Scudo Sports

Purefix geliyor

50cm. kadro verdiğiniz ölçüler için 54cm.'e göre daha ideal olacaktır. İdeal ölçü tablosundan 1-2inç daha kısa kadro tercih etmenizi öneririz. İki ölçü arasında sınırda olan kullanıcıların daha kısa olanı almaları sele yüksekliği ile hem görüntü hem de kullanım pozisyonu olarak ideali yakalayabilir. Aşağıdaki linki bilgi amaçlı paylaşıyoruz. Saygılar .
@-OnuR-

Scudo
Daha önce birkaç kez görmüştüm, bugün ise zamanın varken bir tur attım.
İlk bakışta insanı çarpan, çok hoş bir görüntüsü var. Resmen, al beni; arada sahil turu atarsın, işe gidersin, hatta mümkünse saykılşık bile olursun dedirtiyor. :)
Tabii ki bu bisiklet çok ayrı bir kültür. İlk binişimde biraz sendeledim. Bisiklet hareket halinde oldukça bacaklarınız da hareket etmeli. Bence alışması ciddi zaman alacak, spd pedaldan çok daha fazla kazaya sebep verebilecek bir sistem. Yok ben illa bu tarz bisiklet kullanacağım diyorsanız, estetik olarak çok iyi bir tercih olacak.
Gelelim(bence)kötü taraflarına. Malzeme kalitesi biraz düşük. Özellikle frenler(benim denediğim modele arka freni de monte etmişler) ve renkli jantlar hiç güven vermiyor. Kadroyu test edebilecek şansım yok ama çok özel bir çalışma değil. Bsiklet üzerinde fazla bir donanım olmadığından yorumlarım bu kadarla sınırlı kalıyor.
Unutmadan, bu tarz bir sistemde; aynakol, zincir ve arka dişli taş gibi olmalı. Bu kısımlar da geçer not alacak kadar iyi gözüküyordu.
Şimdilik benden bu kadar. İsteyen olursa biraz daha detaylı incelerim.
Türkiye satışını gerçekleştiren firmaya da bol şans diliyorum. Yolları açık olsun.

Çok sözün özü; eğer para sıkıntınız yoksa ve fixielere meraklıysanız, 2. veya 3. bisiklet olarak alınabilecek güzel bir seçenek karşınızda duruyor. Parasına değer mi, bence değmez ama Türkiye'de seçim şansı az. Mesela Almanya'da 2.el sitesinde gördüğüm 30 euroluk bisiklet. Tarzsa tarz ve az bir emekle harika bir hale gelebilir.
(link)

Kafanızı daha fazla karıştırmayayım, sağlıcakla kalın.

uzun zamandır foruma yazmıyor ve takip etmiyordum. pure fix bisikletleri google da araştırırken, artık türkiyede de satıldığını öğrendim ve çok mutlu oldum.
manhattanda hayran hayran bakardım bu bisikletlere, resmen bir şehir modası gibiydi. kullanma şansım olmadı fakat görünüşü oldukça çekici benim için. zaten şu hayatta iki tutkum var, biri brompton diğeri fixieler.

fiyatlar konusunda da şaşırmadım, beklediğim gibi. insanımız bir garip gerçekten. 15 bin euroluk arabaya 85 bin tl verir, böbürlenerek tok kapı sesi ve ikinci el değerinden bahseder, kendini premium araç almış gibi hisseder. 650 dolarlık telefona 3000 tl ye sahip olur kendini sınıf atlamış görür.70-80 centlik biralara (ki ülkemizdekilerden çok daha kaliteli) dandik publarda 15 tl paşa paşa verir ama küçük çaplı ithal ürünlere karşı tepkisini koyar, bu kadar da fiyat farkı olur mu der, enayi miyiz der. malesef türkiyedeki durum bu, fahiş vergi oranlarına karşı tepkiliysek bu direncimizi, sizi gerçekten enayi yerine koyan ithalatçılara karşı göstermeliyiz (anladınız siz onu). türkiyede malesef hayat gerçekten pahalı.

sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

soruma geçecek olursak; sitenizdeki kadro seçim tablosuna baktığımda boyuma göre tam L beden kadro uygun görünüyor fakat tereddütlüyüm. daha önce de kullanmadığım için ve deneyip alma gibi bir şansım olmadığı için (gaziantepte yaşıyorum) size danışmak istiyorum. boyum 182, sanırım M beden almam daha mantıklı gibi duruyor. siz ne dersiniz ?

ne bekliyorsunuz ki amerika da 300 olan bisiklet kur farkini atlayip burdada ayni fiyattan mi satilsin? yada kur farki alinsin yine ayni fiyatta mi seyir etsin?

Ona bakarsaniz neler neler abd veya avrupa da 200 300 dolar/euro burda 2bin uzeri... cok ilginc tepkiler var.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
999 Tl ye bygün sipariş ettim, bayramdan sonra kaliteli bir inceleme çekeceğim, kimsenin aklında soru işareti kalmaz! Bu arada echo modelini aldım

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Şirin bisikletler, bir kaç modeline baktım 1.499TL fiyatı var. Arama yapınca n11de aynı modelin 999TLye satıldığını görebilirsiniz.
Site adresi: (link)
Alışveriş sonuçları: (link)
purefix.png

purefixfiyat.png

Yaklaşık 1-2 haftadır bende arıyorum ama bulamadım hiçbir türlü. N11 de X-ray modeli var fakat xs ve boyum 177. Aslında echo modelini sevmiştim ama sadece x-ray bulup onunda boyunun uygun olmaması bir hayli üzdü. Yardımcı olabilecek arkaşlar varsa yardımlarını bekliyorum

@M.Kutalp
Hocam bisikletinizi aldiniz mi? Bi detayli inceleme yazisi bekliyoruz sizden.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
@Kuzey Ege Aldım kullandım, şuan çok kararsızım.1600 tl etmez. Malzeme kalitesi çok iyi değil. İnceleme henüz olmaz. Ağırlığı bi kere 11,30, orda 9,30 yazıyordu. Sele kalitesi iyi değil. Bende sportif 1.7 var. 650 dolardı aldığım zaman bu 350. Aradaki 300 dolar nereye gitmiş anlamak hiç zor olmadı. Galiba türkiyede kaliteli fixie satılmıyor. Ben bulamadım yani.Yanında arka fren seti hediye ettiler tektroymuş. Ama fren ayaklarında plastik parça var,Sportif 1.7 de markası belli değil ama tamamen metal. Jantlara akor ayarı yapılması gerekti. Pedal çıktı içinden. Şimdilik masrafı olmadı. Ufak tefek değişikliklerle uzun süre iş görür gibi bakalım.

@Kuzey Ege Bu arada bantlı pedal şart yoksa skid mikid yapamazsınız ayağınızı arkada kalan pedalın altına getirip yukarı yittirmeniz gerekiyor. Sıkıntı yani. Ben normal pedalsız kullanamam diyen hiç bulaşmasın skid'e falan.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@M.Kutalp
Degerli yorumunuz ve cevap vermek konusundaki inceliginiz ile ilgili tesekkurlerimi sunarim.
Bahsettikleriniz az cok tahmin ettigim seylerdi, web sitesinde guzel gorunseler de bir kalite problemi olacagi aşikardı.
Maalesef turkiyede bu denli vitesli bisiklet sevdalisi olmasi, fixed single bisikletlerin ithal edilmemesini beraberinde getiriyor. En guzeli aslinda kullanicinin bisikletini kendi toplamasi. Ama bu anlamda da yine dışa bagimliyiz, cunku parca bulmak cok zor. Istanbulda bile.
Genelde kullanicilar eski kadrolarin uzerine topluyorlar. Ben de oyle yaptim. Zor da olsa parcalari bulduk ve hallettik. Ama eski kadrolarin malum agirligi ve parca uyumsuzlugu da insani zaman zaman canindan bezdiren bir etken.
Fixed ise, duz yolda ve rampa yukari tamam da rampa inisi konusunda beni acikcasi korkutan bisey. Henuz o kadar cengaver olamadik, belki ileride...

Olmadı galiba. Uymadı bize fixie. :(

Üniversite sınavına girip bir fixie alma/toplama hedefim zorlaşıyor. Dolar da oldu 4.31 ucu gözükmüyor.Bu gidişle ancak videolarını izleyebilirim herhalde.

Geri