve foto çekimi ardından teslimata hazır olacak. sadece uygun ölçüde siyah furç takımı eksiğimiz bulunmaktadır.
20161009_190142.jpg

16.10. 2016 son durum
raleigh 78 specs.jpg

14.11.2016
Raleigh 74 de kadro üzerinde fren ve vites kablolarını organize edecek herhangi detay bulunmuyor. Kablo bağı ve benzeri çözümler de benim midemi kaldırıyordu. silikon malzemeden oldukça güçlü "O" ringler kullanarak bir çözüm önerim var ekteki resimlerde... yorum yapan olursa sevinirim...

20161114_205906.jpg 20161114_205906.jpg 20161114_205934.jpg

@aknorl şayet kablolar hareket edip dönmezse şık bir çözüm, ama ben silikon malzemenin kadro üzerinde hareket edebileceğini ve kabloların sürekli simetri kaybı yaşayacağını düşünüyorum.

@Anonim
Fikriniz doğru ancak halkaların ve uygulanan yerin çok önemi var... chain stay üzerindeki çok sıkı yerinnden oynatmak baya zor. takmak da zor oldu...down tube deki ikili uygulama da fena değil... ve fakat top tube üzerine tekli uygulama yapmak durumundayım ve bunun için uygun çapta halka bulmak durumundayım ki bu göz korkutuyor... bu naneleri istediğim çaplarda bulabilirsem çocuk okur gibi görünüyor...

@aknorl
Bence hem okur hem çalışır bu çocuk. Maaşallah pek de güzel.

Ne oldu son durum ?

• Beğen
Tepkiler: Groims
@mariokaldato
Selamlar ve tekrar ilginize teşekkür ederim. Son durum ; 74 ve 78 Raleigh kardeşler bitti bitecekken canım sıkıldı, tadım kaçtı ,motivasyonum düştü. Fixie bitti fakat foto için bekliyor. Diğeri, parçalar hazır, montaj ve deri için bekliyor. Bi de honda titan restorasyonu için yaptığım parçalar var... ama hava soğuk, memleketin hali malum yaparız bir gün... bitince paylaşırım
Sevgiler saygılar...

20170121_161444.jpg
21.1.2017
Aylardır başlayamadığım işe başladım. Raleigh ile ilgili değil ama başka konu açmayı da hak etmediği için buraya ekledim.
Bu Honda Titan 150cc Caferacer için ev yapımı sele olacak biterse... bisikletlere yaptığım elcikler den olacak birkaç aksesuar ile birlikte...
40 küsür yaşında motora başlayanı napsınlar bilemedim...

25.01.2016
Honda Cafe racer için sele kapmala tamamlandı. görüş ve yorumlar başım üstüne.
Yerinde kontrol edildikten sonra çakım işi de tamamlanacak daha gergin duracak diye umuyorum...

IMG_4952.JPG

20170409_100801.jpg
Herşey bitmiş değil... Raleigh Challenger 1974 Suntour GT

@aknorl
Yavas ama kusursuz ilerlemesi daha iyi

Ne kadar kullanışlı olur bilmiyorum ama fren ve vites kabloları için şöyle bir şey kullanılabilir belki
(link)

• Beğen
Tepkiler: aknorl
@Infinity dragon
Öneri için teşekkürler ... çok benzer bir ürün var elimde ama bu bisiklet için fazla modern geldi gözüme. Bir de benim silikon conta çözümüm daha sıkı tutuyor kabloları, güneş altında gevşeyip sarkarlar mı bilemiyorum, göreceğiz havalar ısınınca... tekrar teşekkürler ilginiz için.

28.05.2017

Selamlar... bisiklet konusunu motosiklet ile birleştirip adına Goril Motosiklet diyerek yola devam etme kararı aldık ailece...
İlgilenen olursa bekleriz..

(link)
İnstagram: goril_motosiklet

Mutluluklar dilerim

Geri